Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen deelt teleurstellend de punten in Venlo, eindstand 0-0

Door Klaas Willemsen 21 reacties

Het had vandaag allemaal zo mooi kunnen zijn. De opdracht was om drie punten mee te nemen naar Groningen waardoor deelname aan de play offs een feit was. Over de gehele wedstrijd gezien zouden notabene de gastgevers de beste kansen krijgen en mocht FC de handen dichtknijpen dat het niet met nul punten naar huis ging. Groen wit wou vanmiddag maar niet op gang komen, het tempo lag veel te laag en de eindpassing was matig waardoor er nauwelijks kansen vielen te noteren. Door het verlies van Heerenveen is onze FC opgeklommen naar een zevende plaats maar met het programma volgende week thuis tegen Ajax, in samenhang met de wedstrijden van de concurrentie, is het nog maar de vraag of het huidige puntenaantal toereikend zal zijn. FC Groningen zou maar zo op de laatste speeldag thuis met lege handen kunnen staan.

eerste helft

Het was geelzwart dat vanaf de eerste minuten tijdens de openingsfase probeerde een vroege goal te maken. Nwofor kreeg daarbij te veel ruimte en was dichtbij de openingstreffer, zijn schot verdween hard over de lat van Bizot. De Venlonaren bleven aandringen, zonder tot grootse kansen te komen. Aan de ander kant van het veld zou uit een spaarzame tegenstoot de Leeuw een voorzet geven op Texeira die net niet goed genoeg de bal de juiste richting kon geven.

Na ongeveer een half uur schoot Texeira de bal wel op doel, via de VVV doelman zou het leder via de paal naast gaan. Voor de rest viel er bitter weinig te beleven in Venlo. De gasten hadden na de openingsfase zeker meer balbezit maar de thuisploeg hield de ruimtes klein waardoor er nauwelijks doorkomen aan was.

tweede helft

Kort na de hervatting kreeg wederom Texeira een schietkans. Zijn inzet ging naast. Een paar minuten later schoot van Haaren vanuit een aantrekkelijke positie hoog over en moest Marco Bizot reddend optreden op een kiezelhard schot van Turk.

Het tempo bleef te laag, en de tijd tikte door. De Leeuw kreeg nog een kopkans. Voor de rest viel er weinig opwindends te noteren. FC Groningen liet vanmiddag te weinig zien om op meer aanspraak te kunnen maken.

In de slotfase was er nog een klein slotoffensief van VVV. Gelukkig bleef een tegendoelpunt onze FC bespaard. Aankomende zondag wacht in Groningen landskampioen Ajax. Mocht de concurrentie de volle winst halen, volstaat een “salonremise“ om mee te doen aan de play offs....

Opstelling FC Groningen (met dank aan de clubsite) Bizot, Magnasco, Van Dijk, Kwakman, Burnet, Bacuna, De Leeuw, Lindgren (86’ Ajilore), Texeira (85’ Christovao), Zeefuik (73’ Schet), Kirm.
Rest bank: Luciano, Letschert, Sparv, Kieftenbeld.

Opstelling VVV-Venlo Mäenpää, Joppen, Röseler, Ramsteijn, Leiwakabessy, Radosavljevic, Van Haaren (68’ Cullen), Türk (82’ Maguire), Ammi (76’ Wildschut), Nwofor, Linssen.
Rest bank: Udegbe, Fleuren, Otsu, Seip (geblesseerd).

Toeschouwers: 8.000
Scheidsrechter: Kuipers
Overige officials: Van Roekel, Zeinstra, Boot
Gele kaarten: 61’ De Leeuw

Reacties:
Hans7405-05-2013 om 12:54

Vond het een saaie wedstrijd alsof er totaal geen strijdlust was bij de FC.Op deze manier moet je niet mee willen doen aan de play offs.

05-05-2013 om 13:18

Een heuse aanfluiting!

Cantona05-05-2013 om 15:05

Tjonge jonge niet te geloven! We hebben helemaal niets in de play-offs te zoeken. Wat leverd het uberhaubt op? Als je wel wint dan loot een onbeduidend ploegje uit verwegistan en kost de reis nog meer dan het allemaal opleverd.

Milko05-05-2013 om 15:33

Nou nou nou, de plee-offs :( komen er aan :o Weg er mee, fc heeft er niks te zoeken.

dabeetle05-05-2013 om 16:39

Play offs kunnen we wel vergeten. Hoerenveen uit bij roda, die niet meer hoeft en zich al op de play offs voorbereid. Zwolle is zeker van behoud, dus die hoeven ook niet meer, waarbij ado wel ergens voor wil knokken. En ajax. Tja, zelfs een ajax dat niet hoeft en wil zal geen moeite hebben met dit groningen. Daarnaast, zowel tegen twente als utrecht acht ik een groningen met deze instelling bij voorbaat kansloos. Ik hoop trouwens niet dat dit een vd Looij voorproefje op komend seizoen geweest is.

FCGmijnclub05-05-2013 om 16:51

Aankomende zondag zal de wedstrijd uitwijzen of we daar nog wat te zoeken hebben. En dat je vandaag gelijk speelt, kan gebeuren maar de manier waarop...ik begrijp onze spelersgroep niet. Het lijkt wel of niemand er meer zin in heeft:( Mis in dit soort potjes de absolute wil om te winnen. Deze flutmentaliteit kan onze FC nog duur komen te staan want m.i. ligt dit toch echt aan de instelling van de spelersgroep!

Hertog05-05-2013 om 19:25

Volgende week laatste wedstrijd en daarna allemaal in therapie. ;)

Marco05-05-2013 om 22:02

Niet teveel klagen. Goed punt. 3 concurrenten weggespeeld, nog 1 te gaan. Veldspel was wel aardig. Goed naar links gekanteld voor de voortrek van Kirm, zoals we vorig jaar veel zagen met Tadic. Zijn voortekken mogen ook wel eens over de grond, dat is lastiger te verdedigen. En nu sloot de achterhoede goed aan tot de middenlijn. Beter kon het tempo, de balcirculatie was te laag om vvv kapot te spelen. Verder zie ik Lingren liever de hoekschoppen nemen, die trapt ze met meer snelheid waardoor er meer gevaar is. Nu aansturen op een saaie salonremesie en het wonder is geschiet.We doen dan mee met de play-offs.

Don Chaot06-05-2013 om 08:16

Dit is zo jammer, tegen Ajax erop of eronder!!! Salonremise is ook goed!!:p

mamorunl06-05-2013 om 10:27

Het was erg jammer om tegen VVV gelijk gespeeld te zien worden. Hopelijk komt de FC door een wonder met 3 punten langs 020. ;)

Hertog06-05-2013 om 16:58

Is er 1 iemand op dit forum die denkt dat Ajax in is voor een salon remise? Daar heeft de terechte kampioen teveel ballen voor!

Hertog06-05-2013 om 16:59

En onze FC heeft niks, maar dan ook helemaal niks in te brengen tegen Ajax. Overgeleverd aan de eventuele wil van Ajax om er een salon remise van te maken: je moet het maar willen.

Milko06-05-2013 om 18:16

het is een toetje waarin de FC niks heeft te zoeken. Ze pakken nog even de wedstrijd tegen Utrecht/Twente mee en daarna is het afgelopen.

houkuhs06-05-2013 om 21:37

Volgens mij moet nijland toch eens gaan kijken naar de bonussen, ik heb het idee dat eerder vakantie aantrekkelijker is

Marco06-05-2013 om 22:20

Denk wel dat Ajax in is voor een salonremise. Een aantal jaren geleden werd PSV met Robben en Kezman kampioen in Groningen kampioen door een uurlang de bal op eigenhelft rond te tikken. Ajax spelers willen belssurevrij op hun vakantie. Met Den Haag hebben ze heel weinig en de directie van Ajax zit al langer met de gevoeligheden als ze weer een speler van groningen willen met de weerstand daar tegen in groningen mee in de maag. Denk dat na een halfuurtje voetballen de wedstrijd zomaar kan doodbloeden.

Hertog07-05-2013 om 15:02

Je vergeet dat PSV nog een punt nodig had om kampioen te worden.

Hertog07-05-2013 om 15:04

Maar dan nog: hebben we dan helemaal geen trots meer om een salon remise te willen met het door zovelen gehate Ajax? Het zou er niet om moeten gaan wat Ajax al of niet wil...

Hans7407-05-2013 om 15:09

Met het elftal wat er nu staat is het gewoon niet Europees waardig op een paar spelers na. Groningen moet gewoon durven investeren ipv op de centjes te blijven zitten.Met al die goedkope spelers die men aantrekt kan je gewoon niet europees gaan spelen.

Marco07-05-2013 om 21:02

Van mij mogen ze er wel van boem opklappen zondag. Ik zie Roda en Zwolle ook niet zomaar verliezen thuis. Denk dat de beleidsbepalers toch liever de meubels willen redden en salonremise prima vonden. Als echt je doelstelling play-offs is, dan moet je misschien met je verstand voetballen en niet met je hart

Hertog08-05-2013 om 13:45

En het publiek voor de zoveelste keer dit seizoen een kutwedstrijd voorschotelen? Ben benieuwd waar de voorkeur van het publiek naar uit gaat.

Hertog08-05-2013 om 13:46

Kan hier geen poll over geplaatst worden?

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!