Terug

Deel deze pagina:

FC pakt punt tegen Ajax, wedstrijd eindigt in 1-1

Door Redactie 15 reacties

De trots van het noorden heeft vanmiddag met 1-1 gelijkgespeeld tegen de landskampioen van het afgelopen seizoen. De gasten kwamen na ruim een kwartier op een wel zeer gelukkige voorsprong. Lasse Schöne drukte van ruim 30 meter afstand de bal af in de verre hoek. Doelman Marco Bizot had geen antwoord op dit schot, 0-1. In de tweede helft werd het een kwartier voor tijd toch nog 1-1. Een goed genomen corner werd door Botteghin ingekopt, doelman Vermeer loste de bal en uit de rebound wist Zeefuik wel raad met dit buitenkansje 1-1! Filip Kostic was dicht bij de winnende treffer, in de blessuretijd eindigde zijn schot op de paal.

eerste helft
De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd. Kostic’s schot op Vermeer werd van richting veranderd. De doelman kon ternauwernood de bal klemmen. De roodwitte gasten grepen daarna het initiatief. Grunn liet de Mokumers voetballen tot aan de middenlijn en probeerde daar in duel te komen om de bal te heroveren. Dit had tot gevolg dat met name de eerste drie kwartier het meeste balbezit en het betere positiespel in het voordeel was van de rood/witten. De 0-1 viel na ruim een kwartier en leek een logisch gevolg. Maar - het doelpunt viel werkelijk uit het niets… Ondanks het betere van het spel had de ploeg van de Boer geen kans gehad. Ook daarna viel het (gelukkig) tegen.

Onze Trots bleef loeren op de counter, Botteghin zou een corner voorlangs koppen, Kostic produceerde een afzwaaier en Chery’s omhaal mislukte na een prachtige voorzet van Wijnaldum. Ook van der Velden was dichtbij de 1-1. Het enige verwijt voor de equipe van trainer van de Looi was, dat het te weinig druk had gezet, zich te snel na een mislukte aanval liet terugzakken en zich voorin te weinig had laten zien. Dit moest natuurlijk anders!

tweede helft
Zeefuik maakte zijn opwachting, Kirm bleek te zijn gewisseld. De gasten wilden snel de 0-2 maken en de wedstrijd op slot gooien. Sana schoot gevaarlijk voorlangs. De druk hield aan. Aan de andere kant van het veld ontsnapte bijna Zeefuik. Een diepe bal op de vooruitgeschoven spits was net te hard. Niet veel later kwam de grootste groen/witte kans. Een aangesneden corner genomen door van der Velden, bereikte het hoofd op de meegekomen Botteghin. De Braziliaan kopte snoeihard in, Vermeer keerde diens inzet en Kieftenbeld schoot hard de rebound tegen een rood/witte verdediger.

Voor het FC doel zou Marco Bizot een gevaarlijke voorzet wegstompen en kort daarna werd Sana vrij voor de Groninger sluitpost teruggefloten wegens buitenspel. Uit de tegenstoot had Nick van der Velden een mooie actie in de Amsterdamse zestien meter. Zijn eindpass bereikte net een medespeler niet. Rasmus Lindgren werd na ruim een uur gewisseld voor Richairo Zivkovic. Sigthorson werd vervangen door Hoessen. Bizot moest handelend optreden op een schot van Bojan.

Een kwartier voor tijd kreeg FC een corner. Ook deze corner werd scherp voor het doel gegooid en het was wederom Botteghin die kiezelhard de bal inkopte. Vermeer liet de bal los en Zeefuik was er als de kippen bij om (in twee instanties) doeltreffend af te ronden, de bevrijdende 1-1!!! Euroborg barstte uit haar voegen!

Kansen zouden er nog over en weer komen. Doelman Bizot moest handelend optreden na een foutieve (terugspeel)bal van Kieftenbeld.Vermeer kon gestrekt op een fantastische pegel van Zivkovic. De mooiste kans op de 2-1 was natuurlijk voor Kostic. Zivkovic kopte in de blessuretijd de bal door op de vrijstaande Kostic die zijn inzet tot grote ontsteltenis van iedereen met een groen wit hart, op de paal zag eindigen. Zo bleef het bij 1-1.

In verband met de aankomende interland plichtplegingen speelt FC Groningen over 14 dagen weer een wedstrijd, onze tegenstander is dan in en tegen Heerenveen.

Opstelling FC Groningen (met dank aan de clubsite)
Bizot; Magnasco, Botteghin, Kappelhof, Wijnaldum; Kieftenbeld, Lindgren (69’ Zivkovic), Chery (85’ Hiariej); Kirm (46’ Zeefuik), Van der Velden, Kostic.
Reserve: Luciano, Ekong, Hateboer, Ben Moussa.

Opstelling Ajax

Vermeer; Van Rhijn, Moisander, Denswil, Boilesen; Schöne, Poulsen, Serero; Sana (81’ Fischer), Sigthorsson (69’ Hoesen), Krkic (82’ Andersen).
Reserve: Cillessen, Van der Hoorn, Klaassen, Ligeon.

Toeschouwers: 21.670
Scores: 18’ Schöne (Krkic) 1-0; 76’ Zeefuik (rebound) 1-1.

Scheidsrechter: Gözübüyük
Overige officials: Schaap, Steegstra en Koekoek

Gele kaarten: 79’ Chery, 84’ Fischer, 93‘ Van der Velden en Boilesen

Reacties:
bert01-09-2013 om 12:51

veel te voorzichtig gevoetbald! wat jammer, met meer druk naar voren en afjagen hadden we kunnen winnen, waar was het beloofde spektakel???

Marco01-09-2013 om 12:54

Door een laffe inzaktactiek de achterstand weggeven. Als er 21.000 betalende toeschouwers spektakel willen zien, moet je vol op de aanval beginnen. Dat deden Cambuur en GAE beter. Met Kappelhof centraal, na twee jaar eindelijk weer voetbal van achteruit met inschuivende mensen. Magnasco ook prima. Kirm was weer zwak. Vd Velde deed het in balbezit goed, maar is geen killer. Bij het afjagen sluit de verdediging niet aan tot de middenlijn, doen ze ook nog in balbezit te weinig, waardoor chery te veel verzuipt. Door goed op corners te hebben getraind de dik verdiende 1-1. Met wat meer gif en aanvalspatronen hadden we ook nog kunnen winnen. Omdat de verdediging vaak veel te diep terugzakte en weer achteruit liep, kwamen we soms nog goed weg. Wel een aardig resultaat, maar geen overwinning, dat had wel gekund vandaag. Misschien mist de absolute wil om te winnen ook wel in de clubcultuur.

Magician01-09-2013 om 13:55

Ja, je bent de echte kenner lees ik wel.......

Robbert01-09-2013 om 13:56

Helemaal met deze reacties eens,gemiste kans op een mooie overwinning

FCGmijnclub01-09-2013 om 14:08

Vorig jaar (december) kansloos beker 0-3 thuis mei nauwelijks kansen 0-2 nu 1-1 met kansen op meer... Het gaat de goede kant op met onze FC:) O ja - stel dat die bal van Kostic toch nog 2-1 was geworden, wat dan? :D:D:D Proud to be a farmer till I die.....:thumbsup:

01-09-2013 om 14:58

:agreed::agreed::agreed: En....wie scoorde ZEEFUIK,haha:thumbsup:

Martin01-09-2013 om 15:47

Ben blij dat PEC gelijk heeft gespeeld, evenals PSV! Is voor FC goed! Blijven zo allemaal bijelkaar op de ranglijst! Op naar Heerenveen uit! Uiteindelijk toch blij met 'n puntje vandaag! :thumbsup:

Cantona01-09-2013 om 16:33

Als Ajax gewoon blijft voetballen dan hadden we volgens mij niet veel kans gehad, maar na de 0-1 gingen ze met de rem erop spelen en kwam er niet veel meer uit. Maar dat boeit me verder niet want met een beetje geluk hadden we ook nog gewonnen.

01-09-2013 om 16:40

Wat heb ik me vandaag lopen dood ergeren aan Tjarron Chery. er ging daadwerkelijk niks goed bij die kerel. Laten we hopen dat hij over 2 weken in H.renveen zijn dag wel heeft.. Complimenten aan Botteghin en Vd Velden. De verdediger speelde nu zeer zeker en haalde heel veel weg. Vd Velden , wat een inzet en met name in het tweede helft. Laat hem maar mooi aan de rechterkant staan en niet in de spits

MaxFCG01-09-2013 om 17:23

Eerste helft was niet veel goeds. Echter was de tweede helft beter te doen. Botteghin heeft lekker staan verdedigen, v.d. Velden was inderdaad ook om te genieten, alleen is hij geen spits. Kieftenbeld heeft zich ook staande weten te houden. En van magnasco heb ik ook genoten. Gelijkspel was denk ik terecht, al was het jammer dat die bal van kostic net op de paal ging. Als nog tevreden met een punt. Volgende wedstrijd knallen tegen de friezen!!

FCGmijnclub01-09-2013 om 19:29

Des te knapper dit behaalde puntje:p

bertje01-09-2013 om 20:14

Dit was de kans op drie punten tegen een matig Ajax en die hebben we laten liggen.Schijterig gespeeld i.p.v. er bovenop te klappen. Ben ook niet blij met dat punt want we hebben er twee laten liggen.

FCGmijnclub01-09-2013 om 20:15

Dat was natuurlijk het mooiste geweest. En of het nu een frommelgoal is, of dat Botteghin uit een eerder genomen corner wel had gescoord, ik denk dat deze 1-1 het meeste recht geeft aan de kansen over en weer. En Kostic zal nog vaak wakker worden vannacht;)

Cantona01-09-2013 om 20:29

Jammer dat Sparv weg is ,had hem liever dan Lindgren die er al 4 wedstrijden niks van bakt.

04-09-2013 om 14:54

vond Sparv zowieso niet minder misschien zelfs beter dan wat er nu loopt inderdaad...maarja van mij mogen ze Plet wel halen is transfervrij,heeft het in Belgie ook prima gedaan!En dan om toerbeurt Zeefuik en Tex in laten vallen...

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!