Terug

Deel deze pagina:

Column 1: Toon zondag geen genade!

Door Gerard Postma 2 reacties

Na een week vol nietszeggende interlands hervatten we komend weekeinde het eredivisievoetbal en met wat voor een wedstrijd! De Derby van het Noorden tegen onze westerburen, sc Heerenveen staat voor de deur en de supporters vragen om maar een ding van de mannen in groen-wit: uit winnen van de Friezen. Daarvoor zal het team zich van zijn beste kant moeten laten zien.

Even terugblikken op de thuiswedstrijd tegen het gehavende Ajax. Het elftal liet zich in het beginfase van deze wedstrijd van zijn slechtste kant zien. De hoop was op aanvallend voetbal in eigen huis, maar wat we kregen voorgeschoteld, was een replay van de vele wedstrijden vorig seizoen. Verdedigend, op de counter tegen een -ik schrijf het nogmaals- gehavend Ajax. Pas in de tweede helft, met de inbreng van Zeefuik, Zivkovic en het publiek dat meer

strijd wilde zien, kwam FC Groningen beter in de wedstrijd en verdiende het op basis daarvan misschien ook wel de winst. De inzet van Kostiç ging evenwel via de verkeerde kant van de paal we en moesten genoegen nemen met een punt. Laat deze wedstrijd dan ook een wijze les zijn geweest voor Erwin en Dick hoe het tegen Heerenveen juist niet moet.

Natuurlijk, we spelen ditmaal niet thuis, maar uit en Heerenveen heeft met Finnbogason en Ziyech twee spelers die iets kunnen uitrichten. Dit mag echter geen excuus zijn om komende zondag nogmaals laf op de counter te spelen. Integendeel! Wij willen graag strijd zien, de dood of de gladiolen! Helemaal als het gaat om een wedstrijd tegen Heerenveen IN Heerenveen. Misschien moet dit juist een extra motivatie zijn voor de spelers en staf van FC Groningen. Verliezen in Heerenveen is namelijk het laatste wat je wil als FC Groningensupporter en ik neem aan ook als speler of staflid.

Waarschijnlijk staat Zeefuik in de spits met Kostiç en Van der Velden als vleugelspelers. Een juiste keuze als je het mij vraagt. Kirm begon goed aan dit seizoen, maar laat de laatste twee wedstrijden weinig zien, daar waar Van der Velden -als hij niet in de spits speelt- een verrassende ontwikkeling doormaakt. Zeefuik in de spits is een logisch gevolg na twee doelpunten in de eredivisie en de hattrick in de oefenwedstrijd tegen Be Quick. Kostiç heeft geen uitleg nodig, die hoort voorlopig gewoon in de basis. Een logische voorhoede dus.

Ik zie ook genoeg potentie in de jonge Zivkovic, al wordt dat 'jonge' soms nog wel overdreven benaderd door de heren van FC Groningen. Ik blijf vasthouden aan 'als je goed genoeg bent, dan ben je oud genoeg'. Vooralsnog laat Zivkovic zien dat hij dicht tegen de basis aanzit en er misschien wel in hoort te staan als je de speelstijl zou veranderen in 4-4-2 met Zeefuik en Zivkovic voorin. We weten dat dit niet zo snel gaat gebeuren, dus voorlopig moet Zivkovic genoegen nemen met invalbeurten omstreeks de 60eminuut. Zijn tijd komt nog wel. En Texeira? Zijn tijd bij FC Groningen lijkt erop te zitten en het zal me dan ook niets verbazen als de club hem in de winterstop alsnog probeert te verkopen. Anders zal de Uruguayaan gratis de deur uitlopen aan het einde van dit seizoen, mits het bestuur niet nogmaals een geniale inval krijgt om zijn contract te verlengen, zie Johansson.

Maar genoeg over de speelwijze. Zondag om 14:30 uur telt natuurlijk maar een ding: winst tegen de Friezen met strijd en passie. Toon zondag geen genade en breng de drie punten waar ze thuishoren: bij de Trots van het Noorden!

- Gerard Postma
@GDHPostma

Reacties:
Marco10-09-2013 om 19:31

4-4-2 zou voor de centrumspitsen beter zijn. Alleen heb je nu met Kostic een pure linksbuiten. Geen van de centrumspitsen zo belangrijk om Kostic zijn geliefde linksbuiten af te nemen. Zie liever: Kostic - Zeefuik - Chery voorin.kan vd Velde spelbepaler zijn. Op basis van de afgelopen wedstrijden begrijp ik waarom Chery vaak bij Ado rechtsbuiten stond. Gevaarlijker dichter bij het doel, en verdedigend kwetsbaar. Adorjan kan na zijn schorsing de centrale spelbepaler worden. Die jonge heeft er klasse genoeg voor.

Hendrik10-09-2013 om 21:39

Ik wil dan ook eens een keer Troost Ekong zien spelen naast Bottegin en een Magnasco en Burnet op de vleugels ivp Letchert en Wijnaldum die vond ik de laatste wedstrijden slecht. Kappelhof op de bank.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!