Beloften niet voorbij Jong Heracles ( 1-1 )

Door Lukas van der Wal 0 reacties

De beloften hebben vanavond op Corpus met 1-1 gelijk gespeeld tegen Jong Heracles. Bij Jong Groningen deden Burnet, Luciano, Ben Moussa, Zivkovic en Johansson van de A-selectie mee. De eerste elftalspelers hadden in het team van Paul Raveneau een basisplek. De eerste helft ging gelijk op, met een licht overwicht voor de FC. Grote kansen werden er niet gecreëerd. Bij de beide ploegen ging er veel mis met betrekking tot vinden van medespelers. Goalie Luciano kon zich onderscheiden met meerdere goede reddingen. De tweede helft kreeg een zelfde beeld als zijn voorganger. In het tweede bedrijf waren er meer kansen voor beide ploegen. Het was Groningen die de score wist te openen. Ben Moussa scoorde fraai, maar werd teruggefloten voor buitenspel. Ongeveer na een half uur spelen in de tweede helft kwam de FC dan toch op een 1-0 voorsprong. Linksback Burnet kon na een combinatie met '' linkervleugelaanvaller '' Johansson scoren. Ongeveer tien minuten voor tijd moesten de gasten met tien man verder. Leon van Dijk moest eerder de kleedkamer opzoeken na een tweede gele prent van scheidsrechter Koekoek. De overtreding werd begaan op Johansson. FC Groningen was aan haar stand verplicht om de 1-0 over de streep te trekken. In de blessuretijd ging het dan toch mis. Met een man minder wist Heracles toch een punt uit het vuur te slepen. Het doelpunt voor de gasten werd gescoord door Jens Jurn Streutker. Dit doelpunt was gezien de krachtsverhoudingen redelijk terecht, maar met tien man mocht de FC dit niet laten gebeuren. De 1-1 was tevens de eindstand op Corpus. De volgende wedstrijd voor de beloften in de competitie is de uitwedstrijd tegen Jong NEC/FC Oss.