Terug

Deel deze pagina:

FC boekt verdiende overwinning en wint met 2-1 van AZ

Door Klaas Willemsen 15 reacties

FC Groningen heeft haar vierde overwinning van dit seizoen in de tas. Het kwam zes minuten na de rust op een verdiende 1-0 voorsprong door een eigen doelpunt van Nick Viergever. Hij werkte een vrije trap van Nick van der Velden (de bal kwam terug via de paal) achter zijn eigen doelman. De gasten kwamen daarna uit het niets op de 1-1, Gudmundsson werd geen strobreed in de weg gelegd. Hij kon vanaf de rand van de zestien meter Bizot verschalken in de verre hoek. Het was ook de enigste kans van de Alkmaarders. Rond de 69eminuut verving Richairo Zivkovic de moegestreden Krstisztian Adorjan. Het bleek een gouden wissel. Binnen 48 seconden wist de spits op aangeven van Nick van der Velden de 2-1 met een kopbal tegen de touwen te werken.


eerste helft

FC trapte af. Na een minuut of drie zagen we de eerste actie van Kostic die Adorjan bediende en het eerste schot op doelman Esteban afdrukte. De gasten hadden daarna een korte tijd het initiatief, zij voetbalden gemakkelijker en hadden het meeste balbezit. Toch was het Grunn dat steeds beter in de wedstrijd kwam en de meeste dreiging had. Zo zagen we een schot van Kostic op aangeven van Wijnaldum dat attent werd gestopt door doelman Esteban.

Na ongeveer een kwartier noteerden we een prachtige voorzet van Wijnaldum, van der Velden kreeg vanuit kansrijke positie helaas geen controle over de bal. De mooiste kans was voor Adorjan die door Kostic in een “shoot out” situatie was gezet, vrij voor de Alkmaarse doelman. Zijn afronding was te slap. Ook de voorzet van Kostic een aantal minuten later voor open doel had een beter lot verdiend.

Gele kaarten waren er voor Wuijtens en Gouweleeuw. Het was FC Groningen dat het beste van het spel had. De gasten waren niet scherp en wisten zich geen enkele kans te creëren.

tweede helft

Kostic die vanmiddag goed op dreef was zag zijn schot na een mooie individuele actie rakelings over de lat gaan.

Vijf minuten na de pauze kreeg FC een vrije trap op een aantrekkelijke positie. Van der Velden draaide de bal richting tweede paal, Botteghin ging tijdens een luchtduel onder de bal door. Het projectiel ketste van de paal af het veld in. Viergever onder druk gezet door Letschert kreeg het leder tegen zijn been en verraste uit de rebound zijn eigen doelman 1-0.

De gasten waren wakker geschrokken van deze achterstand en probeerden meer te pressen. Grunn probeerde onder die druk uit te komen, Kostic voerde een actie te ver door en zag prompt geel. Toch was het kort daarna Gudmundsson die ongehinderd mocht afdrukken randje zestien, 1-1. De eerste en laatste (schot)kans voor AZ zou (achteraf) blijken.

Aan de andere kant van het veld zag Chery zijn schot op goal recht in de armen van Esteban terechtkomen en wat een prachtige voorzet van Nick van der Velden ging hieraan vooraf. De bevrijdende 2-1 zou toch gaan vallen. Zivkovic koud in het veld gekomen voor Adorjan werd op maat bediend door Van der Velden. Met het hoofd knikte Richairo de bal in de korte hoek. De gasten drongen nog wel aan maar de absolute scherpte ontbrak. Gudmundsson schoot na een dribbel in het zijnet. Overtoom knalde voorlangs.

FC Groningen staat op een keurige achtste plek en ontvangt over 14 dagen PSV.

Opstelling FC Groningen (met dank aan de clubsite)
Bizot; Magnasco, Letschert, Botteghin, Wijnaldum; Hiariej (77’ Lindgren), Kieftenbeld, Chery; Adorjan (70’ Zivkovic), Van der Velden (88’ Kirm), Kostic.
Reserves: Luciano, Ekong, Burnet, Ben Moussa.

 

Opstelling AZ
Esteban: Johansson, Gouweleeuw, Wuytens, Viergever; Gudelj, Ortíz, Elm (56’ Overtoom); Gudmundsson, Johannsson (66’ Avdic), Martens.
Reserves: De Winter, Reijnen, Berghuis, Haps, Van Overeem

Toeschouwers: 18.109
Scores: 52’ Viergever (eigen doelpunt) 1-0, 58’ Gudmundsson (Martens) 1-1, 71’ Zivkovic (Van der Velden) 2-1

Scheidsrechter: Nijhuis
Overige officials: Van de Ven, Schaap, Lindhout
Gele kaarten: 28’ Wuytens, 37’ Gouweleeuw, 55’ Kostic

 

 

Reacties:
06-10-2013 om 16:28

Dik verdiende overwinning, hoop wel dat vd Looi eindelijk inziet dat Cherry niets maar dan ook echt niets brengt! Verder een strijdend en voor de winst spelend Grunn gezien met een goede sfeer in het stadion. Kostic natuurlijk man off the match maar vond Kieftenbeld op het middenveld ook super spelen.

RKR06-10-2013 om 17:03

Nope, die optie moeten ze niet gaan lichten. Ze kunnen die 8 ton ook wel beter spenderen.

MaxFCG06-10-2013 om 17:06

Ondanks nul treffers in de eerste helft heb ik vooral van die helft genoten. Is jammer dat er niet gescoord wordt, maar ik genoot van het frisse spel. Kostic heeft zijn directe tegenstander geweldig weg gespeeld, adorjan vond ik vandaag wat tegenvallen. En natuurlijk v.d. Velden, ik had mijn twijfels, maar echt geweldig hoe hij vanmiddag die baltrucejes deed.

Hertog06-10-2013 om 17:08

Echt verbazingwekkend! Zelfs na deze toch behoorlijke pot zit er in de eerste twee reacties toch weer negativisme. In de tweede meer (alleen maar) dan de eerste. Wat speelden van der Velden en Kostic een dijk van een partij! En wat liet Zivkovic zien wat voor échte spits hij is! Wat zette hij zich subtiel vrij! En tja, over Cherry: ook ik heb wel betere voetballers gezien bij onze FC. Maar hij én van de Velden zijn wel de twee grootste jagers. De mensen die op de tegenstander afgaan en ze zodoende weinig tijd/ruimte geven om de bal behoorlijk af te leveren bij een teamgenoot. En dan mijn favoriete verdediger Magnasco. Verdedigend laat hij te veel steekjes vallen (wat niet handig is voor een verdediger ;)) maar aanvallend een genot om naar te kijken. In de basis met die man. Ook de volgende wedstrijd, Voorlopig mooi 8stes op 3 punten van de nummer drie en op vier punten van de nummer 12. Goed bezig jongens. Compliment!

Sil06-10-2013 om 18:07

@RKR optie moet verplicht gelicht worden. Ik vond Chery vandaag niet zo slecht trouwens... Niet echt erg aanwezig maar niet slecht. Ik vond de wedstrijd van vandaag genieten! Toch is Vd Velden geen spits, je zag dat hij vanaf randje 16 of de zijkant een stuk dreigender is, speelde desondanks een prima wedstrijd. Adorjan vandaag erg ongelukkig, hopelijk volgende keer beter. Hiariej is niet eredivisie waardig en loopt nu alleen maar ons eigen talent in de weg, het zal toch niet dat je niemand op die positie hebt rondlopen die in potentie beter is dan hij... Hij werkt wel hard, dat moet je hem nageven. Verder vond ik vandaag vooral dat de verdediging erg goed stond en Kostic was fantastisch. Hopelijk volgende wedstrijd Lindgren oid voor Hiariej en een echte spits erin en Vd Velden van rechts. Ik denk dat deze wedstrijd wel bewezen is dat er superveel potentie zit in deze groep, ookal was AZ wel erg dramatisch.

RKR06-10-2013 om 18:50

Als ze dat geld volgend jaar verplicht moeten overmaken zijn ze er mooi klaar mee. Die gozer was bij ADO al hartstikke wisselvallig.

06-10-2013 om 19:26

heb helaas alleen de samenvatting gezien...goed gedaan!! Hertog ik dacht toch dat jij vd Velden niet zo hoog had zitten?:lol::lol::lol:

Hertog06-10-2013 om 19:32

Robin, ik zat er al op te wachten. ;) Ik heb toen niet gezegd dat ik van der Velden niet hoog heb zitten. Ik heb slechts gezegd ik hem die wedstrijd niet bijzonder goed vond spelen en Hiarij de man of the match vond. Toch wel een verschilletje, vind je ook niet?

Marco06-10-2013 om 20:50

Mooie overwinning op een belangrijk moment. De ranglijst wordt toch aardig gevormd en dan goed dat we meedoen voor de play-off plaatsen. Veel voetballers hadden er zin in vanmiddag. Chery was meer ongelukkig in zijn acties dan slecht. Ziet wel dat er bij hem een idee achter zit, vaak wat ongelukkig en onzorgvuldig in de passing. Zie hem ook liever als vaste rechtsbuiten. In de passing game kan het hele elftal nog wel stappen zetten. Botteghin die doorschuift en de bal in de tribune schiet als hij chery wil bereiken etc. De verdediging ging meer naar voren verdedigen, dat was goed. Als Groningen druk ging zetten sloot de achterhoede nog steeds niet aan, Ajax deed dat laatst beter in de euroborg. Hopelijk kunnen ze dit voetbal wat doorzetten de komende tijd.

07-10-2013 om 03:36

@Hertog,ik vind hem tot nu toe met afstand de beste aankoop!!wist niet dat hij zo goed kon voetballen...Maar geen probleem toch,we kijken er uiteindelijk allemaal op een andere manier na(gelukkig)!Dat je onze Tom m.o.t.m vond...terwijl ik hem geen eredivisiespeler vind hooguit topklasse is een leuk voorbeeld;)

Greatone07-10-2013 om 09:44

vd Velden de beste aankoop tot nu toe! Had bij vooraf absoluut niet durven zeggen. Op ene van der manier doet hij me aan Martijn Meerdink denken. Kostic ook super vandaag. Ruw diamantje, maar die komt er wel! Chery heeft nog steeds niet mijn ongelijk bewezen helaas. Nogmaal: speelde hij nou zo goed tegen NEC, of was NEC zo slecht ;)

Magician07-10-2013 om 14:47

En vorige week is weer vergeten, zie mijn post daar en de reakties hier van de met de wind meevarende "supporters" BAH!

07-10-2013 om 17:53

Hertog, kan wel een stuk in je reactie meegaan..., eigenlijk moet je alleen maar positief zijn na zo'n pot..... alleen ik vind Cherry zo onzeker over het veld lopen ( vind trouwens ook dat vd Looi hem op de verkeerde plek zet ) dat hij meer in de weg loopt ipv toegevoegde waarde en wil Grunn meedoen dan heb je 11 spelers nodig die allemaal een voldoende halen.. Zou echt graag Adjorjan op die plek zien en vd Velden op rechts en dan ook met een echte spits beginnen

Woltjer08-10-2013 om 14:40

Ben het eens met Magician. Er zijn een hoop azijnpisser met loze kreten.

10-10-2013 om 15:56

(L)

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!