Terug

Deel deze pagina:

Beloften winnen met 3-1 van Jong Utrecht

Door Klaas Willemsen 1 reactie

In een slecht bezochte thuiswedstrijd heeft Jong FC heeft vanavond met 3-1 gewonnen van Jong Utrecht. De Domstedelingen kwamen na ongeveer vijf minuten op voorsprong. Een hard schot van Moro, rechts aan de rand van de zestien was doelman Potveer te machtig. De bal vloog hoog in de verre hoek tegen het net. De mannen van trainer Paul Raveneau leken met name tijdens de openingsfase te worden overlopen. Het was tijdens de beginfase eenrichtingsverkeer richting het doel van Potveer. Er werd meer achteruit gevoetbald dan vooruit. Toch zou Jong groen/wit zich knap herstellen. Na ongeveer een kwartier kwam FC langszij. Een slimme diepe bal van de goed spelende en hard werkende “nestor” Cijntje werd goed meegenomen door Saban die de diepte zocht en knap doelman van der Helm passeerde. FC Groningen voetbalde daarna meer naar voren zonder tot grootse kansen te komen. Ook de gasten kwamen ondanks twee afstandspegels over het doel van Potveer, niet tot echt gevaar. De wedstrijd verliep vrij saai. De 1-1 ruststand was een logisch gevolg.

 

In de tweede helft zagen we een korte herhaling van de openingsfase van de eerste helft. Jong FC werd teruggedrukt en Utrecht probeerde op voorsprong te komen. Toch was het na een minuut of tien dat onze jonge trots dicht bij de openingstreffer zat. Een bal werd van dichtbij hard ingeschoten maar gered door een verdediger.

Ook een aanval over rechts werd ternauwernood naast het gastendoel over de achterlijn gewerkt. Even later kreeg Groningen een vrije trap op een aantrekkelijke positie vlak bij de zestien. Of Boutzamar nou een voorzet wou geven of op doel schoot, tot ieders verbazing lag de bal kort daarna tegen de linker benedenhoek van het doelnet 2-1. De Utrechter sluitpost zag er niet goed uit bij dit doelpunt. Ron Janzen tekende het hoofd voor de 3-1 op aangeven van Boutzamar.

Opstelling Jong FC Groningen:

Potveer, Hateboer, Van Leyenhorst, Janzen, Cijntje, Boutzamar, Saban, Johansson; Mennega, Zivkocic en Texeira

 

Reacties:
Marco03-09-2013 om 10:45

Einde transferperiode. Hoe hebben Nijland en Veldmate het gedaan: Verlengen contract Johansson tot 2015 (Nijland 2) Dat Tigran Gazarjan (topscoorder A1) naar de Graafschap vertrok ( Nijland 1) Het mislopen van spits Aleksandar Mitrovic, scouting (10), Nijland (1) Het mislopen van verdediger Aleksandar Mitrovic (scouting 5), Nijland (1). Huren met optie tot koop Adorjan (scouting 10, Nijland 10) Verkoop Bacuna (Nijland 8). Verkoop onder marktprijs Van Dijk (Nijland 2), Vastleggen Ekong (scouting 8, Nijland 8) Niet contracteren transfervrije Marcus Berg (scouting 1, Nijland 0) Vastleggen Vd Velde (scouting 7, Nijland 8) Huren met optie tot koop Chery (scouting 7, Nijland 7) Vastleggen Bottigin (scouting 7, Nijland 8) Ontbinden contract Jones (Nijland 5) voorwaarden niet netjes. In de spits drie kansen voor open doel gemist. Verder redelijk voldoende. Financieel had Van Dijk 2 miljoen meer moeten en kunnen opbrengen, Celtic nu vette Champions League. Daardoor tekort 1 miljoen en geen geld voor spits.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!