Jong VVV / Helmond Sport tegen Beloften FC eindigt in 1-1

Door Klaas Willemsen 2 reacties

Jong FC heeft vanavond uit tegen Jong VVV/Helmond (in Helmond) met 1-1 gelijk gespeeld. De mannen van Paul Raveneau kwamen al snel op een 0-1 voorsprong. Genéro Zeefuik omspeelde doelman Wintjens en schoot de bal beheerst tegen de touwen. Volgens de thuisploeg zat er een buitenspelluchtje aan, echter het doelpunt telde. Mark Janssen kreeg niet veel later dé kans op 1-1. Hij liet in een poging, om doelman van der Lei uit te spelen, zich vallen en kreeg een gele kaart. Diezelfde Janssen kreeg niet veel later wederom een opgelegde kans, Lorenzo Burnet vormde de inleiding door niet goed op te letten. Toch was FC de eerste helft sterker, maar de aanvalsdruk nam na een half uur af toen Zeefuik met een enkelblessure van het veld moest. Zivkovic schoof door als centrumspits en speelde een onopvallende wedstrijd. Naarmate de tweede helft verstreek werden de gastgevers sterker. Na ruim een uur werd het 1-1 uit een voorzet van Cooper op het hoofd van Janssen. Tot de slotfase zouden er nog twee kansen zich aandienen voor de Limburgse Brabantse combi. Van der Lei pareerde een hard schot, een andere bal zou net worden naast geschoten. Over de ernst van Zeefuik's blessure is nog niets bekend bericht RTV Noord. Jong FC staat op de vijfde plek met vier punten uit twee wedstrijden.

Opstelling Jong FC : Van der Lei, Magnasco, Ekong, Hateboer, Burnet, Boutzamar, Benmoussa, Hiariej, Zivkovic, Zeefuik en Johansson. Ingevallen Saban, Van Leijenhorst en Oldenburger