Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen trekt aan het langste eind en wint met 2-0 van Utrecht

Door Klaas Willemsen 11 reacties

De Trots van het Noorden heeft vanmiddag ondanks de snelle openingsgoal, een moeizame overwinning geboekt op FC Utrecht. Binnen twee minuten lag de bal op de stip. Nick van der Velden scoorde beheerst de penalty tegen de touwen. Diep in de tweede helft was het Richairo Zivkovic die kort na zijn invalbeurt de 2-0 aantekende. Van der Velden schoot hard op het doel van de gasten, doelman de Ruiter keerde het schot en Zivkovic schoot de rebound goed binnen. FC Groningen is medekoploper en staat op een mooie tweede plaats.

Van der Velden neemt de strafschop

eerste helft

Groen wit nam de aftrap en begon prima aan de wedstrijd. De bal werd zeker een minuut lang onderling rondgespeeld en er kwam een opening naar voren. Philip Kostic brak door en gaf een voorzet. Vanuit een soort van scrimmage heroverde David Texeira binnen het zestien meter gebied de bal en werd onderuit gehaakt door van der Maarel. Penalty! Nick van der Velden legde aan en schoot het leer hard en beheerst tegen de touwen. 1-0, een oorverdovend feestgejoel in de Borg!

Niet veel later was Grunn vanuit een corner zeer dicht bij de 2-0. Doelman de Ruiter verrichte een knappe redding door een kopbal te keren van Andraz Kirm. We zagen een sterke fase en een mooie driehoek tussen Wijnaldum, Chery en Kostic. Ook Texeira was dicht bij de 2-0. Een combinatie tussen Van der Velden en Kostic ging hieraan vooraf. Het schot van David werd van de lijn gehaald door Dave Bulthuis.

Halverwege de eerste helft sloeg het spelbeeld om. Utrecht zette nog meer druk, Groningen werd op de eigen speelhelft vastgezet en kwam er niet meer uit. Oar pruduceerde namens de gasten een afzwaaier, De Ridder stuitte op Timo Letchert en Jacob Mulenga trof doelman Marco Bizot. Op slag van rust viel bijna de 1-1. Toornstra nam een vrije trap en Bulthuis kopte hard de bal in op het Groninger doel. Bizot onderscheidde zich met een prima redding.

tweede helft

Giliano Wijnaldum had de eerste helft een tik gehad en was vervangen door Lorenzo Burnet. Utrecht bleef op jacht gaan naar de gelijkmaker, de grootste kans zou zich snel na de rust gaan aandienen. De verdediging was uitgespeeld en Jacob Mulenga presteerde het om (tot onze grote opluchting) naast het lege doel van Bizot te schieten. Toch zou de ploeg van Wouters de wedstrijd lange tijd blijven domineren, maar hun beste kansen waren geweest.

Na ruim een uur werd Texeira afgelost door Zivkovic. Nick van der Velden zou uit één van de spaarzame Martinistad aanvallen een meter naast gaan schieten, even later toen er weer een Groninger aanval kwam, en Van der Velden op het doel van de Ruiter schoot, kon de doelman alleen nog maar tegenhouden, uit de rebound sloeg Richaro Zivkovic toe en was het 2-0! Euroborg uit zijn voegen!

In het laatste kwartier mocht de Leeuw zijn opwachting maken voor van der Velden. De gasten zouden nog één goede kans krijgen, Toornsta´s vrije trap werd van richting veranderd en belandde naast het doel van Bizot. Mulenga zou in de slotfase over de bal heen maaien.

Opstelling FC Groningen (met dank aan de clubsite)

Bizot; Kappelhof, Botteghin, Letschert, Wijnaldum (46’ Burnet); Van der Velden (77’ De Leeuw), Lindgren, Chery; Kirm, Texeira (64’ Zivkovic), Kostic.
Rest bank: Van der Lei, Ekong, Kieftenbeld, Magnasco

Opstelling FC Utrecht
Ruiter; Van der Maarel, Derijck, Heerings, Bulthuis; Takagi (74’ Schepers), Mårtensson (82’ Ayoub), Toornstra, Oar (81’ Diemers); Mulenga, De Ridder.
Rest bank: Verhoeven, De Kogel, Markiet, Bjelica.

Toeschouwers: 19.076
Scores: 2’ Van der Velden (strafschop) 1-0, 71’ Zivkovic (rebound) 2-0.

 

Scheidsrechter: Higler
Overige officials: Jansen, Brondijk en Martens
Gele kaarten: 40’ Oar, 81’ Kappelhof

 

Reacties:
greenhart11-08-2013 om 09:23

come on fc strijd passie plezier werken voor je supporters en proberen zoveel mogelijk goals te maken ipv doelpunten proberen te voorkomen. kortom ga gewoon lekker voetballen en vergeet de mouwen niet op te stropen. dan is utrecht geen partij voor ons. Hopelijk zijn kostic,kirm,chery weer lekker op dreef. ben ook erg benieuwd naar de verdediging. we gonna win today :thumbsup:

Kevin11-08-2013 om 10:19

:agreed:

greenhart11-08-2013 om 15:18

eerste 15 min waren geweldig. daarna viel het wel heel ver terug. van de velden een prima pot gespeeld. en gewonnen dat is het belangrijkste. toch zijn er nog een hoop verbeter punten. verdedigend was het erg zwak.heb kirm en chery niet gezien vandaag. kostic is bij vlagen een lust voor het oog wat een speler. maar we zijn er nog lang niet !!!!!!!!!!!!

11-08-2013 om 15:23

genoten van Kostic vooral 1e helft,1e 15min prima maar daarna ver weg gezakt en bekroop me het vorig jaar gevoel...botteghin,chery kirm en wijnaldum vielen me niet mee daarintegen vd velden letschert en bizot dikke prima!!zoals verwacht tex weer aan het draven zoals verwacht gewisselt en dat pakte goed uit...zivkovic briljantje:clap::clap::clap:

Woltjer11-08-2013 om 16:02

Enigszins een zwaarbevochten zege. In het eerste kwartier werd Utrecht geklopt op de inzet van de FC. Daarna was de wedstrijd in balans met de betere kansen voor de bezoekers. Vandaag geen Chery maar wel weer Kostic , wat een dreiging gaat daar van uit ! Beste man van het veld Timo Letschert met enkele prachtige passes over de hele naar Kostic ,en een paar fantastische slidings. En ja, hij heeft 1 of 2 steekjes laten vallen maar dat mag op die leeftijd.

Cantona11-08-2013 om 16:51

Ik vond Lindgren slecht spelen en mede daardoor kwam er telkens dreiging vanuit het midden met die kleine Japanner en Par. Nog wat meer aan het balbezit werken en wat zorgvuldiger voetballen en dan kunnen we een goed seizoen tegemoet zien.....het werd ook tijd. Maar ja het seizoen duurt nog lang.

11-08-2013 om 17:52

:agreed:

dabeetle12-08-2013 om 13:46

Ik had eigenlijk wel verwacht dat Kirm gewisseld zou worden. De gehele wedstrijd onzichtbaar, en in de 2e helft een aantal malen duidelijk laten zien dat hij het overzicht mist. Jammer dat de 2e goal uit bleef in de eerste helft, dan was je over dit mentaal zwakke Utrecht heen gewalst. Nu kregen ze een kans zich te weren en mochten we blij zijn dat Mulenga liever niet naar Frankrijk gaat en dus niet al te veel indruk wilde maken (of zo). Achterin lijkt het erop dat Letschert druk bezig is om ons van Dijk te doen vergeten.

Cryokir12-08-2013 om 14:37

meegerekend hoeveel kansen wij de eerste 20 minuten hadden dat we 6 punten hebben tegen normaal gesproken concurrenten om europees voetbal.. en hoe goed utrecht vorig seizoen was. prima groot compliment en ja er moet hier en daar nog wat beter maar je begint pas net... dik tevreden!

Marco12-08-2013 om 18:34

Prachtige seizoenstart. Zorgt voor een rustige introductie van vd Looi in het vak. De wedstrijd goed begonnen en overeind gebleven toen het moeilijk was. Dat Tex geen complete aanvaller is, is bekend, met zijn werklust dwingt die wel een penalty en gele kaart af, waardoor Utrecht de hele wedstrijd achter de feiten aanloopt en Kostic een tegenstander heeft die zich niets kan veroorloven. In Lwd zullen we het spel moeten gaan maken en zakelijk en koelbloedig de kansen moeten benutten. Het elftal moet nu gaan groeien als ploeg met patronen.

13-08-2013 om 16:32

:agreed::agreed::agreed::agreed::agreed::agreed::agreed::agreed::agreed::agreed::agreed::agreed::agreed::agreed::agreed::agreed::agreed:

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!