Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen wint oefenduel van SV Meppen

Door Bas ten Hoor 0 reacties

 

Vandaag om 11:00 uur was de aftrap van een oefenwedstrijd op Corpus den Hoorn. Tegenstander was SV Meppen dat uitkomt in de vierde Duitse divisie (Regionalliga Nord). Vanwege de interlandweek was de selectie van FC Groningen niet compleet; Krisztian Adorjan, William Ekong, Andra? Kirm, Filip Kostiç en Timo Letschert ontbraken door interlandverplichtingen. Eric Botteghin en Nick van der Velden kregen rust van de technische staf en Maikel Kieftenbeld was nog niet hersteld van een tandheelkundige ingreep van gisteren (dinsdag, red.). Lorenzo Burnet kampt nog met de schouderblessure die hij afgelopen maandag heeft opgelopen in het duel van Jong FC Groningen–Jong Heracles. Daarentegen kon de technische staf wel Género Zeefuik en Michael de Leeuw weer verwelkomen bij de selectie.

 

Het centrale duo werd vandaag gevormd door Hans Hateboer en Johan Kappelhof en als backs waren Stefano Magnasco en Giliano Wijnaldum geposteerd. Het middenveld werd gevormd door Tom Hiariej, Rasmus Lindgren en Tjaronn Chery. De samenstelling van de voorhoede bracht een grotere verrassing met zich mee. Kasper Oldenburger van de A1 startte namelijk als rechtsbuiten. Emil Johansson (onze derde keus als linksback), startte zoals hij vaker doet op trainingen en bij Jong FC Groningen als linksbuiten. Richairo Zivkovic begon nu wel vanaf het begin in de punt van de aanval.

De score werd na een half uur geopend door Tjaronn Chery. Met een afstandsschot zette hij FC Groningen op voorsprong: 1-0. Dit was tevens de ruststand. In de 61e minuut werd de gehele voorhoede (Johansson, Zivkovic en Oldenburger) gewisseld voor De Leeuw, Zeefuik en Ben Moussa. Een kwartier voor tijd verdubbelde Michael de Leeuw de score na een voorzet van Tjaronn Chery: 2-0. Vijf minuten later, in de 80e minuut bepaalde Viktor Dak van SV Meppen de eindstand op 2-1.

Ongeveer 100 toeschouwers zagen dat FC Groningen vrij moeizaam won van SV Meppen. De eindstand was terecht op basis van het balbezit. Hopelijk keren al onze internationals terug zonder blessures, zodat de focus met een volle bezetting kan worden verlegd naar PSV thuis.

De opstelling van onze FC was als volgt: Bizot; Magnasco, Hateboer, Kappelhof, Wijnaldum; Hiariej, Lindgren, Chery; Oldenburger (A1), Zivkovic, Johansson.

Op de bank zaten Luciano, Ben Moussa, Cijntje, Janzen, De Leeuw, Saban en Zeefuik.

Reacties:
U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!