FC Groningen wint ook in Onstwedde met 0-15

Door Lukas van der Wal 0 reacties

FC Groningen heeft vanavond op een mooi sportpark in Onstwedde gewonnen van de plaatselijke helden. Op een goede grasmat werd er met 0-15 gewonnen van de Oranje Hemden. David Texeira en Michael de Leeuw hadden hun vizier goed op scherp. De Leeuw wist het net vijf keer te vinden. Texie scoorde driemaal tegen de vierdeklasser.

De Trots van het Noorden stond bij rust al met 0-9 voor. De Leeuw en Texeira wisten hun productie in de eerste helft te scoren. Verdediger Jonas Ivens wist uit een hoekschop ook te scoren. In het eerste bedrijf werd er fanatiek op los gecombineerd door het groenwitte leger. Onder aanvoering van onder andere Andraz Kirm kwam de thuisploeg er niet aan te pas. Debutant, Giliano Wijnaldum maakte een zeer gretige indruk. De linksback kwam voortdurend op en mengde zich goed in het aanvalsspel.

In de tweede helft kreeg William Ekong zijn kans. De jongeling speelde samen met Timo Letschert in het centrum. De verdedigers hadden een relaxte avond in Onstwedde. Ekong manifesteerde zich wel goed, door veel de bal te vragen en te coachen. Jongeling Hateboer wist ook te scoren, net als Ivens knikte hij vanuit een hoekschop raak. Filip Kostic en Nick van der Velden speelden in het tweede bedrijf zeer gedreven. De meeste aanvallen werden door de beide spelers opgezet. De Serviër scoorde tweemaal en Vd Velden eenmaal.

De goalie van Onstwedder Boys, Wouter Spaans moest vaak vissen, maar kon regelmatig ook zijn kunsten tonen als keeper. Spaans was met name in de tweede helft een sta in de weg voor de FC.

FC Groningen wint dus vrij makkelijk in Onstwedde. De vijftien goals werden gescoord door De Leeuw(5x), Texirea(3x), Kostic(2x), Ivens, Hateboer, Letschert, Zivkovic en Van der Velden. Aankomende zaterdag speelt groenwit in Surhuisterveen tegen 't Fean 58.