Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen wint door een goede tweede met 3-1 van Helmond Sport

Door Lukas van der Wal 4 reacties

De Trots van het Noorden heeft vandaag in Norg met 3-1 gewonnen van Helmond Sport. In het eerste bedrijf was het spel van de beide ploegen niet om aan te zien. Het speeltuig ging zeer traag rond. Middenvelder Adorjan maakte een goede indruk. De stagespeler was goed aanwezig en speelde goed tussen de linies. David Texeira kon in de eerste helft scoren, ging alleen op de goal af, maar werd ten onrechte voor buitenspel teruggefloten. Op het mooie sportpark van VV Gomos gingen we rusten met de welbekende brilstand. De ongeveer 1800 toeschouwers genoten zichtbaar van het zonnetje in Norg.

De gasten kwamen in de tweede helft snel op een 0-1 voorsprong. Een afgeslagen hoekschop werd FC Groningen te machtig. Vià Mark Koot kwamen de Brabanders op een 0-1 voorsprong. Door de achterstand moest Grunn haar rug rechten. Dit gebeurde dan ook. Eerst was het Kostic die oog in oog met de keeper niet faalde. Adorjan verzorgde bij de gelijkmaker met een slimme steekpass voor de assist. Invaller Zeefuik, in het veld gekomen voor Texeira bracht de FCG op een 2-1 voorsprong. Mitchell Schet, die voor Adorjan in het veld was gekomen, zette het leer goed voor. Voor Zeefuik was het toen een koud kunstje om te scoren. De 3-1, was een beauty. Rasmus Lindgren schoot het leer eerst op de lat. De bal kwam terug in het veld en Filip Kostic aarzelde niet. Hij nam het leer gelijk op de pantoffel en scoorde ongeloofijk mooi. Een heerlijke volley!

De Trots van het Noorden won door een goede tweede helft verdiend van Helmond Sport. Adorjan is een heuse aanwinst. Vd Looi wil hem graag bij de selectie hebben. Eric Botteghin was in de eerste helft een goede leider achterin. Filip Kostic bloeit op onder trainer Erwin vd Looi. linksback Wijnaldum heeft veel dreiging naar voren. Nick van der Velden ontpopt zich als een heuse strateeg op het middenveld. William Ekong is de rust zelve en straalt veel rust uit aan de bal.

DVHN berichtte vanavond op Twitter dat Erwin vd Looi graag door wil met Adorjan en Ekong. De beide spelers staan te popelen. Wij hopen dat we de jongelingen snel kunnen begroeten als selectielid.

De toeschouwers waren in de tweede helft de morele winnaar. Goed spel, mooie acties en mooie goals. Als FC Groningen de lijn van de tweede helft weet vast te houden, kunnen we een mooi seizoen tegemoet gaan. Al maakt 1 zwaluw nog geen zomer...

Reacties:
greenhart13-07-2013 om 17:54

een slechte eerste en een goede tweede helft.dit gebeurde het vorige seizoen ook constant.vaak maar 1 helft goed spelen.en dan ook nog niet scoren en wel makkelijk goals tegen krijgen.er moet nog wel wat gebeuren.anders wordt het weer zo n seizoen .... 2 goede middenvelders en een scorende spits erbij.ekong er bij.dan zullen er nog wel wat spelers moeten vertrekken.laat luciano,texeira,johansson,ivens maar gaan. come on fccccccccccccccc

Willem14-07-2013 om 09:51

De eerste helft was gewoon zeer slecht en de tweede helft vond ik matig met het gezegde van een goede tweede helft praten we ons gewoon wat moet in. Ik vindt ook dat of Lindgren of v/d Velde moet spelen en niet alle beide en dan mag Lindgren er van mij wel uit.

14-07-2013 om 10:03

heeft ekong nu al een contract dan?hoor je ineens niets meer over...

Marco14-07-2013 om 15:06

Dit wordt ook dit jaar niet de Grote markt ben ik bang. Er wordt niet voortgebouwd het werk van Maaskant, maar er wordt (weer) een heel nieuw elftal geformeerd met veel talent. Dat duurt 2 a 3 seizoenen voordat je kunt oogsten met als risico dat de jonge talenten weggaan. Had liever andere keuzes gezien met een bewezen scorende spits en middenvelder. Dan maar zien hoe ver je kunt komen. Ekong niet langer aan het lijntje houden, maar vastleggen. Er gaat nu of iets later nog wel een speler weg.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!