Terug

Deel deze pagina:

Zwak FC Groningen, komt goed weg met een gelijkspel tegen FC Emmen ( 1-1 )

Door Lukas van der Wal 16 reacties

De Trots van het Noorden heeft vanmiddag een slechte generale gespeeld voor volgende week zaterdag. Op een goed gevuld sportpark in Delfzijl (2350 toeschouwers) werd er ternauwernood met 1-1 gelijk gespeeld tegen FC Emmen. De club uit Drenthe was gedurende de wedstrijd de bovenliggende partij. FC Groningen probeerde van alles, maar kon de ploeg van Joop Gall niet in de problemen brengen.

Eerste helft

FC Groningen begon met de volgende opstelling aan de wedstrijd tegen FC. Op de goal, Marco Bizot. Achterin, van rechts naar links, Kappelhof-Letschert-Botteghin-Wijnaldum. Op het middenveld het verdedigende trio, Van der Velden, Lindgren en Kieftenbeld. Voorin zagen we, Chery, De Leeuw en Kostic voetballen. De Leeuw als valse spits, Chery en Kostic vooruit geschoven. Erwin van der Looi trachtte met deze elf FC Emmen te verslaan. Opvallende bankspelers, Kirm, Adorjan en Texeira. Zeefuik zat niet bij de selectie. BIj FC Emmen speelde de oud-Groningers, Olijfe, Luis Pedro en Metaj. Rozema begon op de bank bij de ploeg van Gall.

Verassend genoeg, waren het de gasten die het initiatief naar zich toe trokken. De Jupiler club zette vroeg druk op de Trots van het Noorden. Groningen had hier zichtbaar moeite mee. Tjaronn Chery probeerde tegen zijn oude club de lijnen in het veld uit te zetten. Dit lukte sporadisch. Marco Bizot moest binnen de tien minuten al handelend optreden na een goede aanval van FC Emmen. Na ongeveer een kwartier spelen in de eerste helft kwam onze Trots beter in het spel. Grunn zette meer druk en begon ietwat beter te voetballen. Onder aanvoering van Luis Pedro, konden de Emmenaren gemakkelijk overeind blijven.

 

Na twintig minuten werd er dan eindelijk gescoord in Delfzijl. Tegen de verhouding in was het FC Groningen die op een 1-0 voorsprong kwam. ‘’ Aanvaller ‘’ De Leeuw was degene die de score opende. Vanuit een hoekschop, kwam het leer terecht in de kluts. Via Timo Letschert kwam de bal bij De Leeuw. Laatstgenoemde aarzelde niet en scoorde, al was het speeltuig ternauwernood over de doellijn. Na de openingstreffer ging de FC op zoek na meer. Enkele minuten later moest Filip Kostic scoren. Oog in oog met goalie Peter van der Vlag, faalde de buitenspeler. Zo ging een dot van een kans verloren.

Voor rust werd het spel van de FC slechter en slechter. FC Emmen voelde zich als een vis in het water. De eerste divisie club voetbalde beter dan Groningen. Tot grote kansen leidde dit echter niet. De laatste pass ging bij FC Emmen steevast de mist in. Daarnaast was Marco Bizot regelmatig zeer alert en hierdoor een sta in de weg voor de ploeg van Joop Gall. In de 37e minuut mistte Kostic op een haar na de goal, na een goede solo. In de 41e minuut pegelde Rasmus Lindgren van afstand de bal op de lat. Via het houtwerk ging het leer over de goal. Met een 1-0 voorsprong gingen de Groningers rusten.

Tweede helft

De tweede helft begon met twee ongewijzigde elftallen. Vanaf het fluitsignaal was het wederom FC Emmen die de boventoon voerde. Met felle acties en druk naar voren werd FC Groningen vast gezet. FC Emmen speelde veel over de linkerkant en zocht hiermee de zwakke schakel op bij de Trots van het Noorden op. Johan Kappelhof had het vandaag zeer moeilijk en werd regelmatig zoek gespeeld. In de 60e minuut kwamen de Emmenaren verdiend langszij. Na geklungel achterin kon Alexander Bannink scoren. Met dit doelpunt, groeide het zelfvertrouwen bij FC Emmen. De Jupiler leaque club zocht meer en meer de aanval.

 

Van der Looi probeerde met wissels het tij te keren. Kirm kwam in de ploeg voor Kostic. Zivkovic voor Van der Velden. Adorjan kwam in de ploeg voor Kieftenbeld. De wissels kwamen het spel niet ten goede. Adorjan had maar zeven minuten tijd om zijn kunsten te tonen. Zivkovic en Kirm kregen meer speelminuten, maar werden nauwelijks in het spel betrokken. Groningen oogde met name in de tweede helft futloos en inspiratieloos. Tjaronn Chery kon vandaag zijn stempel ook niet drukken op het elftal.

 

Grote groen witte kansen waren er niet in de tweede helft. FC Groningen loste slechts één schot in de tweede helft op de goal van Peter van der Vlag. Invaller Zivkovic had in de blessuretijd FC Groningen op een 1-2 voorsprong moeten zetten. Het schot van de aanvaller ging echter over de goal. De energie bij Emmen was op en bij Groningen ook want het zette niet meer aan. De 1-1 eindstand was voor FC Groningen een bittere pil. Erwin van der Looi heeft pijnlijk moeten constateren dat Grunn nog niet klaar is voor volgende week zaterdag. Aankomende week moet er hard getraind gaan worden. NEC-uit, moet de ploeg er staan. Met het spel van vandaag, vragen wij ons af of dit wel goed gaat komen? Desalniettemin, het is nog geen drie augustus en de FC heeft nog even voordat het er ECHT om gaat. Een slechte generale kan leiden tot een goede uitvoering?...

Meer FOTO's van de wedstrijd kan je HIER vinden

 

Reacties:
Marco28-07-2013 om 18:01

Deze generale kan niet leiden tot een goede uitvoering want de spelers weten niet hoe een goede uitvoering er uitziet. De trainer zal ze moeten vertellen wat van ze wordt verwacht in het veld, en tijdens de trainingen kunnen ze dit de hele week nog oefenen. Als ze deze week op twee dingen oefenen komt het wel goed, want voetballen kunnen ze allemaal wel: 1). Speel in balbezit zoveel mogelijk de linkshalf of linksbuiten vrij, die de bal achter de verdediging legt of een voorzet geeft. (Dan valt die vanzelf een keer goed en scoort de spits of de Leeuw).Als ze dit eens per 10 min lukt, komt 9 keer de bal voor het doel van tegenstander, De Leeuw etc. scoren vast dan wel een keer. 2). Naar voren verdedigen. Niet met de aanvaller mee naar achterlopen lopen, maar buiten de 16 het duel aangaan waarbij de laatste man rugdekking geeft (ging mis bij het 1 en 3 dp van Mainz en de 1e van Getafe). Ook niet met de kont in de eigen 16 gaan staan, maar de buitenspelval open gooien, (ging mis tegen Twente in play-offs).

FCGmijnclub28-07-2013 om 19:35

Ik houd mijn hart vast de aankomende weken en voorzie een forse afstraffing aankomende zaterdagavond in Nijmegen. Als je in de tweede helft slechts één kans krijgt tegen een met alle respect matige Jupiler League ploeg, dan ben je a) of te lamlendig om je als spelersgroep op te laden voor oefenwedstrijden of b) je hebt simpelweg de kwaliteit niet om beter te kunnen voetballen....

Sil28-07-2013 om 20:25

Bedankt voor het mooie verslag! Alleen jammer van de kleine grammaticale foutjes. Verder vind ik deze opstelling nogal zwakjes, als je echt aanvallend wilt spelen zoals er steeds geroept wordt ga je toch niet met dit middenveld spelen... Speel dan met de punt naar achteren met lindgren en chery/adorjan/de leeuw en daarvoor kirm rechts en kostic links. Dan speel je ten minste aanvallend, wel wat risicovol maar als fcg heracles als voorbeeld neemt is dat veel beter dan de laffe opstelling van vandaag.

Marco28-07-2013 om 20:29

Duidelijk B. Individueel kunnen ze niet het spel maken. Als ploeg kunnnen wel patronen leren. Wat niet helpt is dat vd Looi, even als Huistra, ze geen patronen leert en nu, na 5 weken voorbereiding, het systeem omgooit. Nog meer onduidelijkheid. Systeem is goed. De leeuw op rechtsvoor en twee verdedigende middenvelders. NL haalde er de finale mee op een wk. Invulling moet goed. Back Wijnaldum moet leren naar voren te verdedigen en de voorzet er uit te halen. Ging in de eerst minuut tegen Mainz mis, nu na een paar minuten tegen Emmen. Burnet deed het twee jaar niet en is van jong Oranje klant en talent nu wisselspeler. Terwijl het makkelijk is. Enigste kans in 2de helft kwam juist van voorzet vanaf links. Oefen dan training na training voorzet van links, met lingren, kostic en kirm met de spitsen. En naar voren verdedigen. Want spits Hidgon van Nec werkt een voorzet vanaf rechts wel in het doel zaterdag. Terwijl Wijnaldum en Burnet prima een bal moeten kunnen blokken. Letscher, Utrecht thuis blokte wel.

klees1329-07-2013 om 05:34

Hallo!!! Geen paniek! Het is maar een oefenwedstrijdje. Afgelopen jaren is het vaak voorgekomen dat we een hele goede voorbereiding kenden en de competitie flut was. Dit team heeft veel meer potentie dan afgelopen seizoen en gaat, zeker voetballend, nog groeien. Het team is nog geen week compleet. Natuurlijk zie ik ook dat het niet optimaal loopt. Maar geef de trainer ajb een kans om de competitie met een schone lei te beginnen en brand hem niet van te voren al af.

klees1329-07-2013 om 05:38

@ MARCO. Heb jij je trainersdiploma Betaald Voetbal? Zo niet, laat dan de trainer met rust!

houkuhs29-07-2013 om 06:55

@klees13. Nee dat zie je verkeerd! Op deze site is het de laatste jaren normaal geworden alles en iedereen af te kraken. Als Groningen hogerop wil moeten ze Van deze site hun trainer + scoutnetwerk weghalen! Oja en vergeet de directeur niet!

klees1329-07-2013 om 08:06

Hoor ik hier een bepaalde ondertoon ;o)

29-07-2013 om 08:42

de leeuw als spits...hoe krijg je t in je hoofd!!zegt genoeg dat zeefuik er niet bij zat en tex op de bank,vd looij wil ook graag een spits erbij,teken aan de want...maar ja...:(:(:(:(:(:(

klees1329-07-2013 om 09:51

Tex was toch niet helemaal fit? En vd Looij wilde wat uitproberen heb ik begrepen. Volgens mij begint Tex gewoon in de basis met Kostic, Kirm, de Leeuw, wijnaldum, Botteghin, Ekong, Magnasco ( hoop ik)Lindgren of vd Velden , chery en uiteraard Bizot. Zal er niet ver naast zitten denk ik.

FCGmijnclub29-07-2013 om 10:43

@ Houkuhs Boerenmacht is geen site waar het normaal is om alles en iedereen groen wit af te kraken, integendeel! Wij zijn een FC fansite! Dat er leden zijn die af en toe (kritisch) hun mening geven over zaken die bij onze FC niet goed gaan is in onze belevenis een recht op vrije meningsuiting..... FC Groningen leest dit ook en kan er (af en toe) er zelfs zijn voordeel mee doen! Je houdt elkaar scherp:) Voor de rest ben ik van mening dat vrijwel iedereen zich aan de huisregels houdt en als dat niet gebeurd worden desbetreffende reacties verwijderd en personen in kwestie aangeschreven!

29-07-2013 om 10:49

:agreed::agreed::agreed:

klees1329-07-2013 om 12:10

:clap::clap::clap:

Marco29-07-2013 om 12:21

Ik gun vd Looi het allerbeste evenals de spelers. Het trainersgrafhof wat de FC is geworden vind ik juist niks. Huistra en Maaskant mochten van mij wel aanblijven. Het elftal rent weer achteruit zoals ze ook onder Huistra deden, dan krijg je (teveel) doelpunten tegen. Bij Maaskant werd er naar voren verdedigd en dat voorkwam veel ellende. Verder scoren ze moeilijk, zo ook onder Maaskant, terwijl ze onder huistra met voortrekken vanaf links van Brunet en Tadic, Tex veel scoorde. Doe er je voordeel mee vd Looi zou ik zeggen.

houkuhs29-07-2013 om 16:16

@FCGNiks te klagen over de site hoor!! :thumbsup: maar idd over sommige bezoekers die duidelijk een carriere als hoofdtrainer zijn misgelopen! de competitie is nog niet begonnen en nu al klagen zeuren en jammeren!! maar dat kan je inderdaad ook kritisch noemen. gewoon hopen op hetzelfde resultaat als vorig jaar maar dan met meer spanning en passie!

29-07-2013 om 16:18

daarvoor is een forum houkuhs!staat het je niet aan,moet je het niet lezen:p:p

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!