Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen overtuigend met 1-4 langs NEC

Door Klaas Willemsen 26 reacties

De Trots van het Noorden heeft vanavond in Nijmegen uitstekende zaken gedaan. NEC werd maar liefst met 1-4 in eigen huis van het veld geveegd. De ruststand was 1-2 na fraaie doelpunten van Chery en Kirm, namens de Nijmegenaren scoorde Foor op slag van rust. Na de pauze liep onze FC uit naar 1-3 (Texeira) en in de slotfase vergrootte (koud in het veld) invaller Zivkovic de stand naar 1-4. Deze zaterdagavond gaat er gelet op de stand van de ranglijst, even niets boven Groningen.


eerste helft

Fc trapte af en leek al snel de eerste minuten onder druk te komen. Een pegel van Higdon ging hoog over het doel van Bizot en kort daarna kwam er een corner voor NEC. Foor had gelukkig zijn vizier niet al te scherp staan en ook dit projectiel verdween in het thuispubliek. In de vijfde minuut leek het raak maar het roodgroenzwarte feestje ging niet door, scheidsrechter Braamhaar constateerde buitenspel. In de tiende minuut was het op de ander zijde van het veld wel raak. Een mooie groenwitte aanval ging hieraan vooraf. Kirm trok de bal voor, Texeira legde terug, de bal werd ingeschoten, keeper Johnsson loste en Tjaronn Chery bleek het eindstation 0-1!

De Trots van het Noorden was los en controleerde de wedstrijd. Eric Botteghin liep tegen een gele kaart aan na een overtreding op spits Higdon. Halverwege de eerste helft werd er een drinkpauze ingelast. FC behield het initiatief en binnen een half uur was het 0-2! Wat een weelde! Chery was de aangever en Kirm passeerde doelman Johnsson met een prachtige stift.

Het laatste kwartier voor de pauze gebeurde er vrij weinig. FC bleef de wedstrijd controleren en de trouwe honden brigade liep heerlijk achter de feiten aan. Toch zou het geheel onnodig 1-2 worden. Er kwam een aanval over rechts en de voorzet van Hemlein kon door Wijnaldum er niet worden uitgehaald. Foor kon strak voor het doel (teveel vrijheid) inkoppen en liet Bizot kansloos. Dit was ook tevens de ruststand.

tweede helft

NEC probeerde de gasten terug te drukken en Palsson schoot ruim naast. Even daarvoor had Kostic voorlangs het vijandelijke doel geschoten. De FC bleef prima overeind met de intentie naar voren. Het groen witte positiespel ging over het algemeen naar behoren en het team vond voetballende oplossingen.

Kostic kwam weer eens door over links en verloor de bal. Nijmegen bouwde knullig op waardoor Wijnaldum de bal kon heroveren en wederom Filip Kostic in stelling kon brengen. De Serviër schoot de bal richting het doel en Texeira tikte de 1-3 binnen. FC zat op rozen! Een paar minuten later liep Texeira tegen een onnodige gele kaart aan na een te ver doorgevoerde schouder/elleboogduw op Cmovs.

Ook Bovenberg zag een gele prent na een overtreding op Kostic. De Serviër liet bij vlagen van zich spreken met mooie voetbalacties en zou onder meer de bal in de korte hoek schieten. Doelman Johnsson wist de bal in het zijnet te werken.

Ook Chery was nog dicht bij een treffer. Zijn schuine afstandschot in de verre hoek werd door de NEC doelman tot corner verwerkt. Ruim vijf minuten voor tijd werd Texeira gewisseld voor Zivkovic. Richairo zou in de slotfase de 1-4 binnenkoppen op aangeven van Kirm. Kostic werd daarna gewisseld voor Adorjan. De wedstrijd was gespeeld en FC Groningen won dik verdiend met 1-4.

Opstelling FC Groningen (met dank aan de clubsite)

Bizot; Kappelhof, Letschert, Botteghin, Wijnaldum; Van der Velden, Lindgren, Chery; Kirm, Texeira (85’ Zivkovic), Kostic (91’ Adorjan).
Reserves: Van der Lei, Magnasco, Troost-Ekong, Burnet, Kieftenbeld.

 

 

Reacties:
RKR03-08-2013 om 19:52

Zo zie je maar, een voorbereiding zegt gelukkig niets. Op basis van Mainz en Emmen viel er niets te halen. Chery geeft zijn visitekaartje af en ook Kostic, die ik aan het einde van het vorige seizoen al aardig vond spelen weet de spits te vinden. Mooi ook dat Zivkovic scoort.

Don Chaot03-08-2013 om 20:04

Alle azijnpissers hadden gelukkig ongelijk!:p

dabeetle03-08-2013 om 20:08

Ik hoop alleen dat ze leren van het weggevertje vlak voor rust. Dat de voorzet er komt is tot daar aan toe, maar dat die gast vrij tussen 3 verdedigers kon inkoppen had nooit mogen gebeuren. Voor de rest vooral goed gezien, met als belangrijkste dat die bal weer eenvoudig het net in ging. Aan alle goals ging goed voorbereidend werk vooraf en dan vallen ze wel. Waar je vorig seizoen alles zag doodlopen doordat de spits als enige aanspeelpunt gebruikt werd, zie je nu ineens 4 aanspeelpunten die de verdediging dol draaiden. En nu gewoon als doelstelling de huidige positie op de ranglijst vasthouden :lol:. Of eerst maar eens afwachten hoe het gaat tegen een tegenstander met iets meer kwaliteit dan nec.

Hertog03-08-2013 om 20:09

Gelukkig wel! Ik ook! Heeerlijk om weer eens zo te genieten van onze FC! Zo lang geleden! Ik toonde me een azijnpisser maar ben nu al helemaal om! Moet natuurlijk wel worden bij gezegd dat nec onthutsend zwak was!

RKR03-08-2013 om 20:16

Tja ik heb het idee dat veel ploegen in het schuitje van NEC zitten. Twente is aardig leeg gekocht, Utrecht idem. Vitesse heeft alle sleutelspelers verkocht en halen geen versterkingen? De oude top 3 ziet er op papier sterk uit, en AZ zou met deze selectie voor de top 5 moeten gaan. Maar daar onder ligt het volgens mij niet heel ver uit elkaar. Vorig seizoen was dat al zo muv. Twente, Utrecht en Vitesse die veel punten los stonden.

Marco03-08-2013 om 20:50

Prachtige seizoenstart. Wat een beetje creativiteit met een elftal kan doen. En ja, Nec was zeer zwak. Kappelhof vond ik de beste bij Groningen. Ongemerkt won die ieder duel en bracht rust in het spel. Bottegin liet zien een aanwinst te zijn. Chery liet het hele elftal beter spelen. Mooi hoe Texeira het eerste doelpunt op zet. Ook veel dingen gezien die beter kunnen. Voorzetten vanaf links moeten er echt uit. De verdediging kan meer uitstappen om druk te zetten. Buitenspelval open gooien bij een vrije trap tegen, Als de voorhoede druk zet, kan het elftal beter aansluiten. Meer beweging op het middenveld bij de opbouw, wat meer variatie op de vleugels. En waarom gooien de spelers bij een ingooi de bal altijd op Texeira zijn hoofd. Gooi die jongen de bal gewoon voor zijn voeten, kan die het spel verleggen. Ook bij een uittrap van Bizot geen beweging om Tex. Laat Kostic of Kirm eens erom heen spelen en de diepte in gaan. Utrecht is wel een niveautje anders, maar deze test klansrijk doorstaan.:clap:

FCGmijnclub03-08-2013 om 22:25

Het is zeker drie jaar en misschien nog wel langer dat ik VOETBAL heb teruggezien bij onze FC. Er zit eindelijk - sinds lange tijd - weer idee in het spel! Er gebeurd wat en er zijn weer kansen. Dit kan alleen maar nog beter en nog mooier worden:) Hulde voor onze TS en spelersgroep:thumbsup:

Hertog03-08-2013 om 22:38

:clap::clap::clap:

Marnix03-08-2013 om 22:41

:clap::thumbsup: Prima gespeeld, complimenten voor het hele team en technische staf. Ga zo verder dan hebben we samen een mooi seizoen voor de boeg.

Woltjer03-08-2013 om 23:58

@FCGmijnclub,ben het met je eens,maar maak er anderhalf jaar van. Onder de leiding van Pieter Huistra heb ik namelijk nog de memorabele Fc Groningen Feyenoord 6-0 gezien Boven mijn verwachting heb ik vanavond een goed voetballend FC Groningen gezien. Chery was absoluut de man van de wedstrijd, zeker gezien de eerste helft.(kreeg wel heel veel vrijheid) Had dit niet verwacht een 1-4 Ben het eens met dabeetle dat het tegen doelpunt veel veel en veel te makkelijk viel. Maar voor de rest zag ik alleen maar fris ogend voetbal. Het meest heb ik genoten van de strijdkracht/inzet van het elftal. Dat is wat het verschil maakt tussen een gelijkspel of een overwinning. Na de wedstrijd zag je dat ze allemaal kapot waren, alles gegeven, heerlijk om te zien ! Niet te vroeg juichen natuurlijk, maar dit bied zeker perspectief voor een mooi seizoen.

04-08-2013 om 05:19

Super dit! Chery wat een speler! Desalniettemin 1 zwaluw maakt nog geen zomer

pall mall04-08-2013 om 05:21

Heerlijke wedstrijd en mooi te zien dat ze aanvallend voetbal willen spelen soms waren ze wel met 8man op de helft van NEC maar een ding blijf ik toch ni snappen dat Maaskant nooit iets kostic zag ik vindt hem geweldig spelen :thumbsup:

Milko04-08-2013 om 05:30

Zo zie je maar, een voorbereiding zegt helemaal niets. Had er weinig vertrouwen in maar heb genoten van het leuke voetbal wat Groningen liet zien. Fris en creatief. Groningen was er dan misschien niet klaar voor (volgens v/d Looi) maar wat NEC liet zien:o. Volgende week Utrecht thuis deze lijn doortrekken. Benieuwd of er deze week nog meer seizoenkaarten worden verkocht?. :clap:

Don Chaot04-08-2013 om 06:38

Kostic was net als Chery gisteren top!

Magician04-08-2013 om 06:59

Timo mag ook een pluim trouwens! Sober, weinig overtredingen, prima wedstrijd!

braveheart04-08-2013 om 08:48

Wat een heerlijke voetbal avond ( had 1 - 3 voorspeld maar 1-4 is nog mooier haha) Een groot compliment voor de hele ploeg en de ts. Maar we moeten wel nuchter blijven, nec was heel erg zwak. En ik denk wel dat dit een heel mooi seizoen gaat worden, Adorjan er straks bij, En de Leeuw, Ekong. dit word straks een luxe probleem, Wie moet de trainer opstellen????? Ik zie nog heel veel muziek in deze ploeg. Een mooie eerste wedstrijd, maar we zijn er nog lang nog niet. groeten uut Roden

04-08-2013 om 09:34

Euforie alom,na de eerste wedstrijd,en terecht.Ik had voor aanvang nog mijn twijfels maar wat er gisteren is gepresteerd strekt mijn onderhuidse vermoedens dat er toch nog wel iets moois aan zit te komen. Het is net wat Hugo zegt: Één zwaluw maakt nog geen zomer!!!(Hoewel het nu alweer verrekte warm is) :thumbsup: :lol::lol::lol:

Hertog04-08-2013 om 09:59

@pall mall: Wie zei je? Ga je mond spoelen!

pall mall04-08-2013 om 10:54

Waar voor moet ik me mond spoelen hertog

Hertog04-08-2013 om 11:16

:lol: Laat maar. Geintje.

FCGmijnclub04-08-2013 om 13:30

Hertog en Maaskant, is water en vuur:p

MaxFCG04-08-2013 om 13:46

Genieten dit! Ik had dit nooit zien aankomen. Nu maar hopen dat we deze vorm ook te zien krijgen aankomende zondag!!

RKR04-08-2013 om 16:08

Nou ja Kostic communiceerde niet en verzuimde ook om zelfs Engels te leren. Er zullen echt wel redenen zijn geweest om hem te passeren. Hij ontwikkelt zich nu goed maar ook onder Maaskant begon Kostic uiteindelijk al speeltijd te krijgen.

Cryokir08-08-2013 om 16:08

ik vind dit vreselijk irritant om te lezen sorry hoor maar wie zaten van der velden en chery af te zeiken voordat het seizoen begon? en nu prima wedstrijd ja t tegendoelpunt viel beetje makkelijk maar t is de eerste wedstrijd.. fc utrecht is minstens 5 basisspelers kwijt ten opzichte van vorig seizoen die goed waren. ik denk dat utrecht nog makkelijker wordt dan nec en daarna cambuur.. als dan het zelfvertrouwen er niet in zit voor de echte tegenstanders.. Trots op onze club en nog altijd en ook voor de wedstrijd alle vertrouwen in de aankopen!

houkuhs08-08-2013 om 19:47

:agreed::agreed::agreed::agreed:

08-08-2013 om 20:01

wat een beetje creativiteit niet kan doen,zelfs tex scoorde!!liep mooi tegen de bal aan die panklaar werd gelegd!super,op naar utrecht:clap:

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!