Terug

Deel deze pagina:

FC wint oefenwedstrijd in Uithuizen met 0-15

Door Ronald Bos 15 reacties

FCG wint mede dankzij David Texeira en Michael de Leeuw die beiden vijf maal wisten te scoren met 0-15 van RWE Eemsmond. Het dieptepunt van de wedstrijd was het uitvallen van Henk Bos. Hopelijk valt zijn blessure mee. DvhN denkt aan een verdraaide knie, mogelijk een kruisbandletsel.

Vanmiddag was het dan zover. De eerste oefenwedstrijd van het seizoen 2013/2014. Net als de voorgaande seizoenen, werd ook dit jaar begonnen met een oefenwedstrijd tegen RWE Eemsmond. De organisatie lag dit jaar in handen van de Noordpool UFC uit Uithuizen.

De organisatie van deze wedstrijd was prima geregeld. Vlak bij aankomst in Oethoezen stond langs de weg de route naar de parkeerplaats al aangegeven. Ook bij binnenkomst op het sportpark zag alles er perfect georganiseerd uit. Diverse kramen om eten & drinken te halen, waren aanwezig. Tevens was er een grote partytent waar je o.a. diverse frisdranken en bier kon krijgen.

Om half vijf werd er afgetrapt in Uithuizen. Tijdens het eerste oefenduel van dit seizoen waren mijn ogen vooral gericht op Ekong en Van der Velden. Direct vanaf de aftrap probeerde de FC gepositioneerd en met veel balbezit druk te zetten naar voren. Dit leidde al snel in een aantal goede kansen voor Texeira, waarvan er best één m.i. tussen de palen had mogen belanden. In de 11e minuut viel dan de verdiende 0-1. Doelpuntenmaker was Texeira. Vanaf dat moment zette de FC aan en scoorde het via een fraaie actie van Kostic de 0-2. Een minuut later viel dan ook de 0-3, gemaakt door Texie. FC bleef heersen en in de 17e minuut scoorde Van der Velden de 0-4. In de 23e min werd het 0-5, De Leeuw wist het net te vinden en een minuut later maakte Texeira de 0-6. Een zuivere hattrick dus. Zes minuten later was het middenvelder Ben Moussa die 0-7 maakte. Drie minuten daarna was het weer raak, wederom Texeira scoorde(0-8). Een grote uitslag leek in de maak. In de 37 en 38e minuut werden de 0-9 en 0-10 gemaakt door Van der Velden en Texeira. De Uruguyaan scoorde hiermee zijn vijfde van de middag. Op slag van rust 44e min werd het 0-11 De Leeuw scoorde. Van der Velden heeft mij positief verrast in deze wedstrijd, hij coachte veel en gaf prima passes. Ekong viel in mijn ogen niet heel erg op maar speelde vertrouwd en met veel rust aan de bal. Wordt hopelijk vervolgd!

In de tweede helft zagen we FC Groningen met een geheel ander team uit de kleedkamer komen we waren benieuwd. Vanaf de aftrap kon je (al snel) het verschil met het team dat de eerste helft speelde erg goed zien. FC kwam wat meer onder druk en creëerde weinig tot niets. Bos en Lindgren waren de spelers die het team op sleeptouw namen. Dan in de 69e min een grote domper, Bos werd per brancard van het veld gedragen, na een botsing met een RWE-speler. De wedstrijd ging weer verder en uiteindelijk wist Lindgren na 72 minuten de 0-12 op het bord te zetten. Inmiddels was De Leeuw erin gekomen voor Bos. Gelijk na zijn invalbeurt maakte De Leeuw in de 76e min de 0-13. Zo af en toe kwam ook RWE er uit maar tot gevaar leidde dit niet. FC speelde een veel mindere tweede helft maar wist in de 89e en 90e minuut alsnog de 0-14 en 0-15 te maken. Jongeling Zivkovic en De Leeuw scoorden. Middenvelder De Leeuw wist net als Texeira ook zijn vijfde doelpunt van de middag te scoren. Gelijk hierna blies de scheidsrechter op zijn fluitje en zat de eerste oefenwedstrijd van het seizoen 2013-2014 erop. Conclusie, verschil tussen beide teams van FC is erg groot. Niet alleen te zien aan het aantal doelpunten na rust maar ook aan het vertoonde spel na de pauze. Het was een mooie middag in een zonnig Uithuizen waar de sfeer en organisatie prima was. Het veld lag er trouwens prima bij! Ik zeg - op naar de volgende afspraak, Dinsdagavond is Onstwedder Boys de volgende tegenstander in de oefencampagne.

 

 

 

Reacties:
Marco29-06-2013 om 19:45

Ben blij dat De leeuw rechtsbuiten staat. Hierdoor komt hij dichter op het doel van de tegenstander te spelen waardoor die ook dit seizoen veel in scoringspositie komt, en maakt hij ruimte voor een betere creatieve middenvelder. De haalbare creatieve middenvelders uit de Eredivisie zijn helaas nu verkocht. Chery, Klich, Linssen en Veijnovic. Van deze spelers was wel goed in te schatten van hun niveau was op Eredivisie niveau en hoe ze het daarom bij Groningen zouden doen. Bij spelers van buiten de Eredivisie is dit risicovoller. Ben benieuwd of ze voor een zekerheidje gaan: Petter Anderson of Bakkel of dat ze een gokje gaan wagen. Hoop wel dat ze een speler halen die direct er staat voor de basis.

Ronald_fcg29-06-2013 om 19:47

Klopt helemaal inderdaad ook wij hopen dat ze een middenvelder halen die er gelijk staat. Nijland en Veldmate hebben ook gezegd zorgvuldig na een volgende aankoop te kopen is ook gedaan bij Van der Velden, Wijnaldum en Botteghin. En inderdaad De Leeuw speelde vandaag ook prima veel dreiging na de goal toe en 5 goals.

FCGmijnclub29-06-2013 om 20:55

Ik wil Henk Bos alvast heel veel sterkte en beterschap toewensen mocht inderdaad zijn kruisband aan gort zijn. Voor de rest leuk verslag Ronald:thumbsup:

Ronald_fcg30-06-2013 om 07:10

Ook ik hoop dat Henk Bos spoedig revalideert vind het erg jammer dat juist op dit moment hem dit overkomt. En FCGmijnclub bedankt voor je compliment over mijn verslag :thumbsup:

Greatone30-06-2013 om 09:18

@Marco: Otman Bakkal heeft een prijskaartje van 2 miljoen, dat gaat hem dus niet worden.

Ronald_fcg30-06-2013 om 11:17

@Marco ik las het vanmorgen inderdaad op voetbalzone.nl denk dat we Bakkal van het lijstje kunnen verwijderen.

30-06-2013 om 12:02

Mollins van Anderlecht is een goeie

Ronald_fcg30-06-2013 om 12:37

Okee die ga ik even opzoeken op youtube bij mij verder niet bekend als speler Mollins. Ben wel benieuwd wat voor soort speler dit is.

Marco30-06-2013 om 18:52

2 mil en het salaris kan Groningen nog net betalen. Maar dan is aan alle kanten de rek eruit. Als ze die keuze maken, dat ze willen presteren dan is het een optie. Nadeel is dat je niet weet of je de 2 mil weer terugverdiend. Mollins had zijn knie kapot, je kunt zo,n jongen wel laten meetrainen om te zien hoe goed die nog is. Veel spelers komen niet meer op hun niveau daarna. Ruud van Nisterrooij bezorgde Real er nog menig titel mee, dus het kan wel. Nu lijkt Falkenburg te spelen. Wel een speler die makkelijk doelpunten maakt en het kan invullen. Wel een mentaal wrak? Gaat die op stap in de stad of wil die nog wat van zijn carriere maken?

30-06-2013 om 18:58

Falkenburg , ik weet in hoor... Gerucht... Wordt gewoon de wereld ingeslingerd of mijn naam is haas

Marco30-06-2013 om 19:06

Een ander AZ talent spreekt mij dan ook meer aan.Haris Medunjanin. Wanneer die nu nog 1 jaar onder contract staat in Israel zou dat ook een optie kunnen zijn. Was bij AZ en in de competitie wel een opzienbarende speler.

Ronald_fcg01-07-2013 om 04:57

Denk idd ook dat Falkenburg na Panathinaikos gaat schijnt bijna rond te zijn. Vind het ook geen directe versterking trouwens voor FC

01-07-2013 om 19:52

gyon fernandez van feyenoord is dat niet wat?beetje om zeefuik heen spelen...

Milko03-07-2013 om 11:05

Om Zeefuik heenspelen??? :o Dan maakt hij heel wat kilometers :D

03-07-2013 om 18:22

zeebuik bedoel je...:thumbsup:

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!