Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen wint van RKC, maar komt goed weg. ( 4-1)

Door Lukas van der Wal 18 reacties

De Trots van het Noorden heeft vanavond voor de derde maal gewonnen dit seizoen. In de eigen Euroborg werd RKC met ruime cijfers naar huis gestuurd ( 4-1). De uitslag doet vermoeden dat het een makkie was, maar hier was absoluut geen sprake van. De gasten speelden ongeveer vijftig minuten met tien man. Huurling van Grunn, Jonas Ivens kreeg een rode kaart na een overtreding op Género Zeefuik. FC Groningen is dit seizoen ongeslagen in Euroborg.


FC Groningen wil graag omhoog kijken en de wedstrijd tegen de ploeg van Erwin Koeman was daarvoor de uitgelezen mogelijkheid. De Waalwijkers wisten net als de FC de laatste vier wedstrijden niet te winnen. Grunn begon met goede bedoelingen aan de wedstrijd. Ekong, Adorjan, Hiariej en Zeefuik mochtenin de basis beginnen. Ekong maakte zijn debuut en hij verving de geschorste Letschert. Hiariej nam de plek in van de geblesseerde Lindgren. Krisztian Adorjan moest Tjaronn Chery doen vergeten en spits Zeefuik kreeg weer een kans, aangezien de aanvaller het doel de laatste tijd makkelijk weet te vinden.

De supporters gingen er vanavond goed voor zitten. FC Groningen trok gelijk ten aanval. Met snel veldspel werd er getracht een gaatje te vinden in de defensie van de gasten. Mondjesmaat lukte dit, maar grote kansen werden er niet gecreëerd. RKC deed niet veel onder voor de FC en ze bleven dan ook makkelijk overeind. De ‘’grote‘’ kansen waren dan ook voor de mannen van Erwin Koeman. Good old Castelen produceerde een slap rolletje. Euroborg trilde op haar grondvesten na een pegel van linksback Amieux. Geluk voor de FC en haar supporters, het schot spatte op de paal uiteen en Grunn zwijnde. FC Groningen stelde hier een schot tegenover. Middenvelder Nick van der Velden nam het vijandelijke doel onder vuur. Zijn vrije trap ging tussen de palen, keeper Seda reddeechter bekwaam. Acht minuten voor rust hielp Jonas Ivens FC Groningen in een zetel. De huurling zette een tackle in op Zeefuik. De overtreding werd van achteren in gezet, scheidsrechter HIgler kon niks anders dan de Belg een rode prent presenteren.

Met een ruststand van 0-0 gingen beide ploegen aan de thee. Onder begeleiding van een fluitconcert liepen de spelers van het veld. Dit was vooral bedoeld voor de groenwitten, die ver onder hun niveau presteerden. In de tweede helft telden alleen de drie punten. Grunn ging op jacht naar de openingstreffer. Er ging meer fout dan goed. De passing werd slecht uitgevoerd, er werd niet bewogen zonder bal en creativiteit was er al helemaal niet bij de ploeg van Van de Looi. Met nog vijfentwintig minuten op de klok had Michael de Leeuw moeten scoren. Een voorzet van Hiariej kwam bij De Leeuw terecht. De aanvaller schrok van de kans, keeper Seda kon de bal hierdoor makkelijk oprapen.

Even later werd de ban dan toch gebroken. Aanvoerder Nick van der Velden bracht Euroborg in extase. Na een goede actie van Zeefuik, wist de middenvelder het leer in de rechterhoek te schieten, 1-0. Met dit doelpunt kwam het (zelf)vertrouwen terug bij Groningen. De thuisploeg ging op zoek naar meer. Twintig minuten voor tijd werd er wederom door FC Groningen gescoord. Eerst kopte verdediger Johan Kappelhof op de lat waarop het leer weer terug het veld insprong. Aanvaller Género Zeefuik was scherp en knikte de 2-0 tegen de touwen. Een zekere overwinning was in de maak. Drie minuten later voerde RKC evenwel een messcherpe counter uit. Linksback Amieux stoomde langs de zijlijn op. Zijn voorzet, moest een prooi zijn voor Eric Botteghin, maar de verdediger maaide over de bal heen. De spits van de Waalwijkers, Joachim, liet Marco Bizot vervolgens kansloos. Een prima goal voor de gasten (2-1).

Grunn was van de kaart en moest waken voor de gelijkmaker. Niets lukte meer en het gefluit galmde weer door het stadion. Gemopper voerde de boventoon in Euroborg en de blessuretijd brak aan. Huurling Adorjan kon op aangeven van Botteghin vrij opkomen. Koelbloedig bracht hij de FC in veilige haven, zijn schot was keeper Seda te machtig (3-1). Niet veel later konden de supporters weer juichen. Een vrije trap van Van der Velden kwam goed voor het doel. De bij de tweede paal vrijgelaten Michael de Leeuw kon hierdoor vrij inschieten. Een overtuigend schot en een heerlijk doelpunt (4-1). Dit doelpunt betekende de eindstand.

Een ruime overwinning tegen RKC, maar gemakkelijk ging het dus niet. Er is voor Erwin van de Looi nog veel werk aan de winkel. Volgende week zondag wacht in Enschede namelijk FC Twente, een lastige uitwedstrijd. We zijn blij met de tegen RKC behaalde drie punten, maar daar is danook alles mee gezegd. FORZA GRUNN

Reacties:
21-09-2013 om 22:07

Terechte rode kaart voor Ivens. Maar dat de mannen in het zwart zeer selectief fluiten blijkt wel uit het feit dat Ebicilio van FC-Twenthe rood had moeten krijgen voor zijn charsje op de achillespezen van een Heracles speler.Bij ADO precies hetzelfde, blinde Vink zag deze overtreding wel maar het bleef bij geel. Belachelijk dat voor dezelfde overtreding Letchert dan 2 + 1 voorwaardelijke schorsing krijgt.:(:(

FCGmijnclub21-09-2013 om 22:55

'k Vond die van Ebecilio nog erger dan wat Letschert een week terug deed. Jammer dat die tukker slechts geel kreeg, die hadden ze wat mij betreft minimaal zes wedstrijden mogen schorsen.... Blij met de drie punten voor onze FC maar wat werd er beroerd gespeeld, met name de eerste helft. Zou het toch met de gedwongen mutaties te maken hebben gehad?

Hendrik21-09-2013 om 23:08

Ik vond Ekong bar slecht, die is er inderdaad nog niet klaar voor, dat kappehof de tweede helft daar weer gaat staan snap ik. Maar waarom Burnet en geen Magnasco? ??

22-09-2013 om 05:44

3punten binnen,snel vergeten het slechte spel!en alle tegenstanders van Zeefuik moeten toch wel tot rust komen want hij scoort nu al 6wedstrijden achter elkaar en geeft assists...:thumbsup::thumbsup:wil toch ook Hiariej een compliment geven,ging wel voorop in de strijd en vind hem niet echt minder dan Lindgren...:clap:

Hertog22-09-2013 om 08:06

Het negatieve van de nabeschouwing verbaasd me. Wat willen we nou eigenlijk? Overwinningen toch? En wat wordt er verwacht? Dat er overwinningen met oogstrelend voetbal komen? Met vloeiende aanvallen, schitterende steekpasses, 1 keer raken, dat men elkaar blindelings weet te vinden en dat de tegenstander er niet aan te pas komt? Welk level wordt er van onze jongens verwacht? Barcelona? Mind you: Eagles speelde vrijwel de gehele tegen Cambuur met 1 man meer. Ze kwamen niet tot scoren. Onze jongens wel. Vier keer! Slechts af en toe lieten we ons terugzakken en voor de rest drukten we toch behoorlijk. En ja, dat de tegenstander ook kansen krijgt is logisch. Daar is het voetbal voor. Of moet er misschien gepeeld worden zoals vorig seizoen om maar te voorkomen dat de tegenstander tot scoren komt? Voor mij was Hiariej man of the match. Gevolgd door Burnet. In de basis met die man! Terug naar de tandem op links. Nu met Burnet en Kostic!

Hertog22-09-2013 om 08:09

P.s Dat v/d/ Velden tot man of the match werd gekozen verbaasde me hogelijk. Hij leed veel onnodig balverlies, gaf enkele bar slechte passes (waarvan uit 1 het enige doelpunt van RKC werd gescoord). Ook ging er erg weinig creativiteit van hem uit.

FCGmijnclub22-09-2013 om 08:55

Misschien dat jij een andere wedstrijd gezien hebt:) Er is een middenweg tussen oogstrelend voetbal en wat we het afgelopen seizoen voorgeschoteld kregen. De eerste helft viel er op die vrije trap van van der Velden na, werkelijk niets maar dan ook niets te beleven, dacht even dat Maaskant terug was:p en ja - de beste kansen waren (1e helft) notabene voor RKC. Je speelt 11 tegen 10. Het leek een aantal fases wel of wij tegen met zijn tienen tegen elf man speelden.... Hiariej man of the match? Ik zag hem met regelmaat in de bal komen en de diepte zoeken om vervolgens deze zo weer in te leveren..... FC begon na minuut 60 meer en meer te drukken en dat er in de blessuretijd nog 2 doelpunten bijkomen "verbloemd" veel aan de uitslag... ps. we verwachten zeker geen Barcelona voetbal maar wel een FC dat vanaf minuut één, intentie naar voren heeft en een aantal kansen per 45 minuten afdwingt, en zeker tegen "kwalitatief mindere" tegenstanders;)

Hertog22-09-2013 om 09:24

Het is toch algemeen bekend dat de man meer situatie lang niet altijd wil zeggen dat de tegenstander zwakker wordt? Eagles- Cambuur 0-0. Om maar een voorbeeld te noemen. En sinds wanneer is RKC een kwalitatief mindere tegenstander? Scorebord opmerking? In de aanloop naar het seizoen was vrijwel iedereen hier er toch van overtuigt dat onze FC weinig tot geen kwaliteit in huis had? Wat is er dan veranderd in de goed 2 maanden dat de competitie nu bezig is. En dan dat gefluit. Zelfs PSV werd tijdens en na de wanprestatie tegen dat Bulgaarse clubje nog minder uitgefloten. Zeker gister verdienden onze jongens dat absoluut niet! Waarschijnlijk nog frustraties van vorig jaar. Maar onze jongens vechten met de borst vooruit en gaan voor aantrekkelijk voetbal en ze verdienen een stuk méér credits dan dat ze gister kregen in het stadion en wat ze nu hier en in de pers krijgen!

22-09-2013 om 09:45

Vd velden is onze beste aanwinst tot nu toe,moet zeggen dat Botteghin ook beter begint te draaien... Heer Hertog en Roy hebben altijd afwijkende meningen,geeft niets ieder ziet het op zijn manier!De punten zijn binnen en er wordt lekker veel gescoord de ene keer met beter voetbal dan de andere en we staan op een prima positie!!teken ervoor als het zo blijft!!!:thumbsup:

Hertog22-09-2013 om 09:55

Je bedoelt dat wij een andere mening hebben over van de Velden. Duidelijk. Maar voor de rest zeg je toch hetzelfde als ik? Namelijk dat onze jongens goed bezig zijn en dat ze het niet verdienen om zo uitgefloten te worden? Of je moet al van fluiten houden en daarom er voor tekenen dat het zo blijft...:)

22-09-2013 om 11:50

Je hebt gelijk...!! nee hou niet van fluiten;) vd Velden doet het prima,dat werd vorige week beaamd door vi,elftal vd week...zegt genoeg lijkt me:lol:

Vermeulen22-09-2013 om 13:32

Vond Ekong helemaal niet slecht, als je de bal constant naar de debutant speelt en de rest staat gewoon te kijken, wat moet je er dan mee? Had je een aanvoerdersrol verwacht van hem? Vergeleken met letschert kreeg hij in ieder geval geen rood! Elftal speelde slap en dan ligt het aan de debutant ?

greenhart22-09-2013 om 16:33

het was idd dramatisch. ekong en wijnaldum waren superslecht. van de velden en zeefuik speelden prima. voor de rest was het niet best. op zich hebben we wel een brede selectie. veel spelers halen hun niveau nog niet.kostic,de leeuw,kirm,adorjan. als we zo blijven doormodderen halen we de play offs zeker niet. hopen dat de spelers zich zullen ontwikkelen. groot compliment voor van de velden.dat een wisselspeler van nec onze beste spelers is had ik nooit verwacht.hij werkt hard,scoordt en is een leider voor de ploeg.geweldig !!!!!!!!!!!!

22-09-2013 om 17:17

:agreed:ben het grotendeels met je eens maar zo slecht vond ik Ekong niet,komt veel rustiger over dan Letschert!Wijnaldum bakt er weinig van,zie Burnet liever maar ja... Vind Botteghin wel steeds beter worden

greenhart22-09-2013 om 18:54

ok ik zie liever kappelhof centraal en burnet en magnasco op de flanken.botteghin wordt idd steeds sterker. ekong is nog jong ...... maar gisteren was hij erg onrustig. hij en letschert lijken me nu nog niet goed genoeg voor de basis. de toekomst zal het leren.

Don Chaot23-09-2013 om 05:28

Saaie wedstrijd maar toch gewonnen! Zullen Chery en Letschert gemist hebben!

jvantilt23-09-2013 om 15:59

Erbarmelijk slecht gevoetbald; als dit het attractieve voetbal moet zijn? Schijtmazzel gehad; ze hadden van 10 man kunnen verliezen. Puinhoopvoetbal; prutsers, amateurvoetbal., een aanfluiting; deed zeer aan de ogen. Gosamme, dat wordt nog wat dit seizoen.

23-09-2013 om 19:18

vd velden is zo slecht dat hij weer in het elftal vd week staat:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!