Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen krijgt een zware opdoffer tegen FSV Mainz 05. ( 4-0) + update vrijdagmorgen 19 juli

Door Lukas van der Wal 9 reacties

De Trots van het Noorden heeft vanavond in Duitsland kansloos verloren van Mainz. Bij rust stond Grunn al met 3-0 achter. Nicolai Müller scoorde tweemaal. Het tweede doelpunt werd door de speler gescoord uit een strafschop na een overtreding van Eric Botteghin. Oud speler van NEC, Niki Zimling wist voor rust Stefan van der Lei voor de derde maal te passeren. FC Groningen wist voor rust geen raad met de Bundesliga club. Geen enkele kans werd er gecreëerd. Mainz was veels te sterk voor de Groningers.

Na rust konden de mannen van Erwin vd Looi Mainz beter bij benen zonder echt gevaarlijk te worden. Na rust werd er nog een keer gescoord door Mainz. Malli kon uit een strafschop de 4-0 scoren. Invaller Burnet veroorzaakte de penalty. De wedstrijd in Bad Kreuznach werd kansloos verloren. Erwin vd Looi liet weten aan Jan Mennega dat dit een goede wake-up call was.

Volgende week woensdag wacht in Haren het Spaanse Getafe. De wedstrijd begint om 19:00 uur. Grunn sluit de oefencampagne af met een wedstrijd tegen FC Emmen.

Update vrijdagmorgen 19 juli - In de papieren versie van het DvhN staat onder meer dat de groen witte machine rammelde aan alle kanten. Er zat weinig tot geen lijn in het spel. De warmte is geen excuses. De bal werd meer achteruit dan vooruit gespeeld. In de 77e minuut schoot Zeefuik voor het eerst op doel. Hans Nijland na afloop van de wedstrijd: “we moeten ons schamen”. Ook trainer Erwin Van de Looi vond het heel slecht, wat zijn ploeg had voorgeschoteld. Opmerkelijk: Magnasco, Botteghin en van der Velden keerden na de pauze niet terug. Kappelhof, Ekong en Kieftenbeld waren hun vervangers en de ploeg toonde iets meer pit maar ook toen hield het niet over…

Reacties:
Marco18-07-2013 om 20:48

Geen verrassing. Paar jaar geleden werd er ook al thuis met 5-0 verloren van HSV. Hopelijk ook een wake-up call voor de trainer en management. Groningen heeft wat middelmaat ervaren spelers en talent zonder veel speelervaring. Echte bewezen kwaliteit ontbreekt. Mogelijk krijgen we nog twee spelers die te licht zijn voor het echte werk in Engeland. Dan krijg je dit soort uitslagen. Zowel tegen buitenlandse ploegen als tegen de ploegen die strijden in NL om Europees voetbal. Berg en Bakkel hadden we goed kunnen gebruiken vanavond.

Marco18-07-2013 om 21:07

Goede dingen die Maaskant er heeft ingebracht en de ploeg liet zien bijvoorbeeld bij Twente uit in de play-offs onbreken weer. Naar voren verdedigen. Dan vang je de aanvaller op buiten de 16, scheelt twee strafschoppen. Vaste patronen in balbezit. Als de links back de bal heeft speelt die naar etc. compact staan, met drie spelers op de baljagen etc. Teveel partijspel op de training en individuele begeleiding. Heeft zeker ook zijn functie, maar als het zwaar wordt, kun je nergens op terugvallen. Met NEC uit en Utrecht thuis voor de deur zal de resterende tijd goed besteed moeten worden.

MLs18-07-2013 om 21:30

Hoop dat die 'wake-up call' tot iedereen doordringt! COME ON FC! Kop der veur!! (laat het maar zien tegen Getafe)

19-07-2013 om 06:35

het blijft oefenen en zegt mij niet zo veel,gewoon een goede tegenstander/middenmoot bundesliga dan kan je verliezen...:):)

FCGmijnclub19-07-2013 om 07:15

Die 4-0 kun je tegen aanlopen, maar hoe verlies je? Als er door onze FC geen enkele kans gecreëerd is, is dit m.i. reden tot grote zorg. Voor alle duidelijkheid, uitslagen tijdens oefenpotjes zeggen mij niets maar ben wel van mening dat je als team de basiskwaliteit hebt om kansen zien te maken, iedere wedstrijd weer. Als je dat al niet kunt vrees ik wederom voor een improductief seizoen....

19-07-2013 om 08:33

klopt FCG!zeg ook steeds dat we een spits nodig zijn maar ja makkelijker gezegd dan gedaan

Milko19-07-2013 om 09:51

Je GEEN zorgen maken als alleen zweefduik, in de 70e min, de enige aanvallend kans krijgt :thumbsup: Blijf dromen jongens :(:(:(:(:(

Papa Werny19-07-2013 om 09:57

Een ijsschots maakt nog geen winter. We hebben nog een aantal week te gaan. Het is een nieuw team. Straks met 1 à 2 creativelingen en een scorende spits zijn we klaar voor nieuwe seizoen. Volgende week benieuwd naar Getafe.

Milko21-07-2013 om 06:08

Kom al sinds de Koemannetjes twee wekelijks in het Oosterpark/de Euroborg. Voor het eerst geen seizoenkaart ivm het slechte spel van de laatste jaren. Geen plezier, beleving. Niet om aan te zien. Na deze wedstrijd ben ik bang dat het weer een troosteloos jaar gaat worden :(:(:(:(:(

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!