Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen krijgt voetballes van Cambuur en verliest terecht met 4-1

Door Lukas van der Wal 50 reacties

FC Groningen heeft vanavond een wanvertoning geleverd. In Leeuwarden verloren de jongens van Erwin van der Looi met 4-1. Drie van de vier goals van de promovendus vielen voor rust. Na rust probeerde de FC de schade te herstellen. Dit lukte niet. FC Groningen kon scoren en de thuisploeg ook. Cambuur won verdiend en de FC was vandaag niet aanwezig in Leeuwarden. Grunn heeft nu zes punten uit drie wedstrijden. Volgende week speelt de FC de lastige uitwedstrijd bij Go Ahead Eagles.

De thuisploeg begon furieus. Fel jagend vanaf het begin. Groningen had het hier zichtbaar moeilijk mee. Binnen twee minuten lag het leer al achter goalie Marco Bizot. Huurling van PSV, Marcel Ritzmaier kon vrij uithalen, zijn schot veranderde gelijk van richting. Eric Botteghin kon de bal niet wegwerken. Aanvaller Hemmen was er als de kippen bij om alsnog binnen te tikken. Zo kreeg Cambuur haar gewenste start.

Met de 1-0 voorsprong op het scorebord, groeide het vertrouwen bij de thuisploeg. Onder aanvoering van middenvelder Bakker werd Groningen teruggedrongen. Meerdere kansen waren echter niet besteed aan Bakker. Eerst werd een schot gepareerd door Bizot. Even later kreeg de ijverige speler een niet te missen kans na een voorzet van Ritzmaier. De intikker ging net langs de paal. In de twintigste minuut kon Bakker dan toch juichen. Na wederom een aanval door het midden kwam het leer terecht bij de middenvelder. Zijn schot belandde heerlijk in de rechterbovenhoek achter de kansloze Bizot. FC Groningen was de weg volledig kwijt. Onze Trots speelde met weinig overtuiging. Het leek wel zomeravond voetbal. Op slag van rust kon Letschert een poging van Bakker voor de lijn weghalen. In de blessuretijd van het eerste bedrijf viel dan toch de beslissing. Vanuit een hoekschop kon verdediger en aanvoerder Leeuwin ongehinderd de 3-0 binnen koppen.

Na rust probeerde FC Groningen dan eindelijk te voetballen. Dit resulteerde al vroeg in een doelpunt. Invaller Michael de Leeuw, die in de eerste helft al in het veld kwam voor Texeira, kon koppend keeper Nienhuis verschalken. Het goed voorbereidende werk was van middenvelder Nick van der Velden. Een afgemeten voorzet. Dankzij dit doelpunt kwam het geloof weer terug bij de FC. Grunn zette vroeg druk, de thuisploeg wist niet waar het moest zoeken. Met kunst en vliegwerk wist de ploeg van trainer Lodeweges FC Groningen op afstand te houden. Michael de Leeuw kopte net naast na een voorzet van Kostic. Botteghin scoorde, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Even later was het over en sluiten voor Groningen. Notabene verdediger Wouter Droste dompelde Groen-Wit in diepe rouw. Zijn inzet werd nog aangeraakt door Botteghin.

 

FC Groningen verloor dus kansloos in Leeuwarden. Een terechte nederlaag. Volgende week speelt FC Groningen in Deventer tegen een andere promovendus. Go Ahead Eagles zal er volgende week net als Cambuur en bovenop gaan klappen. De schone taak aan Erwin van der Looi en zijn mannen om het elftal hierop te gaan voorbereiden. Grunn moet volgende week zondag met meer energie en durf gaan voetballen. Gebeurt dat niet, dan kan het een zware zondagmiddag gaan worden. De adelaars verloren vanavond met 3-0 van PSV, maar oogsten veel lof voor het getoonde spel. Deze lijn willen ze graag gaan doorzetten tegen FC Groningen.

Reacties:
17-08-2013 om 19:41

In Nijmegen was het "maar" tegen NEC, een ploeg van niks. Tegen FC-Utrecht was het een uur ook helemaal niets.En nu tegen SC Cambuur staan de mannekes weer met beide pootjes op de grond.Er is door diverse media en supporters voor gewaarschuwd maar ondeschatting was hier dus duidelijk de boosdoener.Volgend week naar GAE, wat precies zo'n ploeg is als Cambuur, en als de TS hier geen maatregelen tegen treft dat gaan we daar ook de bietenbrug op.Onze nieuwe aankopen bleven op de bank wat dus duidelijk een misrekening van vd.Looi blijkt te zijn want Letchert kon er vanavond even helemaal niets van.Trouwens de hele verdediging schutterde verschrikkelijk. :(:(:(

Marco17-08-2013 om 20:01

"hier wordt beleid gevoerd". Hopelijk is de spelersbus voor het eindsignaal leeg vertrokken naar Groningen. Beschamend. profclub onwaardig. Ze verdedigden niet naar voren, dan roep je het onheil over je af, en dat hebben ze gekregen. Binnen 25 min staat het centrum van de verdediging 4 maal op de strafschopstip de aanvallers op te vangen, dan is de schiettent geopend. Stom dat vd Looi ze niet bijbrengt dat ze buiten de 16 naar voren moeten verdedigen. Dit was het eerste wat Maaskant Van Dijk & Kwakman bijbracht. Misschien hebben ze bij de Graafschap binnenkort nog een trainer nodig. Verder is het onbegrijpelijk waarom de spelers niet de opdracht hadden om cambuur vast te zetten en de verdedigers af te jagen. Zulke beperkte voetballers moet je niet rustig laten opbouwen, want als je ze alle ruimte laat kunnen zij zelfs voor problemen zorgen. Dan wordt Tex de nek nog omgedraaid, Daar gaat weer 1,5 miljoen. Lichtpuntje was Kappelhof in balbezit slordig, verdedigend zeer sterk. Of knokken of kieftenbelt erin.

FCGmijnclub17-08-2013 om 20:13

Als je zo snel achterkomt loop je achter de feiten aan. FC was vandaag niet in staat, om (mentaal) overeind te krabbelen. Meest schrijnend is dat tijdens de eerste helft alle gevaar over de as kwam en dat van daaruit notabene doelpunten en de meeste geelblauwe kansen uitkwamen. Totale desorganisatie, ons hele middenveld had na 5 minuten 1e helft gewisseld mogen worden..... Kostic was één van de weinigen die het nog probeerde, samen met Bizot, Letschert en de Leeuw die bleven strijden. Er werd vandaag meer achteruit gevoetbald dan vooruit. Is Chery nu ineens verdedigende middenvelder geworden???? Volgende week naar GAE. Die schat ik trouwens voetbaltechnisch hoger in dan Cambuur. Zul je zien dat FC daar wel weer leuk gaat voetballen:) Het seizoen is lang. Ik sluit me aan bij de woorden van Erwin van de Looi, de groep kan fantastisch voetballen maar er zullen ook wedstrijden bij zitten waarin FC hét allemaal (net) niet heeft..... of zoals vandaag een totale off day.

18-08-2013 om 00:22

nou waar zij n de voorstanders van onze topaanvllers....keien keihard met de neus op de feiten gedrukt....bagger gewoon,had dit al voorspe+t,schaam je dood zou ik zeggen ,bagger/waardeloos:thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup:

RKR18-08-2013 om 00:53

Tja, tot overmaat van ramp zie ik zo'n NEC dan ook nog met 0-5 de boot in gaan tegen Zwolle. Oftewel, waren wij toen wel zo goed? Die 1-4 is hun kleinste nederlaag. Utrecht is zwaar uit vorm, verloor van Differdange en won niet van GAE, maar was in de Euroborg eigenlijk wel de betere. En dan keihard de boot in gaan tegen Promovendus Cambuur. Waar staan we eigenlijk?

zaagmuldersweg18-08-2013 om 07:01

waar we staan? nou gewoon met de punt naar onderen richting play offs

Hertog18-08-2013 om 07:30

Tjonge, fijne supporters zijn jullie zeg! Oke, het was bagger. Zeker de eerste helft. De tweede helft was een stuk minder. Oke, we verdedigden weer achteruit waardoor Cambuur ons totaal kon omsingelen. Maar schamen voor je cluppie? Ik schaam me eerder voor de uitsupporters die rotzooi gingen trappen na de wedstrijd! Kom op jongens! Als we volgende week winnen tegen Go Ahead (áls) en we verleizen de week daarop van Ajax (daar ga ik gemakshalve van uit. We kunnen altijd stunten natuurlijk!) staan we met 9 punten uit 5 wedstrijden. Na 1 verliespartij al zo je eigen cluppie neersabelen hoort niet.

Hertog18-08-2013 om 07:39

De tweede helft was een stuk beter in plaats van minder, bedoel ik natuurlijk.

Don Chaot18-08-2013 om 08:12

Zorgelijk, pijnlijk en onnodig!

18-08-2013 om 08:34

Rotzooi werd getrapt door de thuis supporters Hertog 1e helft wanvertoning, 2 e helft beter alleen niet door gedrukt en vrouwelijk verdedigen Op naar GO Ahead! Ik ben er bij! Come on

Marco18-08-2013 om 08:54

Vd Looi zit in een lastig pakket. Veldmate gaf in de winter aan een voorstander te zijn van een middenveld met een- box-to-box speler, creatieveling en verdedigende middenvelder. De laatste 8 maanden zijn ze alle drie aangetrokken: Lindgren, Chery, vd Linden. Nu blijkt dat bij ze alle drie het basis verdedigen ontbreekt! Lekker gescout. Tegen GAE misschien nog op eergevoel maar de hele competitie te kwetsbaar. 4-4-2 mag niet van de directie, terug naar 2 verdedigende middenvelders wil niemand. Wellicht de steenkool invulling van vorig jaar: Kirm, De Leeuw en Kieftenbelt. Kirm is beter als komende speler, De Leeuw weer terug, chery kan rechtsbuiten. Lindgren op de transferlijst.

18-08-2013 om 09:24

Waarvoor hebben ze eigenlijk Ekong en Adorjan gehaald? Zijn die dan nog slechter dan wat er nu staat.Als dat zo is dan moeten de technische mensen zich eens even achter de oren krabben want dan deugd hier iets niet. Magnasco, waar is die? En dan geven ze Jones ook nog weg.Tjonge jonge, wat een beleid.:(

18-08-2013 om 10:03

en jij wil vertellen rr dat jones had moeten blijven??nounou...:clap:

Harrie Kl18-08-2013 om 11:26

een absolute offday voor FC Groningen en laten we hopen dat de vorm weer terug is als er volgende week in Deventer gevoetbald wordt. NEC en FC Utrecht waren zeer zwakke tegenstanders en de overwinningen op beide teams hebben ons zand in de ogen gestrooid. Ik hoop dat het een incident was gisteravond in Leeuwarden. Zoniet , dan word het een heel zwaar seizoen voor onze groenwitten. Mijn "halelujastemming" is in elk geval verdwenen. Come on , FC Laat het zien tegen de Go Ahead Eagles. Succes !!:thumbsup:

FCGmijnclub18-08-2013 om 11:32

@ Harrie, heb je nog foto's?

Papa Werny18-08-2013 om 11:40

Mensen, Dit kun je verwachten met een nieuwe trainer en veel nieuwe jonge spelers. Er zit veel potentie in dit team. En ik heb gisteren en bij NEC en Utrecht (iets minder) meer spektakel gezien dan twee seizoenen ervoor. Ik denk dat we nog wel meer wedstrijden zullen verliezen. Maar we gaan er vast ook een paar spectaculair winnen. Heb er nog steeds zij in. Cambuur uit had ik niet verwacht te verliezen. GAE uit wel. Maar dan moeten we die dan toch maar winnen. Forza Grunn! H

opa18-08-2013 om 12:35

chery onze laatste man? ik denk dat wij hem daar toch niet nodig hebben en dat steeds terug draaien voor een balletje terug is ook niet nodig, ik weet dat het met vrij lopen en aanbieden te maken heeft ,maar ik zie het nu twee en halve wedstrijd, jammer:bowdown:

Hertog18-08-2013 om 13:02

@Hugo de Gekste. Over de rotzooi na de wedstrijd. Ik las dat het de uitsupporters waren. Ik neem aan dat jij er bij was. Dus als jij zegt dat het anders ging geloof ik je op je woord. Die woorden over de uitsupporters neem ik dan terug.

Rik18-08-2013 om 13:33

Bottheghin speelde dramatisch en ook Wijnaldum speelde slecht. Waarom speelt Magnasco niet. Vorig jaar was hij aan het einde van het seizoen het wapen van Groningen. Mede hierdoor werden er toen punten gepakt.

18-08-2013 om 14:57

vindt botteghin en wijnaldum tot nu niet meevallen inderdaad...zie ook liever burnet en magnasco op de vleugels achterin...maar ja een troost dit weekend,akrum ook verloren:thumbsup::thumbsup::thumbsup:

Marco18-08-2013 om 18:43

Hopelijk kan Groningen binnenkort Pastoor aantrekken. Niet als hoofdtrainer, wel als veldtrainer. Kan die spelpatronen er in slijpen. Als de crea-spelers een off-day hebben, kunnen we dan terugvallen op de aangeleerde vastigheden. Opbouw van achteruit etc. Voorals nog doen ze maar wat, en de trainingen worden wel heel veel benut voor partijspel. Denk dat de onrust net is begonnen. Veel zal afhangen van GEA-uit.

18-08-2013 om 19:46

Hertog, ik was er niet.. V m maten gehoord.. Waren de thuissupporters Zondag ben ik v d partij in Deventer

FCGmijnclub18-08-2013 om 19:57

Pastoor die de spelpatronen erin kan slijpen:o:o:o Die krijgt z'n eigen ploeg niet meer aan het voetballen:lol::lol::lol:

RKR18-08-2013 om 21:15

Met 6 uit 3 doen we het beter dan verwacht. Vorig seizoen werden we dan wel 7e maar 4 wedstrijden eerder stonden we tegen de streep aan. En het voetbal heeft er geen moment uit gezien, volgens mij ook geen enkel duel met meer dan 3 goals en meer dan 2 verschil. Maar het punt is dat je nu echt kansloos verliest van een promovendus die ik kwalitatief niet hoog heb zitten (ze hebben een van de zwakste selecties, zo niet de zwakste). Een 1-0 verlies op dat kunstgras, okay, kan gebeuren... maar dit was een walk over. Dat is eigenlijk het enige waar ik mee zit. Ik hoop op een offday. En zo'n Chery, die krijgt op basis van de laatste 2 duels hooguit een 5. En NEC blijkt natuurlijk wel HEEL slecht. Veel waarde heeft die zege niet meer na het fiasco van dit weekend.

RKR18-08-2013 om 21:19

Wat inhoudt dat zo'n Chery de ondergrens dus te ver overschrijdt. En Lindgren, ik hoopte eigenlijk dat zijn slechte spel van het vorig seizoen kwam omdat hij spelritme miste, en dat hij na de zomerstop etc weer de oude zou zijn. Maar hij blijft prutsen.

Don Chaot19-08-2013 om 08:06

De Leeuw in de spits en Tex op de bank!

19-08-2013 om 10:47

Dan krijgt Robin ook zijn zin!!!!!Hahahahaha.:(

opa19-08-2013 om 13:47

Botteghin kan niet voetballen en is daarmee de eerste Braziliaan in de wereld die niet kan voetballen, dus kun je de komende wedstrijden zien dat hij degene is die ze vrij laten om de aanval op te zetten, daar wordt het voor de tegen partij een stuk gemakkelijker van, na drie wedstrijden mis ik v.Dijk al :(

19-08-2013 om 14:31

Na het vertrek van v.Dijk schreeuwden de meeste supporters om de komst van Botteghin.Nu hij hier is blijkt deze jongen plotseling niet meer te kunnen voetballen. Kom nou,Opa,niet zo kinderachtig na drie wedstrijden.Dat hij dit week-end samen met de andere verdedigers stond te schutteren ligt niet alleen aan hemzelf maar de hele ploeg gaf even niet thuis, inclusief Botteghin. Voetballen is een team sport,weet je nog wel?:)

19-08-2013 om 17:38

toch maar goed dat er mensen zijn om even goed te relativeren... botteghin heeft even tijd nodig,komt echt wel goed maar daarentegen heeft texeira nu kansen genoeg gehad en nog zijn er mensen die het in hem zien zitten(rr)toch...?;);) en letschert is nog jong en niet constant,geef Ekong eens een kans zou ik zeggen

19-08-2013 om 22:11

Robin,schei nu toch eens uit met dat gezeur over Texeira, Begint nu een beetje vervelend te worden.Jij wilt graag dat Zweefduik in z'n plaats speelt.Schieten we daar nou zoveel mee op dan? Die knaap kan alleen maar op de grond liggen, maar de mooiste ballen verprutst hij toch zo weer. Een zogenaamde spits die in een seizoen er 4 intrapt waarvan ook noch twee penalty's kan je toch geen spits noemen.Dan nog beter een Adorjan of Zifkovic in de spits, maar geen opgerolde hamburger want daar schieten we niets mee op en Texeira, ja die jongen heeft nog een contract voor een jaar dus volgens jou óók maar op de tribune? Verdiend wel een half miljoen per jaar dus dat wordt een dure tribuneklant.En ach, als hij vanuit het middenveld een goede steekpass krijgt schiet hij hem er wél in, iets wat ik die dikzak niet zie doen.:(:(:(

20-08-2013 om 09:53

Beste Rob heb ik het over zeefuik!(beetje respect graag)nee!heb het steeds over een nieuwe spits indien mogelijk...en ja als ik mocht kiezen kreeg zeefuik inderdaad een kans aangezien zivkovic nog erg jong is... En ja jij zeurt zoals je dat ook al deed voor het seizoen begon, over vd looi...ouwe zeurpiet!!:D:D:D:lol::lol::lol:

20-08-2013 om 10:28

Noem mij dan eens één reden waaruit blijkt dat jij gelijk zou hebben dat er een andere spits moet komen, en wie dat dan zou moeten worden.Met het huidige budget van de FC is het niet mogelijk een spits te halen die aan jou verwachtingen zou kunnen voldoen, dus we moeten wel met de selectie door die er nu staat, inclusief Zeefuik(jij je zin) én Texeira.Dat ik al voordat de competitie begon op vd.Looi zat af te geven was gelegen in het feit dat ik tot dan geen vertrouwen had in deze man omdat hij in de jaren voordat hij hoofdtrainer is geworden ook geen enkele inbreng heeft gehad in,1: de samenstelling van een team,2: de opstellingen tot dan toe en de wijze waarop gespeeld zou moeten worden.Daarna blijkt het uit de voorbereiding dat het geen trainer is die iets durft te proberen qua vaste opstellingen.Er werden 6 weken in de voorbereiding geoefend en er is tijdens de wedstrijdjes tegen een plaatselijke kroegteam geen enkele keer een éénzelfde opstelling geweest. (volgende bladzij).....

20-08-2013 om 10:34

en dan te beweren,vlak voor het begin van de competitie "we hebben de conditie nog niet op peil en de opstelling is ook nog niet "je van hét", nou dan ben je in mijn ogen als trainer niet goed bezig.Dát is mijn kritiek op deze trainer. Het was beter geweest dat de leiding van de FCG een meer ervaren trainer had aangesteld, dan was dit niet gebeurd, gegarandeerd. En wat dat zeuren betreft,Robin (meneer Roodborstje), noem mij eens één argument waarom ik met jou gedachtengang mee zou moeten gaan, ik heb heb in jou posts nog geen enkel argument kunnen ontdekken. Gegroet!!!!:(:(:(:(:(:(:(

20-08-2013 om 11:49

heb een hele goede(denk ik )Glynor Plet!in mijn ogen zou die hier perfect passen:thumbsup: geen zin te reageren verder,wordt er een beetje moe van,die lange verhalen...

20-08-2013 om 11:51

zoals er velen geen vertrouwen hadden in oa veldmate...en jij wel:thumbsup:

20-08-2013 om 14:00

Ja,Glynor Plet,dat is hem, die pikt er bij FC-Twenthe ook regelmatig een goaltje in.Daarom zit hij ook op de bank. En............als je geen verhaal of argumenten meer hebt noem je je tegenstrever een "ouwe zeurpiet" en dan ben je er af,hé. Een zwaktebod????????:lol::lol::lol::lol::thumbsup:

FCGmijnclub20-08-2013 om 14:49

@ Rob Roy en Robin Ik stel voor dat jullie de onderlinge discussie gaan afsluiten. Jullie komen er zo te lezen niet uit. Een onderling verschil van mening hebben we geen moeite mee, maar op een gegeven moment moet je gewoon ophouden en niet op elkaar blijven reageren.

20-08-2013 om 15:12

@FCGmijnclub, Daar heb je gelijk in.Maar dit is niet de eerste keer dat Robin een ietwat "franterige" reactie op mijn posts geeft.Ik respecteer ieder z'n mening maar wil ook graag dat men mijn mening respecteerd en dat schort er nogal eens aan.Ik ben er de man er niet naar dat men mij maar af kan bekken en dan krijg je zulke discussies. Jammer, maar het zei zo. Einde van deze uiteenzetting............op naar de volgende.:thumbsup:

20-08-2013 om 16:28

@fcgmijn club je hebt helemaal gelijk!deze man denkt alles te mogen zeggen en als er ook maar een beetje weerwoord komt raakt ie gefrustreerd.vind de manier hoe over zeefuik gepraat wordt respectloos... hier laat ik het bij:clap::clap::clap:

20-08-2013 om 17:30

Amen!!!!!:D:D:D

20-08-2013 om 17:54

:bowdown::bowdown:

Don Chaot21-08-2013 om 08:25

Here zegen de volgende wedstrijd, amen! :bowdown::bowdown::bowdown::bowdown:

21-08-2013 om 14:52

:agreed::agreed:

klees1322-08-2013 om 08:04

Geef Texeira vertrouwen en de goals komen wel( zie einde vorig seizoen). Hij heeft ons de playoff ingeschoten/gekopt. En als ``meneer`` Robin nu eens opbouwende kritiek laat horen dan heeft het ook nut om zijn reacties te lezen! Zivkovic te jong? Als je scoort ben je nooit te jong, Breng hem regelmatig en het zal blijken.

22-08-2013 om 15:12

We zullen het zien,Tex krijgt nu de kans uiteindelijk.maar werd vorige week toch na een half uur vervangen...volgens mij niet door een blessure toch? Hetzelfde geld voor Zeefuik,mijn mening!maar allebei is twijfelachtig... Wat Zivkovic betreft heb je helemaal gelijk,Klees13 Als je het niet aanstaat sla je mij toch over...zo is het ook nog!!!

klees1322-08-2013 om 18:48

Er bestaan ook tactische wissels........ Maar laten we ophouden met elkaar in de haren te zitten. We posten hier met 1 gezamenlijk doel. De fc zo goed mogelijk laten voetballen( tenminste onze visie daarop geven). Laat ze er zondag in elk geval voor knokken!

23-08-2013 om 17:29

tex gepasseerd voor gae...wat moet ik nog zeggen?zegt toch genoeg dat vd velden noodgedwongen spits moet spelen!

klees1324-08-2013 om 12:17

Zegt inderdaad genoeg. Weer geen vertrouwen!!! Van der Looij moet oppassen dat ie geen 2e Maaskant wordt. Na 1 nederlaag paniekwissels. Geef het team vertrouwen!

25-08-2013 om 05:51

heeft vertrouwen genoeg gehad,vergeet niet dat ze dagelijks met elkaar trainen dus het komt niet uit de lucht vallen...vind het ook erg jammer maar het is gewoon niet anders!denk dat uiteindelijk Zivkovic gaat spelen,de enigste en beste optie!:thumbsup:

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!