Beloften onderuit in en tegen Heerenveen

Door Klaas Willemsen 0 reacties

Jong FC Groningen verloor vanmiddag met 3-1 van Heerenveen. Halverwege de eerste helft kopte David Texeira namens de FC de 0-1 tegen de touwen. De Feaners kwamen via Fazli al snel op 1-1.  Wildschut zette “de Heitelanders” een minuut of 10 voor de pauze op een 2-1 voorsprong. Hij slalomde door de groen witte verdediging en schoot beheerst in. Ongeveer een minuut of tien na de pauze tilde Zomer met een kopbal, (na een goedgenomen corner) de eindstand naar 3-1.

Trainer Raveneau zag na afloop tevreden terug op het eerste half uur waarin FC domineerde. Jong Grunn verzuimde tijdens die goede fase de score hoger te laten uitvallen. Fazli profiteerde dankzij een fout in de opbouw. De mannen van Raveneau kregen het moeilijk nadat de 2-1 viel. Na de 3-1 kregen de Feaners geen kansen meer. Jong Grunn vergat de aansluitingstreffer te maken. Paul Raveneau is tevreden met de spelintentie, de ploeg moet het langer zien vol te houden en meedogenlozer zijn voor het doel van de tegenstander. Het geraamte van het team wordt wel steeds meer zichtbaar liet de trainer optekenen via de clubsite.

Opstelling FC Groningen (met dank aan de clubsite)
Luciano; Cijntje, Ekong, Hateboer (60’ Van Leijenhorst), Burnet; Boutzamar, Saban, Hiariej (63’ Abdulahi); Mennega, Texeira (63’ Hagenauw), Johansson.
Res bank: Potveer, Janzen, Oldenburger.

Scores: 23’ Texeira (Johansson) 0-1, 26’ Fazli 1-1, 36’ Wildschut 2-1; 55’ Zomer 3-1.