FC wint met 0-9 in Surhuisterveen

Door Ronald Bos 1 reactie

FC Groningen heeft vanavond op sportpark de Ketting gewonnen van 't Fean 58. Op een prima bespeelbaar veld en genietend van een zonnige avond wist FC het publiek vooral in de eerste helft goed te vermaken. Michael de Leeuw had zijn vizier weer goed op scherp staan en scoorde drie maal tijdens de eerste helft.

Vanavond (6 juli) speelde FC Groningen haar derde oefenwedstrijd in de voorbereiding. FC Groningen had het vooral tijdens het eerste kwartier erg moeilijk met de tweedeklasser die erg compact speelden en op die manier het spel van onze FC probeerden te ontregelen. Na ongeveer een minuut of tien kreeg de thuisploeg een vrije trap op de rand van de zestien, na een overtreding van Wijnaldum. De voorzet uit de vrije trap werd uiteindelijk weggekopt door Kirm. Daarna kwam de FC eindelijk onder de druk vandaan en scoorde het driemaal binnen drie minuten. De doelpunten werden gemaakt door Zivkovic en De Leeuw (2 keer). Na deze snelle goals zette de FC flink aan en kreeg het de ene na de andere kans. De doelman van 't Fean 58, Jelmer van der Meer kon zich meerdere malen onderscheiden met een aantal goede reddingen. Botteghin speelde alsof hij al een aantal jaren in het team meedraaide. Hier gaan we nog veel plezier aan beleven.

Uiteindelijk in de 27e en 31e minuut vergrootte de FC de voorsprong uit naar 0-4 en 0-5. De goals kwamen op naam van De Leeuw, die hierdoor een hattrick maakte en Zivkovic die zijn tweede van de avond liet noteren. Hierna nam de FC wat gas terug en gingen we met een 0-5 voorsprong de rust in. In de 2e helft zagen we dat alleen de Leeuw bleef staan en dat er verder met een geheel ander team werd gespeeld. Aan de kant 't Fean 58, werden er na de rust ook wissels toegepast. De tweede helft was stukken minder dan de eerste, er werden nog amper kansen gecreëerd en 't Fean 58 kwam zowaar meer aan voetballen toe. Uiteindelijk na 58 minuten gespeeld te hebben komt de FC op een 0-6 voorsprong. Middenvelder Nick van der Velden, scoorde uit een penalty, die wel erg gemakkelijk werd gegeven in onze ogen. Hierna werd er in een erg laag tempo gespeeld door beide teams hetgeen de wedstrijd er niet leuker op maakte. Lindgren scoorde uiteindelijk in de 79e minuut, de 0-7 uit een heerlijke volley. Vervolgens scoorde Kostic in de 82e minuut de 0-8 met een verwoestend schot. En drie minuten later maakt hij er ook nog 0-9 van.

Dan naar precies 90 minuten voetbal blies de scheidsrechter op zijn fluitje en won FC zoals verwacht ook haar derde oefenwedstrijd in de voorbereiding. Het was een heerlijke middag op een warm sportpark waar uiteindelijk 1.900 toeschouwers naar de wedstrijd hebben gekeken. De volgende wedstrijd staat gepland op zaterdag 13 juli om 15.00 uur in Norg. De tegenstander is dan Helmond Sport die uitkomt in de Jupiler League.