Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen verliest met 0-1. Zondag alles of niets in Enschede

Door Lukas van der Wal 9 reacties

Onze Trots van het Noorden heeft de eerste wedstrijd in strijd om een play off ticket verloren van Twente. Halverwege de eerste helft zette Gutiérez vanuit de draai zijn ploeg op voorsprong. De beste kansen zouden over de hele wedstrijd gezien, voor de gasten zijn. Marco Bizot pakte een paar gevaarlijke ballen. FC Groningen kon ondanks het gegeven dat het zich het snot voor de ogen heeft gewerkt, aanvallend geen vuist maken. Aankomende zondag wacht in de Grolsch Veste de return.

In de reguliere competitie verloor de Trots van het Noorden tweemaal van de Tukkers uit Enschede. In de eigen Euroborg werd er met 0-3 verloren. In Tukkerland verloren de groen witten met 4-1 van de rood hemden. In de playoffs moest er uit een ander vaatje getapt gaan worden. FC Groningen had de intentie om volle bak te gaan voetballen tegen Twente. Dit kwam echter niet uit de verf. De gasten waren op een glad veld helaas de bovenliggende partij in de eerste helft. David Texeira scoorde wel als eerste, echter deed de spits dit in een buitenspelsituatie. FC Groningen zette te weinig druk de gasten konden naar hartenlust combineren.

Gedurende de eerste helft kregen de roodhemden steeds meer de overhand. Het was dan ook wachten op de eerste goal van Twente. Via een mazzelgoal kon Gutiérrez scoren. Een voorzet vanaf rechts werd getoucheerd met de punt van de schoen van de flankspeler. Het leer ging langs iedereen en Bizot was hierdoor kansloos. De assist kwam op de naam van ex-FC speler Dusan Tadic. Goalie Bizot voorkwam hierna erger met enkele goede reddingen. Onder ander Rosales en Castaignos konden de keeper niet passeren. FC Groningen stelde hier te weinig tegen over. Het positiespel was te traag en te voorspelbaar.

Na de rust was het alles of niet voor de FC. Met veel strijd en passie probeerde de Trots van het Noorden de Tukkers onder druk te zetten. Middenvelder Kieftenbeld was een goede voorbeeld van de strijd. De middenvelder mocht van geluk spreken dat hij de wedstrijd mocht uitvoetballen. Meerdere kleine overtredingen konden bestraft worden met een gele kaart. Grunn probeerde het wel, maar bij de laatste pass ging het vaak mis. Leandro Bacuna en Andraz Kirm namen hier een hoofdrol in. De thuisploeg kreeg wel wat kansjes maar kon niet echt gevaarlijk worden. Een schot van bijvoorbeeld van nota bene Virgil van Dijk ging enkele meters langszij. Op de counter waren de gasten gevaarlijk. Groningen mocht van geluk spreken dat het maar bij 0-1 bleef. Bizot onderscheidde zich onder andere met een keurige redding op het schot van Willem Jansen. Groningen toonde ijver, maar kon dit jammer genoeg niet uitdrukken in een doelpunt. Van Dijk werd nog als stormram gebruikt, maar dit mocht niet baten.

Aanstaande zondag staat FC Groningen in Enschede voor een hels karwei. Uit bij de Tukkers, heeft FC Groningen normaal gesproken veel moeite om een goed resultaat neer te gaan zetten. Hopelijk valt zondag het kwartje de goede kant op. Met veel strijd en passie is het eventueel mogelijk om de achterstand om te gaan buigen in Gronings voordeel. Voorwaarde is wel dat er directer gevoetbald moet worden. We hopen dat Kostic bijvoorbeeld een kans gaat krijgen met meer speelminuten. Met de linksbuiten is er meer dreiging. De wedstrijd begint om half één. We zullen uiteraard de wedstrijd live gaan verslaan…

Reacties:
Marco16-05-2013 om 18:59

Hartstochtelijk gestreden voor een resultaat. Verschil van 19 punten in de competitie was niet zichtbaar op het veld. En dat is een groot compliment voor een ploeg die veelal bestaat uit jonge twintigers. Zonde dat Burnet de zoveelste voorzet toelaat, waardoor het misging. Hoewel hij ook een paar keer goed naar binnen was geknepen, blijft het een zwakke plek. Bij AZ wonnen we ook met 1-0, wanneer we in Twente scoren telt daarna ieder doelpunt dubbel. Op basis van deze wedstrijd mogen we zeker nog hopen.

16-05-2013 om 19:48

uitwedstrijd een formaliteit!twente speelde duidelijk met de rem erop,hebben geen kans gehad...geen fatsoenlijke spits aanwezig,jammer:(:(:(:(

FCGmijnclub16-05-2013 om 20:45

Onze jongens blijven strijdbaar en willen er zondag alles aan doen om er weer vol voor te gaan. Hoop dat Maaskant met twee spitsen gaat spelen en dat Femi in de basis staat i.p.v. Kieftenbeld.

Milko17-05-2013 om 07:19

Snap best dat de meesten hier alles met een FC G brilletje bekijken. Maar waar ze het vertrouwen weghalen dat ze denken nog enige kans te hebben in Enschede? Het is mij een raadsel :o. Groningen heeft geen enkele kans gehad. De doelpunten zijn al schaars dit jaar dus al hadden ze nog 5 uur doorgehobbeld, kansloos. De spelers waren de tweede helft strijdbaar maar zonder DOEL-PUN-TEN zul je nooit een wedstrijd winnen. Groningen was de beste van de slechte middenmoot maar het gat met de top 6 was te GROOT!

mamorunl17-05-2013 om 08:14

Het is wel zo dat ze in t stadion voor de raarste dingen gingen klappen. Bal uit en er werd geklapt.. Heel vreemd. Ik vind t wel een mooie score geworden, vooral als je kijkt naar de in het verleden behaalde resultaten tegen de tukkers. Er waren goede kansen maar ook zeker enorme fouten bij grunn en dat is ze duur komen te staan. Nu maar zien wat ze bij de uitwedstrijd doen.

Milko17-05-2013 om 08:17

Haha en als ik dan Blaaskant zijn reactie lees voor komende zondag :o:p:o:p Wat een drama die man :(

Hertog17-05-2013 om 15:19

@Milko: wat heeft hij gezegd dan? Ik kan niet zoveel bijzonders vinden. Linkje erbij?

Marco17-05-2013 om 16:07

Vind dat Maaskant het knap gedaan heeft met de selectie die hij aantrof. Een Roda JC scenario had ook zo maar gekend met deze selectie. Tom de Sutter mag vertrekken bij Anderlecht. Wellicht dat die eens in Nederland wil voetballen. Zou wel een aanwinst zijn voor Groningen.

Hertog18-05-2013 om 10:43

Sorry hoor, maar die selectie was zo slecht nog niet met negen internationals waarvan Zeefuik ooit de topscorer van jong Oranje was. Dat gezeik altijd over de kwaliteit van onze selectie. Het is maar net hoe je als trainer de spelers in je selectie gebruikt.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!