Terug

Deel deze pagina:

Billenkoek voor FC Groningen, 5-0 nederlaag is nog mild

Door Klaas Willemsen 31 reacties

FC Groningen heeft vanmiddag met 5-0 verloren van FC Twente. Het breekpunt van de wedstrijd vond op slag van rust plaats. Scheidsrechter Wiedemeijer trakteerde Johan Kappelhof (na licht duwen binnen de zestien meter) op een rode kaart en legde de bal op de stip. Dusan Tadiç wist wel raad met de strafschop en scoorde 3-0. Daarvoor had Bengtson (of was het nou Botteghin in eigen doel) de 1-0 gemaakt en Eghan scoorde binnen het half uur de 2-0. Laatstgenoemde werd geen strobreed in de weg gelegd. Na de rust bleef het - nu met elf tegen tien- eenrichtingsverkeer en een monsternederlaag dreigde. Dat het vanmiddag geen dubbele cijfers werden, was met name te danken aan de Tukkers die een tandje teruggeschakelden en het goede keeperswerk van Marco Bizot die misschien wel de beste speler was aan de kant van de gasten. Binnen tien minuten na de pauze was het wederom Eghan die een rebound 4-0 tegen de touwen roste, Bizot keerde daarvoor een hard schot. Kenmerkend voor deze middag was toch wel het moment dat Lindgren als een pupil de bal van zijn voet liet springen en Corona de 5-0 liet aantekenen. Verliezen in Enschede kan gebeuren, maar de manier waarop en dan met name hoe onze spelers de duels aangingen, hoe slecht er verdedigd werd, hoe onsamenhangend er naar voren werd gevoetbald, hoe gemakkelijk ballen werden ingeleverd, het was tenenkrommend. FC Groningen staat nu negende en zal deze week hard aan de slag moeten om de koppies weer fris te krijgen. Aankomende zondag wacht de thuiswedstrijd tegen AZ.

Reacties:
PMB29-09-2013 om 17:26

Die Wiedemeyer, is dat de poedel uit het verleden?

bettie29-09-2013 om 17:30

Ze kunnen het beter in het vervolg schriftelijk afdoen:( Dit is de zoveelste wanprestatie. We werden weer als makke lammetjes afgeslacht. Geen bezieling geen lef om te voetballen. Moet nog zien of van de Looi dit elftal nog aan het voetballen krijgt. Ik denk het niet. Hoe jammer ik het ook vind .Baal hier enorm van, op dit niveau hebben we helemaal niks in de eredivisie te zoeken. Waar zijn de gouden tijden gebleven?

Cantona29-09-2013 om 17:46

Investeren op het goede moment en niet de sterkhouders voor een appel en een ei verkopen. En als je wat aankoopt bedenk je dan eerst twee keer ..... Ik blijf er bij dat ze bv Sparv gewoon hadden moeten houden.

Groen hart29-09-2013 om 17:52

Triests dit! Blijf erbij dat Veltmate en Nijland op moeten stappen tijd voor een frisse wind. En voor alle azijnzeikers van het vorig jaar is deze trainer nu beter ?

MaxFCG29-09-2013 om 17:57

Verliezen van FC Twente is geen schande, maar op zo'n manier!? Eeuwig zonde. Veel spelers waren onder hun niveau aan het spelen. Hiariej, vorige week nog veel belovend, vandaag helaas weinig gebracht. Beste man van Groningse kant was keeper Bizot, ondanks hij vijf keer gepasseerd werd. Ben wel van mening dat die rode kaart en penalty ons aangenaaid zijn. Het had overigens niet veel uitgemaakt, want tegen elf man denderde Twente ook al over het team heen. Volgende week eerherstel thuis in de Euroborg, ik vraag me af wat de trainer gaat doen om meer van dit soort (uit)wedstrijden te voorkomen.

Milko29-09-2013 om 18:38

Je kunt dan wel iedereen de schuld gaan geven maar het is toch echt een collectieve wanprestatie. Als je met zo'n instelling begint..... Bizot mag zijn medespelers gaan bedanken voor deze klotenmiddag. Twente was op alle fronten beter. Duidelijk is ook dat Magnasco beter kan vertrekken. Burnet op rechts is een schande v/d Looi!! En nog duidelijker is geworden dat zolang Zeefuik onze spits blijft we voorin nooit een slag zullen gaan slaan. Wat een aanfluiting! Ben bang dat we over drie week 14e staan.

Marco29-09-2013 om 18:48

Steeds dezelfde fouten die worden afgestraft. Daardoor krijgen we steeds tegen doelpunten. Laat ze daar aan de hand van video beelden eens op gaan trainen. Vd Looi verkeerde opstelling gemaakt om voetballend onder de druk uit te komen en kansen te creeren. Op het middenveld weet je dat Kieftenbeld en Hiariej voetballend beperkt zijn. Zet dan Adorjan of Chery als spelbepaler neer. De Leeuw heeft al lang bewezen dat niet te kunnen. Ook de opbouw van achteruit was daarom en doordat Kappelhof niet centraal stond weer drama. Eerste doelpunt, doe de buitenspel val open.. Scheelt zoveel tegendoelpunten. Tweede doelpunt weer achteruitlopen tot in de eigen zestien ipv buiten de 16 duel aan gaan met rugdekking laatste man. Derde doelpunt dekt Kappelhof niet de binnenkant, zoals altijd als hij rechtsback speelt. Eerder mag de voortrek niet komen. Burnet en Wijnaldum laten dat iedere keer opnieuw toe.Lindgren maar linksback, misschien snapt hij het. Te weinig voetbal binnen de lijnen en niet kunnen verdedigen.

houkuhs29-09-2013 om 19:31

Ja hoor en alles is weer bar en boos... We hebben een jonge ploeg, wedstrijden als deze kan je verwachten! En even serieus was er echt iemand die dacht dat er vanmiddag wat te halen viel?! Ja het was niet best maar wat verwacht je van zo'n jonge groep?!

Hendrik29-09-2013 om 19:41

Tegen Fc Twente vandaag notabene met een Hiarijee en een Kieftenbeld op het middenveld beginnen dramatisch. Wijnaldum centraal achterin Burnet linksback Magasco op de bank ongelovelijk. AFC is andere koek dan Twente. Verliezen prima maar op deze manier. Wat mij betreft per direct afscheid nemen van deze trainer want deze meneer maakt deze ploeg niet beter.

Milko29-09-2013 om 19:48

Verbeek maar dan Hendrik? :thumbsup:

Hendrik29-09-2013 om 19:56

Mag van mij Milko maar dat gaat niet gebeuren denk ik. Maar met de komende wedstrijden voor de boeg tegen betere ploegen. Bij verlies kun je er donder opzeggen dat de druk op van der Looi gaat toenemen. Mijn mening is dat deze man het niet gaat redden.

FCGmijnclub29-09-2013 om 20:31

Ik denk dat Verbeek de komende maanden geen klussen meer aanpakt. Die gaat in eerste instantie bij zichzelf te rade hoe hij t.a.v. een selectie een betere balans kan vinden tussen het ene uiterste de Rambo uithangen en het andere uiterste - people manager zijn..... Het zou ook van slecht beleid getuigen om van de Looi/Lukkien nu er uit te wieberen. Ik ben van mening dat onze spelersgroep in eerste instantie zichzelf een spiegel moet voorhouden. Hoe hebben we dit kunnen laten gebeuren? Waarom blijven we maar achteruit lopen en winnen we onze persoonlijke duels niet? Waarom voer ik mijn taken niet uit? Waar is ons collectieve eergevoel?

MLs29-09-2013 om 21:05

Het is al weken/maanden slecht, vorige week was ook al niet om aan te zien! Ik had al zo'n vermoeden dat we het vandaag zeer moeilijk zouden krijgen... Twente uit verliezen is niet erg, maar zo?! Waar is die leider die iedereen is even op z'n flikker geeft? C'mon you green-white!

Magician29-09-2013 om 23:04

Klaagmuren!! Twente uit loopt aldoor al zo, de reakties tegen NEC uit, Ajax thuis en nog wat andere wedstrijden waren zo leuk en positief. Door 1 wedstrijd (die je altijd al verliest) wordt het echt niet veel anders hoor. We zien leuke dingen afgewisseld met slechte dingen. Veel goeie goals, doorgaans strijd en een leukere periode dan vorige seizoenen. Nu moet ineens vd Looi weg, terwijl hij juist zorgt voor een ommekeer? Nah, volgende week gewoon weer een nieuwe kans, balen van vandaag, niets meer, niets minder. Zo denk ik erover.

Don Chaot30-09-2013 om 05:13

Kansloze wedstrijd was het aanzien niet waard, tv halverwege maar uit gezet!:(

30-09-2013 om 10:07

VD Looi krijgt al dezelfde trekjes als zijn voorgangers, mensen op de verkeerde plek opstellen...... Misschien Cherry retour Den Haag, krijgen we nog 10% statiegeld

zaagmuldersweg30-09-2013 om 10:11

vorig jaar was maaskant een slechte trainer en nu kan van looi er niks van.De werkelijke oorzaak zittem in het wanbeleid van de laatste jaren.De schatkist is leeg en er staan middelmatige spelers in het veld.

RowDeBo30-09-2013 om 10:13

We missen het groningse vechters voetbal, met veel inzet en werklust. Als dat er was gisteren, dan was de nederlaag denk ik niet zo erg. Gewoon leren van deze nederlaag en goed op de verdedigende aspecten trainen. dat is het zwakke plek van de Fc. Nu maar hopen op 3 punten tegen Az

Milko30-09-2013 om 10:47

Gewoon accepteren dat we niet beter zijn dan de negende/tiende plaats. Het is een matig elftal. Af en toe een keer een uitschieter maar vaker een teleurstelling. De trainer wil meer spektakel dan vorig jaar en dat is tot nu toe aardig gelukt m.u.v. gisteren. Al zet je Mourinho of van Gaal voor de groep, het blijft brandhout. Nijland eruit is ook onzin, ook hij is beperkt in zijn mogelijkheden. Het zijn magere jaren voor de FC.

stefanstahl30-09-2013 om 10:51

Bij 2-0 was ik al vertrokken .... sjonge jonge jongeuh jongeuh.. Beschamend dat wij ook een voetballer als Holladiejee in het veld hebben staan. :o:o:o

jvantilt30-09-2013 om 19:25

Men dacht dat er wel iets te halen viel. Wat een zelfoverschatting. Geen moment in de wedstrijd geweest, Wat een blamage. Het is net als de vorige jaren; geen ziel, geen bluf, ondermaats technisch vermogen, hangende kopjes, geen mentaliteit. FC Groningen kan beter opgeheven worden. Om je rot te schamen. Ik denk collectief wegblijven bij de volgende thuiswedstrijd; als protest tegen het slechte aankoopbeleid en de slechte prestaties. Heeft niets te maken met een jonge ploeg in opbouw. Dramatische spelers die thuishoren in de Jupiler-league.

Hertog01-10-2013 om 09:38

Als ik jou commentaar zo lees lijkt het me een heel goed plan dat JIJ in elk geval maar weg blijft jvantilt. Zo'n instelling en zoveel negativiteit kan in het stadion gemist worden als kiespijn. En ja, dat geld ook voor onze spelers en trainer! Maar zeker ook voor onze supporters die de boel natuurlijk weer gaan uitfluiten bij de eerste de beste verkeerde bal of de eerste de beste keren dat we ons terugtrekken. Leuk hoor, naar het stadion om je wekelijks opgedane frustratie er uit te gooien. Leuk ook voor die mensen die er heen gaan voor een gezellig middagje.

jvantilt01-10-2013 om 19:49

Ik weet niet naar welke wedstrijd jij kijkt Hertog, maar ik denk dat je beter naar B4 van Groninger Boys kan gaan. Een flink bedrag betalen voor collectieve wanprestaties van ongemotiveerde voetballers kan ik niet bepaald gezellig noemen. Bovendien niet iets van de laatste tijd, maar sinds enige jaren slecht, slordig voetbal van ondermaatse voetballers met een mentaliteit van lik-mijn-vestje. 1 x per week een prestatie leveren voor een publiek dat in feite je broodheer is, moet niet te moeilijk zijn.met het inkomen dat de spelers verdienen. Als je het dan ook nog op die manier verknalt, mag je van mij genadeloos afgemaakt worden; de keerzijde van 'roem'.

Hertog01-10-2013 om 22:25

Weet je, hebt gelijk. Ik ga liever naar een wedstrijd van Groninger Boys B4 kijken. Ik heb geen zin om (om maar een voorbeeld te noemen) tussen supporters in te staan die schreeuwen "schop ze , schop ze neer, schop die joden neer". Of tussen "supporters" die hun eigen team uitfluiten. Of tussen mensen die alleen nog maar heen gaan omdat ze nu eenmaal een seizoenskaart gekocht hebben. Dan maar Groninger Boys B4.

Milko02-10-2013 om 05:27

Nou Groninger Boys B4 speelt wel heel vroeg op de zaterdagochtend. Beter zou zijn als je naar het eerste elftal komt kijken op zondag. Staan bovenaan en spelen leuk voetbal :thumbsup:

Hertog02-10-2013 om 15:32

:thumbsup:

03-10-2013 om 04:10

dan liever bij mijn eigen zoon!!ben het wel enigszins met jvantilt eens trouwens!

Woltjer03-10-2013 om 15:49

Het is en wordt (zoals verwacht) gewoon een moeilijk seizoen. De selectie is matig en v/d Looi heeft na 8 wedstrijden nog steeds geen vast basiselftal. Ik vind dat veel supporters een te hoge verwachting hebben en zich eens neer moeten leggen bij de realiteit. In plaats van de kont tegen de krib te gooien, zou het goed zijn als wij als supporters de FC juist vertrouwen geven en het elftal steunen door dik en dun. Dit is de enige invloed die je hebt als supporter om een zwalkend elftal door een moeilijke fase heen te loodsen. Je kan natuurlijk ook naar Groninger Boys 4 gaan en weer eens naar de FC gaan kijken als ze weer mee draaien bij de besten in de Eredivisie :( Come on FC

Hertog03-10-2013 om 18:30

:clap::clap::clap: Goed gezegd Woltjer. Precies hoe ik er ook over denk!

MLs03-10-2013 om 20:20

Het is al weken/maanden slecht, vorige week was ook al niet om aan te zien! Ik had al zo'n vermoeden dat we het vandaag zeer moeilijk zouden krijgen... Twente uit verliezen is niet erg, maar zo?! Waar is die leider die iedereen is even op z'n flikker geeft? C'mon you green-white!

05-10-2013 om 14:39

ik vind dat we best zeer kritisch mogen zijn!!die knapen verdienen tonnen en dan zo spelen alsof het je niet interesseert...slecht gewoon!

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!