Jong AZ verslaat Beloften met 3-0

Door Klaas Willemsen 0 reacties

Jong AZ heeft vanmiddag in Alkmaar de oefenwedstrijd met 3-0 gewonnen van Jong FC. De einduitslag stond tijdens de rust op het scorebord. Doelpuntenmakers waren Overtoom (2x) en Berghuis.

AZ begon voortvarend en kwam na vier minuten op voorsprong. Lewis zette goed voor en Overtoom gleed de bal binnen. Aan de andere kant van het veld wist AZ doelman Verhulst, Genero Zeefuik van het scoren af te houden. Daarna zou Gorter op doelman Potveer stuiten en Hateboer namens de gasten op de rood witte lat schieten. De beste kansen waren daarna voor AZ voor Lewis en Martens. Rond de 40e minuut wist Overtoom de 2-0 te scoren nadat er verkeerd werd opgebouwd. Hij verschalkte Potveer met een stift. Berghuis tekende voor 3-0 na een vrije trap van Mertens.

Kort na de pauze waren er nog twee kansen voor AZ. Een afstandschot van Lewis eindigde op de lat van Potveer en invaller Haps zou kort daarna nipt naast het doel van FC schieten. FC Groningen herpakte zich en kon de Alkmaarders beter onder druk houden. Ook kwam het zelf tot kansen waarvan er minimaal één benut had mogen worden zegt coach Paul Raveneau op de clubsite. In de slotfase werden de ruimtes groter en kreeg ook AZ weer mogelijkheden. Aanstaande maandagavond begint de competitie voor de Beloften met een thuiswedstrijd tegen Jong Fortuna Sittard.