Terug

Deel deze pagina:

Column: Mening, Nick van der Velden is een prima aankoop voor FC Groningen.

Door Johan Staal 11 reacties

Johan Staal is weer eens in de pen geklommen. Staal, eigenaar van Puurvoetbalonline, steekt zijn mening niet onder stoelen of banken. Zo ook over de aanwinst, Nick van der Velden. De middenvelder is transfervrij over gekomen van NEC. We willen Johan bedanken voor zijn inbreng en hopen dat dit stuk een mooie, maar gezonde discussie te weeg brengt.

FC Groningen heeft zijn eerste versterking van buiten de club binnen want in de media viel te lezen dat Nick van der Velden transfervrij naar FC Groningen komt. Van der Velden komt over van NEC en tekende voor twee jaar in Groningen.

Direct nadat dit nieuws de buitenwereld bereikte waren de commentaren al niet meer te tellen en hoe vreemd, de meeste waren negatief. Ik moet zeggen dat ik mij geen wereldgoals of oogstrelende acties voor de geest kan halen van de middenvelder maar dat komt mede omdat het eredivisievoetbal mij vaak niet echt kan bekoren. Maar de kersverse aankoop direct afkraken gaat mij een beetje te ver want Van der Velden is wel een voetballer uit de categorie waar FC Groningen het in moet zoeken. Iedereen kan wel denken Bacuna en Van Dijk verkopen, drie miljoen incasseren en uitgeven die hap maar zo werkt het niet meer in voetballand wonderland en dus ook niet bij FC Groningen.

De centjes worden duur en dan is uitgeven een lastig verhaal want de Trots van het Noorden kende vorig seizoen toch een terugloop van het aantal sponsoren en ook de Euroborg liet geregeld veel lege stoeltjes zien. Dat kost geld zodat de club voor het aantrekken van nieuwe spelers opeens in een andere vijver moet vissen. Vreemd is dat supporters dat niet begrijpen, of sterker nog, niet willen begrijpen. Er zijn er die in Nick van der Velden nu al een miskoop zien terwijl de 31e jarige voetballer nog geen bal getrapt heeft voor FC Groningen. Zoiets gaat mij te ver want je moet iemand wel de kans geven om iets te laten zien. Maar nee velen willen dat hun club in een andere categorie gaat, shoppen’ iets dat de directie van Groningen terecht niet doet..

In deze periode zijn de voetbalsites, en de papieren versie van de VI, en diverse andere bladen waar je bij het lezen soms denkt , zijn clubs gek geworden. Een Roda JC, waar de muizen dood voor de kast liggen, betaald een dertien in een dozijn verdediger Ard van Peppen maar liefst 200.000 euro aan salaris uit. En dat voor een club waarvan het voortbestaan vorig jaar aan een zijden draadje hing. Idioterie als middel om ten koste van alles toch maar niet in de Jupiler League terecht te komen. Dat geldt overigens voor veel clubs want de Jupiler League wordt door veel clubs als het kerkhof van voetballand wonderland gezien. Een klasse waaruit je niet kunt degraderen, je tegen beloftenteams mag spelen, en er geen hond naar de wedstrijden komt is geen leuke klasse. Vandaar dat veel verenigingen onverantwoorde risico’s nemen hetgeen niet geldt voor de FC.

Een prima standpunt natuurlijk en vandaar ook het aantrekken van Nick van der Velden. Door sommige, kenners’, je mag veronderstellen dat supporters dat zijn, wordt hij een miskoop genoemd. Dat zegt gelukkig meer over de kennis van de supporters dan over de ontegenzeggelijke kwaliteiten van Nick van der Velden want de scouts en technische staf zullen niet over een nacht ijs gegaan zijn om een mening te vormen dat het aantrekken van Nick van der Velden een gerichte versterking is.

Reacties:
Greatone24-06-2013 om 11:45

De scouts zijn vast ook niet over een nacht ijs gegaan zijn toen ze een mening vormden dat Zeefuik & Schet gerichte versterkingen waren.... Maar goed, ik geef van der Velden de voordeel van de twijfel, een beetje routine is zeker welkom!

zaagmuldersweg24-06-2013 om 12:32

Omdat alle verdiende miljoenen als sneeuw voor de zon verdampt zijn door de ene na de andere miskoop te halen,zijn we aanbeland bij transfer vrije reservespelers.enige vorm van zelfkritiek heb ik nog niet kunnen ontdekken bij de verantwoordelijken voor de scouting.

24-06-2013 om 13:23

Heb ji zo'n slecht leven,Zaagmuldersweg of zit je iets dwars want al jou reacties zijn "zuur".Er komt geen enkele positieve reactie van jouw pen.Je hebt een ontegenzeggelijke kritiek richting de scouting.Onbegrijpelijk gewoon.Als ik je een tip mag geven......stuur eens een e-mail naar fcgroningen@info.nl en doe je verhaal bij Hans Nijland.Misschien dat jou zure opmerkingen gehoor vinden.:(:(

greenhart24-06-2013 om 14:00

het gaat niet zo zeer over negatief of positief zijn.iedereen wil het beste voor onze clubbie. iedereen reageert op zijn eigen manier. Dus laat iedereen lekker in zijn waarde. Ik vind het echt een belachelijke keuze.zaterdag werd nog gezegt we doen kalm aan en het moet wel een versterking zijn en zondag zijn er zeker geen nieuwe spelers bij de eerste training.een dag later is een 31 jarige wisselspeler van nec overgenomen.de man kan redelijk voetballen maar is, niet diegene die we volgens mij nodig hebben.hij maakt bijna nooit een goal ,is niet snel,kan niet passeren.we hebben juist meer creativiteit nodig.dan had je beter joey suk kunnen halen (gaat nu naar nac ) van der velden lijkt me meer een breedte aankoop en daar is hij te duur voor.geef dan een jeugdspeler de kans.dit is pure wanbeleid .... sorry. :bowdown:

mistersnooker24-06-2013 om 14:08

Verwacht er niet te veel van. Lagere aanbieding gekregen van NEC. Hij komt alleen omdat hij transfervrij was en omdat hij net zoveel gele kaarten incasseert als Bacuna. Of ben ik nu te negatief?

24-06-2013 om 15:10

Ja!!!!!

FCGmijnclub24-06-2013 om 15:17

Ik laat me graag verrassen dit seizoen en hoop dat de TS het goed gezien heeft. 'k Heb het idee dat dit een verbeterde versie is van Meerdink in de tijd toen die bij FC neerstreek. Van de Velde maakte op de training zeker geen uitgerangeerde indruk:D Tevens ben ik nog steeds van mening dat je op voorhand nooit een speler moet afschrijven voordat die ook maar iets heeft laten zien. Voor hetzelfde geldt voelt die jongen zich hier straks prima op zijn gemak en ontplooit zich als steunpilaar:);)

TJB05024-06-2013 om 20:20

Komt omdat die in 2011 de middelvinder opstak naar ons

24-06-2013 om 20:49

Heeft zich hiervoor zijn excuus al aangeboden en is dus klaar en niet meer over zeuren.Capice.:(

Milko25-06-2013 om 06:00

Lijkt mij een prima vent. En dat gelul over die middelvinger. Dat wat sommige supporters roepen tijdens de wedstrijd gebeurt toch ook in emotie of niet dan? Nee wat de ander doet raakt deze groep veel meer. Ophouden. Hij heeft excuus gemaakt: klaar.

25-06-2013 om 10:54

Heerlijke Box to Box speler.. OK, we hadden op andere spelers gehoopt, maar de zomer duurt nog even.. het einde mbt de transfercarroussel is nog niet in zicht... Vingertje, tja, er is veel overgesproken, maar voetbal is emotie, wat supporters uitkramen/doen kan ook niet altijd, of wel dan..;)

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!