Terug

Deel deze pagina:

FC was dichtbij een stunt maar verliest uiteindelijk in de slotfase met 3-2 + fotos

Door Klaas Willemsen 0 reacties

Het is vanmiddag niet gelukt om in de finale te komen van de play offs. De trots van het Noorden stond (tegen alle verwachtingen in) lange tijd met 1-2 voor, via twee doelpunten (waaronder een eigen goal) van Braafheid. Op aangeven van Kostic zette Andraz Kirm FC binnen het half uur op voorsprong. Diep in de tweede helft wisten de Tukkers toch nog op gelijke hoogte te komen via Gutiérez. In de blessuretijd werd het 3-2 door invaller Chadli. FC Groningen heeft gestreden voor wat het waard was en is de morele winnaar van deze wedstrijd!

De verwachtingen over deze match lagen bij onze groen witte achterban op een laag pitje. Ook oud trainer Ron Jans verwachtte dat de strijd voor de pauze beslecht zou zijn. Grunn zou tegen een onoverbrugbare achterstand aankijken. Niets bleek minder waar!

eerste helft

FC Groningen begon voortvarend aan de wedstrijd in de wetenschap dat het minimaal twee keer moest scoren. Robert Maaskant had een verrassing doorgevoerd in de opstelling, Filip Kostic stond in de basis en vormde samen met Kirm de twee voorste aanvallers. Grunn speelde in een 4-4-2 formatie. De gasten gingen vanaf minuut één hartstochtelijk de duels in en zetten veel druk.

Bij balverlies stond groen wit compact, echter moest Bizot twee schoten onschadelijk maken die op hem afkwamen. Toch zouden de Tukkers op een 1-0 voorsprong komen, binnen een kwartier schoot Braafheid raak. Magnasco sprong opzij in plaats van voor zijn man te komen. Bizot was daardoor te laat, de Tukkers zaten op rozen. De korte fase hierna waren de Grolsch bewoners dicht bij de 2-0. Bizot voorkwam erger.

Toch zou het scoreverloop een andere wending krijgen. FC Groningen werd brutaler en kwam af en toe bij de vijandelijke 16 meter zonder echt gevaarlijk te worden. Halverwege de tijd viel de 1-1 dan ook letterlijk uit de lucht. Leandro Bacuna schoot een voorzet richting het Twente strafschopgebied, verdediger Braafheid verlengde onbedoeld de bal en liet zijn doelman kansloos.

Nog geen drie minuten later was het weer raak. De bal werd veroverd bij de cornervlag van de gasten en ingespeeld naar het middenveld. Kostic had een prachtige balaanname en won zijn duel. Met een schitterende diepte pass zette hij Kirm vrij die op het doel van Boschker afstormde en beheerst kon afronden 1-2!

De Tukkers leken aangeslagen. Tot de rust vielen er over en weer nog wat mogelijkheden te noteren, zo schoten Kieftenbeld en Bacuna over het doel van Boschker en Kostic zijn knal werd vakkundig uit de benedenhoek gehaald. Aan de andere kant pakte Bizot een gevaarlijk schot en zou Fer naast koppen.

tweede helft

Een blamage dreigde voor de tukkers. Met de moed der wanhoop drongen zij de gasten terug op eigen speelhelft. Het bierteam hield het meeste balbezit, Bizot keerde een schot van Rosales uit de korte hoek. Verder vielen er geen kansen te noteren.

Ook het tweede kwartier was er van weinig van het rode gevaar te duchten. Chadli verving na een uur Hölscher en Tim Sparv kwam in het veld voor Lindgren. Even later verscheen Christovao in het veld voor de moegestreden Kostic. De gasten verdedigden compact en de tukkers kwamen er maar niet door heen.

Het laatste kwartier was aangebroken. FC Groningen stond nog steeds met 1-2 voor. Een sensatie hing in de lucht. Acht minuten voor tijd ging het vreselijk mis. Gutiérrez, de kleinste man bij de tukkers kon ongehinderd de 2-2 binnenknikken, Magnasco zag er wederom niet goed uit.

Robert Maaskant anticipeerde direct op deze situatie en bracht Texeira in het veld voor Kieftenbeld. In de blessuretijd wist Chadli (doordat er meer ruimte tussen de groen witte linies kwam) Bizot te verrassen en werd het uiteindelijk 3-2.

Hierdoor is het seizoen voor onze Trots van het Noorden nu definitief ten einde! Laten we hopen dat alle spelers die ook het volgend seizoen weer te bewonderen zijn in het groen wit, het positieve van deze wedstrijd zullen vasthouden en dat niets onmogelijk is, voor hen die willen!

Opstelling FC Groningen (met dank aan de clubsite)

Bizot; Magnasco, Van Dijk, Kwakman, Burnet; Kieftenbeld (84’ Texeira), Lindgren (69’ Sparv), De Leeuw, Bacuna; Kirm, Kostic (73’ Christovao).
Rest bank: Van der Lei, Letschert, Kappelhof, Schet, Texeira.

Opstelling FC Twente
Boschker; Rosales (87’ Breuekers), Bengtsson, Bjelland, Braafheid; Fer, Janssen (82’ Zschusschen), Gutiérrez; Tadic, Castaignos, Hölscher (62’ Chadli).
Rest bank: Plattel, Wisgerhof, Eghan, Pelupessy.

Toeschouwers: 22.500
Scores: 12’ Braafheid 1-0, 23’ Braafheid (eigen doel) 1-1, 26’ Kirm (Kostic) 1-2, 83’ Gutiérrez (17) 2-2, 91’ Chadli 3-2

Scheidsrechter: Liesveld
Overige officials: Langkamp, Kleinjan en Janssen
Gele kaarten: geen

Reacties:
U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!