Terug

Deel deze pagina:

Beloften winnen met 5-3 van Vitesse/AGOVV

Door Klaas Willemsen 0 reacties

Onder prima weersomstandigheden hebben de mannen van Dick Lukkien vanavond verdiend gewonnen van Vitesse / AGOVV. Onze Beloften hadden het eerste half uur het betere van het spel en wisten veel druk te zetten op de gasten. Dit resulteerde in twee mooie treffers van Paco van Moorsel. Vitesse wist binnen een half uur wat terug te doen na onoplettendheid op het middenveld via Hamdaoui 2-1.

Een minuut of zeven voor de pauze wist Chistovao in een duel goed voor zijn man te komen en met een prachtige schot scoorde hij de 3-1. In de slotminuten voor de pauze scoorde Darri de aansluitingstreffer 3-2. Een merkwaardige ruststand stond er op het scorebord, want de beste kansen waren er geweest voor groen wit.

Na de pauze bleef het duel in evenwicht. Christovao miste in een shoot out poging dé kans op 4-2. Gelukkig zou Emil Johansson twintig minuten voor tijd de stand op 4-2 tillen. Hij slalomde letterlijk door de vijandelijke verdediging en passeerde de doelman. Ook Kostic (speelde vrij onopvallend) had nog een wervelende actie, zijn schot verdween helaas in het zijnet.

Een kwartier voor tijd maakte de Schet de 5-2 (wij dachten in eerste instantie aan Christovao).

In de slotfase deden de gasten nog iets terug via Hamdaoui 5-3 hetgeen ook tevens de eindstand was. Volgens de clubsite was het een eigen doelpunt van Batbay.

Opvallend: Alex Christovao en Paco van Moorsel waren vanavond de beste spelers aan de kant van Jong FC met de meeste dreiging en spelaandeel. Ook Maikel Kieftenbeld speelde een verdienstelijke partij.

Jong FC staat nu vierde en moet volgende week maandag naar Jong Ajax, zij hebben nu één punt meer net als Heracles Almelo. Bij winst op de Amsterdammers ligt de derde plaats in het verschiet.

Opstelling Jong FC Groningen (met dank aan de clubsite)
Van der Lei; Kappelhof (46' Batbay), Letschert, Van Nieff, Johansson; Kieftenbeld, Van Moorsel, Benmoussa; Schet, Christovao (79' Gazarjan), Kostic.
Rest bank: Potveer, Francisco, Janzen, Hateboer, Mennega.

Scores: 11' Van Moorsel 1-0, 17' Van Moorsel 2-, 28' Hamdaoui 2-1, 39' Christovao 3-1, 42' Darri 3-2; 68' Johansson 4-2, 75' Schet 5-2, 88' Batbay (eigen doel) 5-3.

Reacties:
U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!