Terug

Deel deze pagina:

Beloften winnen moeizaam maar verdiend met 1-0 van Fortuna Sittard

Door Klaas Willemsen 3 reacties

Jong FC heeft vanavond op sportpark Corpus Den Hoorn met 1-0 gewonnen van Jong Fortuna Sittard. Matchwinner werd Yoël van Nieff. Hij schoot in de slotfase, een vrije trap van een meter of 20 diagonaal rechts van het doel, prachtig tegen de touwen. Hierdoor is de eerste overwinning binnen voor de mannen van Paul Raveneau.


eerste helft

De verwachtingen waren hoog bij de achterban. Fortuna Sittard met alle respect nou niet bepaald een "Beloftenvolle" hoogvlieger, was een ideale tegenstander om aan het doelsaldo te gaan werken. De opstelling van FC loog er niet om, op het doel stond van der Lei, de achterhoede werd gevormd door Magnasco, Ekong, Van Nieff en Burnet. Het middenveld bestond uit Hiariej, Adorjan en Kieftenbeld. Voorin zagen we Mennega, Zeefuik en Zivkovic. Vanaf de aftrap werd snel duidelijk dat onze FC de bovenliggende partij was. Groen wit had het meeste balbezit en drong flink aan. Dit resulteerde al snel in een paar beste kansen waarbij er zeker één in had gemogen. Halverwege de eerste helft werd er een drinkpauze ingelast. Trainer Paul Raveneau riep na de hervatting diverse malen dat het tempo omhoog moest. Jong FC bleef tot de rust de betere ploeg maar vond de opening niet. Verder viel ons Adorjan op tijdens de eerste 45 minuten. Zijn spel ging gepaard met goede balaannames, mooie passeerbewegingen en spelverdeling. Een Topper!

tweede helft

Na de rust drong Groningen nog meer aan. Toch ging er veel mis. De eindpassing was ronduit beroerd, corners waren simpele vangballen voor de Fortuna doelman. FC probeerde van alles maar kwam er niet door heen. Adorjan werd na een uur gewisseld, was hij vermoeid? Voor hem kwam Saban in het team. Ook Jones maakte daarna zijn opwachting voor Mennega. Het team kreeg meteen meer dreiging en schwung.

Met name Jones onderscheidde zich met fraaie passeerbewegingen, hij speelde zijn teamgenoten goed aan en schoot gevaarlijk op doel. Is Matias Jones niet te vroeg afgeschreven? Waarom moet Jones weg? Wij hebben ons bijvoorbeeld verbaasd over Zeefuik. Hij zal op zijn manier hard hebben gewerkt en deze zomer flink hebben doorgetraind - maar voegt niets toe…. In de slotfase zagen we nog een fraaie actie van Zivkovic nipt langs de tweede paal gaan. Daarna kwamen er nog meerdere hachelijke momenten voor het doel van de gasten waarbij de bal diverse keren voor de doellijn kon worden geblokt en weggewerkt. Vlak voor het einde kreeg FC nog een vrije trap die door van Nieff fantastisch werd binnengeschoten. De 1-0 overwinning is dik verdiend.

Reacties:
Marco05-08-2013 om 20:36

Goed begin. Van mij mogen ze jong Groningen ook wel wat gebruiken om te werken aan de zwakke plekken van jongens die dicht tegen een basis plaats van het eerste aanzitten. Kieftenbelt zou al voor veel ploegen een directe versterking zijn, want defensief is die erg sterk. Bij jong Groningen zou ik hem dan liever als spelbepaler opstellen, dan komt die toch in de positie dat die echt meer moet gaan voetballen. Klasse dat die niet loopt te zeuren in de pers; komt wel weer terug in het eerste. De thuis wedstrijd tegen H'veen was die zeer goed.

FCGmijnclub05-08-2013 om 20:48

Ik pleit voor eerherstel Jones:clap::clap::clap: Geef die jongen het vertrouwen en hij betaalt dit dubbel en dwars terug. Jones hoort thuis in FC 1

Marco05-08-2013 om 21:03

Vind dat Jones in iedergeval wel bij de A-selectie mag meedoen. Groningen heeft die jongen zelf uit Zuid-amerika hier heen laten komen op jonge leeftijd, als het dan wat tegenvalt, dan moet je wel samen het verlies dragen en hem netjes behandelen.Als die zijn best blijft doen, kan die nog best slagen. Voor Groningen is zijn salaris een probleem. Nou hoor ik Nijland etc. nooit om hun eigen salariskosten klagen, dus wat dat betreft hoeven ze dat ook niet op een jonge jongen af te schuiven.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!