Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen door naar de play offs, ondanks 0-2 verlies tegen Ajax

Door Klaas Willemsen 9 reacties

Onze trots van het Noorden heeft vanmiddag met 0-2 verloren van landskampioen Ajax. Binnen 10 minuten kwam het op een 0-1 achterstand door een doelpunt van Sigthorsson, diep in de tweede helft verdubbelde Danny Hoesen de marge naar 0-2. Doordat de concurrentie (Heerenveen en ADO) hun wedstrijd ook verloren, is FC Groningen desondanks als zevende geëindigd en speelt het donderdag 16 mei tegen FC Twente.

Eerste helft

Michael de Leeuw zou tijdens de beginfase de beste kans krijgen om de score te openen. Verdediger Blind maakte een slippertje en De Leeuw kon afdrukken. Doelman Cilissen werkte de bal naast. Binnen 10 minuten was het 0-1. Een bekeken bal van wederom Blind bereikte Sighorsson die slim was weggelopen uit de rug van Virgil van Dijk.

De gasten domineerden lange tijd de wedstrijd. Na ruim 20 minuten scoorde Ryan Babel maar zijn goal werd afgekeurd vanwege buitenspel. Deze beslissing bleek onterecht te zijn.

Na ongeveer een half uur werd Lindgren op de bon geslingerd, zijn sliding was iets te enthousiast ingezet, een rode kaart had zeker gekund. En ook Burnet kreeg geel, een typische "frustratiekaart". Onze FC wilde zeker de beuk erin gooien maar deed dit op een verkeerde manier. Ook Magnasco zag geel nadat hij door Boerrigter tegen de grond was gewerkt, het leek erop of de Chileen zijn tegenstander te lijf wou gaan. Vlak voor de pauze zag Bacuna zijn vrije trap over het Ajax doel gaan.

Tweede helft

De gasten waren wederom dichtbij een doelpunt, Babel schoot hoog over het doel van Bizot. Voor onze FC was de Leeuw (kopbal) en een schot naast het doel van Cilissen dichtbij de tegentreffer.

Ongeveer 20 minuten voor tijd ging het definitief mis. Aanvaller Hoessen kreeg teveel ruimte en Bizot was kansloos op diens harde schot 0-2.

In de slotfase viel er weinig opwindends meer te noteren. In de wetenschap over de tussenstanden in Zwolle en Kerkrade eindigt FC Groningen als zevende op de ranglijst. FC Groningen heeft gestreden voor wat het waard was en heeft uiteindelijk haar doelstelling bereikt.

Opstelling FC Groningen (met dank aan de clubsite) : Bizot; Magnasco, Van Dijk, Kwakman, Burnet; Kieftenbeld (60’ Christovao), De Leeuw, Lindgren (74’ Schet); Bacuna (85’ Sparv), Texeira, Kirm.
bank: Van der Lei, Letschert, Johansson, Ajilore.

Opstelling Ajax : Cillessen, Van Rhijn, Alderweireld, Moisander (53’ Denswil), Blind, De Jong (52’ Serero), Poulsen, Eriksen, Babel (68’ Hoesen), Sigthorsson, Boerrigter.
bank: Vermeer, Boilesen, Sana, Fischer.

Toeschouwers: 22.289 (uitverkocht)
Scores: 8’ Sigthorsson (Blind) 0-1; 72’ Hoesen (Denswil) 0-2..

Scheidsrechter: Wiedemeijer
Overige officials: Goossens, Meenhuis en Honing
Gele kaarten: 28’ Lindgren, 30’ Burnet, 37’ Magnasco, 37’ Boerrigter, 51’ Blind

Reacties:
Hans7412-05-2013 om 14:36

Komende donderdag tegen de tukkers spelen.En nu hopen dat ze echt gaan vlammen vol de aanval in.

12-05-2013 om 15:24

wordt niks joh,tenminste ik zie het niet gebeuren!

Milko12-05-2013 om 15:34

Je weet maar nooit hoe een koe een haas vangt

Milko12-05-2013 om 16:40

ajax speelde op 70 procent..Groningen had niks te vertellen, helaas. moest tijdens de warming up effe denken aan wat nou het belangrijke nieuws zou zijn. er stonden aan beide kanten twee doelen en ik dacht eerst dat de KNVB toestemming zou geven dat ze in beide mochten scoren ;) Bij het uitrollen van het grote XXXXXL shirt dacht ik meteen aan Zeefuik :p maar zo spelend in de play-offs hebben we er niks te zoeken

Marco12-05-2013 om 18:06

De Leeuw moet zo'n kans in de beginfase maken. Als je ziet hoe Kwakman loopt te verdedigen bij het tweede doelpunt mag je hopen dat die vertrekt. Wel de paly-offs gehaald! Boven AZ en H'veen geeindigd. knap dat dit moet dit elftal gelukt is. Nu Twente afbluffen en winnen.

12-05-2013 om 18:20

van dijk stond ook te schutteren bij die 1e goal en bij de 2e ook niet vrijuit!niks te zoeken in de play offs,leuk toetje op een zeerzeer matig seizoen.:clap:

12-05-2013 om 20:00

Kost je ook niet meer zoveel benzine,Appie.Misschien dan toch maar weer een seizoenkaart? :p

Hertog12-05-2013 om 22:51

Tja, Maaskant wees vandaag voor hnet eerst naar zichzelf. Op de radio zei hij (en ik citeer): "ik heb met dit team een wereldprestatie neergezet". Tja...

13-05-2013 om 10:03

De Graafschap en Go Ahead Eagles, welkom in de eredivisie (hopelijk). Roda en VVV maar een poosje terug naar af.Kunnen we zien hoe Pieter het doet in de eredivisie en zien we ook weer eens wat andere clubs.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!