Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen morele winnaar in Deventer, wedstrijd eindigt in 3-3

Door Klaas Willemsen 18 reacties

De wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en FC Groningen is vanmiddag geeïndigd in 3-3. Oud FC-er Marnix Kolder opende de score na 10 minuten. Op slag van rust maakte Nick van der Velden de gelijkmaker. Kort na de pauze was het (geheel onnodig) wederom Kolder die de rood/gelen op een 2-1 voorsprong zette. Nog geen zes minuten later was de stand alweer gelijk (2-2) dankzij een mooie treffer van Adorjan. Kort daarna kwam de thuisploeg weer op voorsprong, verdediger Schenk schoot uit een scrimmage in het doelgebied van de gasten de 3-2 tegen de touwen. FC Groningen leek af te stevenen op een verliespartij. Scheidsrechter Sanders stuurde in een tijdsbestek van een paar minuten (twintig minuten voor tijd) maar liefst twee Groningers van het veld. Adorjan kon als eerste vertrekken, Letschert was nummer twee. In de slotfase had de pas ingebrachte Zeefuik de 3-3 op zijn schoen, zijn poging ging naast. Vlak voor de officiële speeltijd werd het toch nog gelijk. FC Kreeg een corner. Zeefuik maakte met zijn borstkas de dik verdiende gelijkmaker.

 

eerste helft

De thuisploeg trapte af en de gasten namen al snel het initiatief over. Een diepe vrije trap van Chery plofte neer in de vijandelijke zestien meter, Van der Velden kwam een stap te laat om de bal tegen het net te schieten. Ook Kostiç zou kort na dat moment opstomen naar de achterlijn. Zijn voorzet werd door de verdediging niet goed weggewerkt, Chery drukte af en doelman Room verwerkte diens doelpoging tot corner.

De thuisploeg zetten aan en de FC moest terug. Chery zou zich blesseren, hij blokte succesvol een schietkans van Kolder. De Groninger linkermiddenvelder moest zich wel aan de zijlijn laten behandelen. Hij had een tik op zijn been gekregenen een beste klap, (het leek op een elleboogstoot) tegen zijn mond gehad. Het bloed gutste langs zijn onderlip. Scheidsrechter Sanders zag er geen rode kaart in. Diezelfde Chery ontsnapte direct na zijn rentree aan een gele kaart. Falkenburg werd iets te enthousiast aangepakt.

Toch zou het na ruim tien minuten uit de eerste de beste kans 1-0 worden. De Eagles bouwden op van achteruit, er werd diep ingespeeld richting het Groninger doelgebied, de bal werd naar rechts verlegd en Falkenburg gaf een scherpe voorzet voor het doel van Bizot. Kolder bleek het eindstation voor de 1-0. Chery en Botteghin hadden niet goed opgelet.

Na ruim een kwartier zou Van der Velden dicht bij de 1-1 zijn. Zijn directe tegenstander was hem net te snel af. Halverwege de eerste helft was het de thuisploeg die tot dat moment het meeste balbezit had, zonder echt gevaarlijk te zijn. Botteghin zou namens FC Groningen een corner net naast koppen, Houtkoop kreeg even later dé kans om de 2-0 tegen het net te schieten. Vrijgespeeld voor Bizot knalde hij over.

Aan de andere kant van het veld verschalkte Türüç bijna zijn eigen doelman, Room verwerkte de bal tot corner. Even later kregen de gasten een vrije trap, deze werd slecht weggewerkt en Adorjan knalde (tot onze ontzetting) volley tegen de onderkant van de lat. Overtredingen werden er over en weer gemaakt, Marnix Kolder leek een elleboog uit te delen aan Lindgren, Arbiter Sanders gaf hier geen rode kaart voor uiteraard, Van der Velden kreeg een berisping. Kirm zag de eerste gele kaart na een overtreding op Türüç.

De ruststand leek op 1-0 uit te draaien. Kostiç zou nog hard over het doel schieten. De thuisploeg probeerde de voorsprong vast te houden. Tijdens een moment van gepruts profiteerde onze Trots van het Noorden. De bal kwam bij Van der Velden, die op doelman Room afstormde. Chery was meegelopen, de keeper werd omspeeld en Tjaronn was het eindstation 1-1!

tweede helft

De gasten trapten af en Schenk ging als eerste op de bon nadat Kirm op rechts erlangs ging. Uit de goed genomen vrije trap zou Van der Velden net naast schieten, dé kans op 1-2! Uit de tegenstoot viel geheel onnodig en (op dat moment) tegen de verhoudingen in, de 2-1 met wederom Kolder als eindstation. De gasten probeerden de draad weer op te pakken, Chery schoot over, de Trots van het Noorden probeerde de druk erop te houden. Het eigenaardige was dat de Adelaars twee kansen zouden krijgen om de marge te vergroten. Antonia knalde over het groen witte doel, Houtkoop vond wederom Bizot op zijn weg die een fantastische redding had op zijn kanonsschot. Kostiç wist uit te breken over links en bereikte Adorjan die in de buurt stond van de strafschopstip. De Hongaar nam de bal aan, hij kapte en schoot beheerst de 2-2 tegen de touwen.

Wat er daarna met scheidsrechter Sanders aan de hand was, zullen we waarschijnlijk nooit weten. Kostiç die zijn duels pakte en de bal veroverde werd -tweemaal op momenten dat hij gevaarlijk door dreigde te komen- teruggefloten. En wederom uit het niets was het ineens 3-2. De meeverdedigende Kirm liet zich door de benen spelen, de bal werd daarna voorgegeven en niet goed weggewerkt. Schenk schoot de afvallende bal tegen de touwen. En weer op achterstand, terwijl je als FC zijnde, hartstochtelijk op jacht bent naar de voorsprong.

Türüç en Lindgren zagen beiden de gele kaart, terwijl eerstgenoemde toch duidelijk de aanstichter was. Kort na de groenwitte vrije trap was het bijna 3-3. De bal werd door een verdediger voor de lijn weggehaald.

Timo Letchert ontving een gele kaart, hij kwam hard in maar speelde wel de bal. Nog geen minuut later kreeg Timo het aan de stok met Marnix Kolder, die er waarschijnlijk op uit was hem een tweede gele kaart aan te smeren. Adorjan zag plotseling wel een rode kaart. Arbiter Sanders was van oordeel dat de Hongaar een elleboogstoot had uitgedeeld, Grunn moest met tien man verder.

Wij vroegen ons af, als je Marnix Kolder zag zwaaien met zijn ellebogen, is dat dan ook geen rode kaart? Bij Adorjan was er absoluuut geen opzet in het spel.

En natuurlijk, ook Letschert kon kort daarna vertrekken. Een aanvaller liet zich in duel waarbij Timo de bal speelde overduidelijk vallen. Scheidsrechter Sanders zag er echter een tweede gele kaart in en Groningen kon verder met negen man.

FC Groningen leek rijp voor de sloop. Tegen een “twaalftal” tegenstanders is het wel heel moeilijk om overeind te blijven. Van der Linden zou namens de thuisploeg op de lat schieten.

Groen wit ontsnapte. Van de Looi paste zijn eerste wissel toe, Kieftenbeld kwam erin voor Kirm. Wat scheidsrechter Sanders bezield heeft, we zullen het nooit weten, maar een speler van Go Ahead ging met een gestrekt been op Kieftenbeld in. Als je dan toch graag rode kaarten trekt, dit was er een hoor! Scheidsrechter Sanders (vanaf dat moment in onze ogen “de lamlul van de week”) stond erbij en keek ernaar….. Hoe inconsequent kun je zijn????

In het laatste kwartier verving Zeefuik de moegestreden Chery. De spits kreeg al snel een kans op 3-3, maar vond in Room een sta-in-de-weg. Lambooij zou namens de gastheren voorlangs schieten. Even later keerde Bizot een schot van wederom Lambooi. De roodgelen waren dicht bij de 4-2, een corner eindigde uiteindelijk op de paal, het zou uiteraard teveel van “het goede´ geweest zijn. Gelukkig bestaat er af en toe ook gerechtigheid in het voetbal. Een hoekschop voor FC Groningen kwam op de borstkas van Zeefuik die de verdiende 3-3 tegen de touwen wist te werken. En zo werd de Trots van het Noorden de morele winnaar tegen dit twaalftal.

Opstelling FC Groningen (met dank aan de clubsite)

Bizot; Kappelhof, Letschert (70’ rode kaart), Botteghin, Wijnaldum; Adorjan (68’ rode kaart), Lindgren (87’ Zivkovic), Chery (77’ Zeefuik); Kirm (73’ Kieftenbeld), Van der Velden, Kostiç.
Rest bank: Luciano, Magnasco, Ekong, Texeira.

Opstelling Go Ahead Eagles
Room, Amevor, Vriends, Van der Linden (92’ Kavak), Schenk; Falkenburg (66’ Lambooij), Overgoor, Türüç; Antonia, Kolder (80’ Godee), Houtkoop.
Rest bank: Cummins, Rijsdijk, Schmidt, Schroyen.

Toeschouwers: 7.339
Scores: 11’ Kolder (Falkenburg) 1-0, 45+1’ Chery (Van der Velden) 1-1, 48’ Kolder (Türüc) 2-1, 54’ Adorjan (Kostic) 2-2, 59’ Schenk (-) 3-2, 87’ Zeefuik (Kostic) 3-3.

Scheidsrechter: Sanders
Overige officials: Strijker, Lapar en Otto
Rode kaart: 68’ Adorjan (slaande beweging richting Wormgoor), 70’ Letschert (2x geel)
Gele kaarten: 44’ Kirm, 46’ Schenk, 63’ Lindgren en Türüç (opstootje), 66’ Letschert (overtreding op Kolder), 70’ Letschert (overtreding op Türüç), 75’ Antonia (spelbederf), 89’ Zeefuik (onderbreken veelbelovende aanval)

 

Reacties:
Marco25-08-2013 om 13:05

We hebben ons opnieuw goed te kakke laten zetten. . 1 punt gewonnen, en er twee verloren.Met wat vastigheden en koelbloedingheid had je hier zo kunnen winnen vandaag. Zit geen enkel structuur en spelpatronen in dit elftal. Los zand. GEA traint daar duidelijk wel op en creeren zo kansen. Door een negatieve instelling (Kositc en Adjorjan) onnodig gelijk gespeeld. Kostic maakt bij 2-2 als we in de aanval zijn een geirriteerde overtreding, komt de 3-3 uit. En Adorjan geheel onnodig rood (waarom gaat er uberhaupt een hoge bal naar hem toe?). Creatieve spelers waren wel in vorm vandaag. Af en toe een goede buitenspelval, rugdekking was soms wat beter. We verdedigen veel te weinig naar voren, en linies zeker in balbezit in bij drukzetten veel te ver uit elkaar. Tex had vandaag wel meekunnen doen, we kwamen nog veel in hun 16. Toch onnodig gelijk gespeeld.

FCGmijnclub25-08-2013 om 13:38

Niet mee eens dat we ons opnieuw te kakken hebben gezet. Ik denk eerder dat arbiter Sanders de FC te kakken heeft gezet:(

25-08-2013 om 14:08

Ach ja, het ligt altijd wel aan iets of iemand.Duidelijk is dat dit ploegje als los zand aan elkaar hangt.Niks meer en niets minder.Ik wil niet weer over de belabberde voorbereiding beginnen maar dit is er wel een schrijnend voorbeeld van.Een vd. Velden opstellen in de spits, Hoe kom je op het idee.Drie spitsen op de bank.................ongeloofelijk!!!! :(

Magician25-08-2013 om 14:55

Nou nou wat een reakties!! Wat een mooie voetbalpot! En dan maar praten over spitsen of wat dan ook, we maken wel mooi veel goals dit jaar en we pakken nog punten ook, zelfs in uitwedstrijden. Weinig te klagen dus als FC supporter, tenzij je de illusie hebt dat we bij de bovenste 5 plekken gaan eindigen elk jaar ;) Hoe dan ook, natuurlijk valt er altijd wat op te merken. Helaas was dat vandaag de scheidsrechter en ook een aantal keren erg veel pech bij goeie kansen. Ga zo door Groningen, nu goed op elkaar in gespeeld raken, patronen spelen en we worden nog een gevaarlijke ploeg.

Gert25-08-2013 om 15:19

Wat verbeelden ze zich wel niet bij de FC om te beginnen zonder spits, we zijn Barcelona niet !!! En dan de instelling waarmee de spelers het veld in gaan hebben ze dan helemaal niets geleerd van de wedstrijd tegen sc Cambuur?? Heb me vreselijk opgewonden en dan pas de laatste tien minuten spitsen erbij toen het al veel te laat was begonnen ze te vechten voor de bal, we zijn zeer zeker door onszelf te kakken gezet en niet door de scheidsrechter, dat zou te makkelijk zijn. Nee als je met zo'n instelling de wedstrijd ingaat en dan ook nog eens zonder spitsen is dat een verkeerde en ook nog eens een verkeerd signaal naar je spitsen zelf . @Gert - 1 keer eenzelfde reactie plaatsen is meer dan afdoende, we hebben buiten deze reactie om nu drie exact dezelfde commentaren van jou verwijderd. Waarom? Lees s.v.p. de huisregels. redactie Boerenmacht

25-08-2013 om 15:41

We mogen uiteindelijk onze handen stijf dichtknijpen!Wat een vertoning van Fc kant weer zeg...Gae maakte er op inzet een leuke pot van...maar waarom in godsnaam vd Velden spits?:bowdown:laat dan Tex staan of Zeefuik. Weet niet of het aan mij ligt maar heb Botteghin ook weer niet veel goeds zien doen... Dat Kolder ook uitgerekend 2keer scoort zeg...:( Nu Ajax,hoop dat er dan weer een echte spits staat,vd velden hoort op het middenveld!!En Kieftenbeld ipv Lingren..?

Hendrik25-08-2013 om 16:58

De manier hoe de tegengoals vandaag vielen bij de FC leek wel comedycapers dan vind ik Lindgren en Letchert de zwakke schakels. Bij de eerste gele kaart van Letchert had de trainer hem direct moeten wisselen. Het is uiteindelijk nog 3-3 geworden maar totaal onnodig en geen van de Velden in de spits gooien als je er 3 op de bank hebt zitten.

Cantona25-08-2013 om 17:41

Meerdere spelers laten het afweten en wat ik al dacht is deze selectie te licht. Verdedigers en verdedigende middenvelders komen te kort Lindgren viel net als tegen Utrecht en Cambuur regelrecht door de mand. Jammer dat Sparv er niet meer is, kon je nu goed gebruiken.

25-08-2013 om 19:10

Het is gewoon helemaal niks, met zo,n instelling wordt het zondag 1-5

Papa Werny25-08-2013 om 19:23

Gelukkig heb ik vanmiddag getuige mogen zijn v een zinderende pot in Deventer. In de afgelopen 2 jaar heb ik mij nauwelijks zo vermaakt. Verdedigend moet het beter, maar er zit aardig wat voetbal in dit team. Het is in iig een stuk beter dan het betonvoetbal van blaaskaak Maaskant. Daarnaast blijkt er veerkracht te zitten in dit prachtige team. Genoeg verbeterpunten en aanknopingspunten. Dit wordt een mooi seizoen!

hermanpetra25-08-2013 om 20:02

Het word tijd voor Ekong. Laat hij het maar laten zien tegen ajax, denk dat hij sterkere verdediger is als Letchert.

Hertog25-08-2013 om 20:47

Magician, wat een PRACHTIGE reactie van je. Ik ben het voor de volle honderd procent eens met wat je daar schrijft. Wat een prachtige pot voetbal hebben we gezien vanmiddag! Wat een vermaak, spektakel en uiteindelijk een punt! Niet gewonnen, helaas. Maar als ze volgende week zo tegen Ajax spelen ben ik dik tevreden! Dit zijn de wedstrijden waarvoor je naar het stadion gaat. En aan het eind van het seizoen staan we toch altijd weer zevende. Wat een verschil met vorig seizoen! Mooie reactie Magician! Thanks!

Boer25-08-2013 om 22:48

Hertog, als we zo spelen tegen Ajax dan krijg je er nog veel meer om de oren. Verdediging zo lek als een mandje.

Don Chaot26-08-2013 om 05:09

Teleurstellend, maar mentaal goed weerbaar!!! Zeefuik viel goed in en ziet er goed uit...

Don Chaot26-08-2013 om 05:11

O ja, cursus "HOE MOET IK UITVERDEDIGEN" zou goed van pas komen!:D:D

Hertog26-08-2013 om 05:13

Natuurlijk. Ik heb het dan ook over het geboden spektakel. Er is veel wat beter kan.

26-08-2013 om 13:35

verdedigend is het een gatenkaas...had ik van te voren juist niet gedacht,ook lindgren valt zwaar tegen vind ik!maar inderdaad wel spektakel maar dat kwam meer van het spel van Go Ahead mijns inziens!maar 7 punten uit 4 vooralsnog redelijk...:thumbsup:

26-08-2013 om 17:31

@gert wat verbeeld jij je om telkens hetzelfde bericht te gebruiken??:(:(:(

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!