Beloften winnen met 1-0 van Jong Dordrecht

Door Klaas Willemsen 0 reacties

Jong FC heeft vanavond moeizaam gewonnen van Jong Dordrecht. Matchwinner werd Genéro Zeefuik. Hij scoorde in de slotfase de verdiende 1-0.

FC ging voorvarend van start. Binnen 10 minuten noteerden we drie afstandschoten op het Dordrechtse doel. Doelman Te Loeke had antwoord op de groen witte dadendrang. Tevens keerde de Dortener sluitpost ruim tien minuten later een prima genomen vrije trap. Toch zou de machine verzanden. Trainer Paul Raveneau ging halverwege de eerste helft in zijn coachvak staan en begon actief aanwijzingen te geven. Het eiste van zijn mannen dat het allemaal sneller moest, dat er meer beweging moest zijn met veel meer druk naar voren. Ook de vleugelverdedigers (met name Johansson) moesten hoger op staan. Burnet zagen we vanavond op de rechtsback positie. Wordt hij nu omgeturnd tot rechter vleugelverdediger?

In de tweede helft begon Jong FC als de brandweer aan de hervatting. Dordrecht kwam nauwelijks meer van de eigen speelhelft. We zagen vlotte aanvalsgolven met leuke combinaties. Er kwamen mooie voorzetten over de rechter en linkerkant. Zivkocic schoot voorlangs en Zeefuik die niet echt opvallend speelde, kopte een dot van een kans bij de eerste paal over. Soms had je het idee van “het zou toch niet” als Dordrecht sporadisch tot een counter kwam. Gelukkig wist Zeefuik op aangeven van aanvoerder Hans Hateboer vlak voor tijd het net te vinden. De overwinning, hoe mager ook is dik verdiend. Jong FC klimt naar de derde plaats en staat nu boven Jong Heerenveen.