PSV vaagt GRUNN weg in eerste helft. FCG wint tweede helft. Grunn verliest met 5-2

Door Lukas van der Wal 8 reacties

FC Groningen is vanavond weer een plek gedaald op de ranglijst. Door een wanvertoning in de eerste helft werd de Trots van het Noorden weggeblazen met 5-2 in Eindhoven. In de eerste helft werd Grunn van het kastje naar de muur gestuurd en dit resulteerde in een 5-0 tussenstand voor de Lampen. De thuisclub nam in het tweede bedrijf gas terug. Hierdoor wist Groningen de score terug te brengen tot een 5-2 eindstand. Volgende week moet er gewonnen worden in Venlo tegen VVV. We hopen dan ook dat er een massale steun komt voor de Trots van het Noorden in de uitwedstrijd in Venlo.

De wedstrijd begon werkelijk dramatisch voor Grunn. Binnen het kwartier moest Marco Bizot al drie keer vissen. Eerst was het Matavz die zijn oude ploeg liet treuren. De aanvaller kreeg alle tijd van Kees Kwakman. De spits passeerde de verdediger en liet de Groningse keeper kansloos, 1-0. Even later was Mertens die de score vergrootte. De kabouter mocht vanaf elf meter scoren, na een ''vermeende'' overtreding van Magnasco. Bossen tuinde in het toneelstukje van de Belg. Mertens aarzelde niet en schoot de strafschop zonder problemen binnen, 2-0. Niet veel later was het weer raak. Ditmaal was Jermaine Lens, die op aangegeven van Mertens, snoeihard Bizot kansloos liet, 3-0.

Maikel Kieftenbeld, ingevallen in de 28e minuut voor David Texeira, verloor een duel van Matavz en leidde hiermee de 4-0 in voor PSV. Desalniettemin had Bossen moeten fluiten voor een overtreding van de spits. De scheidsrechter zag het echter niet en liet doorspelen. De ex-Groninger bediende hierdoor Mark van Bommel. Het schot van de aanvoerder was goalie Bizot te machtig. De 5-0 ruststand kwam op naam van Jermaine Lens. Bizot keerde eerst nog een vrije trap van Mertens. Echter kon hij de pegel niet klemmen, waardoor de rebound een koud kunstje was voor Lens, 5-0.

Na rust zagen we een andere wedstrijd. De thuisploeg nam gas terug en Groningen kon makkelijk op de been blijven. Grunn hield de schade beperkt en herstelde enigzins het vertrouwen. De Trots van het Noorden liet na om meer te scoren dan de twee doelpunten van Michael de Leeuw. Twee keer op aangegeven van Andraz Kirm kon de middenvelder scoren. Met deze twee doelpunten staat het totaal van De Leeuw op elf treffers. Onder andere Kirm en Burnet hadden de score voor Groningen nog dragelijker moeten maken. Dit lieten zij echter na. Door de nederlaag in Eindhoven staan de dorpelingen uit H**renveen weer zevende op de ranglijst. Volgende week wacht voor FC Groningen de uitwedstrijd in Venlo tegen VVV. Deze wedstrijd zal gewonnen moeten worden voor de strijd om de play-offs. Er zal dan een andere instelling getoond moeten worden dan tegen de Lampjes. Vanavond was niet best, een "wedstrijd" om snel te vergeten.