Terug

Deel deze pagina:

Strijdbaar FC wint verdiend met 1-0 van PSV

Door Klaas Willemsen 22 reacties

FC Groningen heeft vanmiddag in een spannende en enerverende wedstrijd met 1-0 gewonnen van PSV. Het doelpunt werd kort na de pauze gemaakt door matchwinner Filip Kostic. FC Groningen heeft nu evenveel punten (17) als Feyenoord en Vitesse en heeft slechts 2 punten minder dan koploper Twente. De trots van het noorden heeft nu bijna net zoveel punten als een jaar geleden rond de winterstop. En dat met nog zeven wedstrijden voor de boeg.

 

 

eerste helft

Zeker een handvol kansen waren tijdens het eerste bedrijf niet besteed aan de gasten. Met name Depay en Bakkali hadden hun vizier niet goed genoeg op scherp en als men er dan toch gevaarlijk doorheen kwam bleek doelman Marco Bizot een onneembare muur. FC gooide veel energie en strijdlust in de wedstrijd. Er werden veel persoonlijke duels gewonnen en doorgaans werd er verdedigend op tijd ingestapt waardoor Grunn overeind bleef. De beste kans aan groen/witte zijde was na bijna een half uur voor Botteghin. Hij kopte de bal goed in maar doelman Tyton kreeg er nog net zijn hand tegenaan. Uit de rebound kon Toivonen wegwerken. Net voor deze situatie had Adorjan voor het doel van de gasten onder de bal doorgekopt, de voorzet van Kostic was iets te hoog.

Jammer was het dat van der Velden net niet iets eerder bij de bal was dan Tyton, een fantastische dieptepass ging hieraan vooraf.

tweede helft

Het was dankzij het voortreffelijke keeperswerk van Marco Bizot dat FC niet op achterstand kwam. Depay schoot hard in, Bizot reageerde adequaat. Nog geen minuut later, lag de bal aan de overkant van het veld in het net achter doelman Tyton. Nick van der Velden nam een snelle vrije trap, Chery bediende met een steekpass Kostic die de bal hard in schoot tussen de benen door van Tyton. Het stadion explodeerde 1-0.

Het had niet veel gescheeld of het was even later 1-1 geweest. Een vrije trap van Depay recht voor het doel van Bizot werd via de muur van richting veranderd waardoor de bal net (vanuit groenwit perspectief) aan de goede kant van de paal, naast het doel rolde.

Het laatste half uur had veel weg van een flipperkast. Het spelbeeld verplaatste zich van het ene naar het ander doel en terug. Mogelijkheden waren er voor van der Velden, Kostic en Zivkovic en namens de gasten Depay. Er werd nog vier minuten verlengd, de voorsprong kwam niet meer in gevaar en FC Groningen boekte de vijfde overwinning van dit seizoen.

Opstelling FC Groningen (met dank aan de clubsite)

Bizot; Magnasco, Botteghin, Kappelhof, Wijnaldum; Hiariej (76’ Lindgren), Kieftenbeld, Chery (85’ De Leeuw); Adorjan (62’ Zivkovic), Van der Velden, Kostic.
Reserve: Luciano, Burnet, Letschert, Kirm.

Opstelling PSV
Tyton, Brenet, Bruma, Hendrix, Willems, Maher, Schaars (61’ Hiljemark), Toivonen, Bakkali (75’ Jozefzoon), Matavz (67’ Locadia), Depay.
Reserve- Bertrams, Zanka, Arias, Van Ooijen.

Toeschouwers: 19.776
Scores: 50’ Kostic (Chery) 1-0

 

Scheidsrechter: Blom
Overige officials: Langkamp, Steegstra en Sanders
Gele kaarten: 13’ Bruma, 54’ Kieftenbeld, 79’ Lindgren, 91’ Jozefzoon, 93’ Zivkovic.

Reacties:
Sil20-10-2013 om 14:40

:clap:

Hertog20-10-2013 om 14:44

Hulde! Hulde aan van de Looi, hulde aan onze jongens! En de criticasters: nu maar even een toontje lager zingen! :bowdown::clap::thumbsup:

Renze de Vries20-10-2013 om 14:44

Vooral de strijdbaarheid brengt ze stap voor stap naar boven! Klasse resultaat. :fc:

Sil20-10-2013 om 15:06

Nouja Hertog... Het resultaat had zomaar andersom kunnen zijn, PSV was vandaag zelfs beter. En in mijn ogen ging het gelijk beter met Zivkovic in de spits en vd Velden van rechts. Dit was wel op een moment in de wedstrijd met meer ruimtes maar toch. Vd Looi verdient in mijn ogen dus geen hulde, het team met hun inzet en strijdlust zeker wel. Hiariej was vandaag best oke, mooi man!

opa20-10-2013 om 15:17

een goeie wedstrijd, met in de eerste helft een beter psv ,de tweede helft was onze FC gelijkwaardig en behoorlijk aanvallend als Kostic zijn conditie nog een beetje opvijzeld ,is het weer een top aankoop :):):):):)

Hertog20-10-2013 om 15:20

Wat is dat nu toch voor rare reactie? Het had zomaar andersom kunnen zijn? Ja, dat had gekund. Maar dat is het niet. Van de Looi gaf voor de wedstrijd aan dat met van de Velden inde spits meer beweeglijkheid in het elftal komt. En keer op bewijst van de Looi dt hij dat goed ziet. Chery en van de Velden zijn de grootste jagers. Van de Looi stelt bewust dit team op omdat hij een speelplan heeft. Een speelplan wat goed, aantrekkelijk en strijdbaar voetbal oplevert met klinkende resultaten. Wat moet een trainer nog meer doen om krediet te krijgen?

20-10-2013 om 15:38

Kassa... Toto Heb genoten en nu massaal naar Arnhem!

20-10-2013 om 16:11

Ja,Hugo, jij hebt het goed ingevuld en gelukkig was ik deze keer helemaal mis met mijn 1-3.Volgende keer beter. :thumbsup:

Milko20-10-2013 om 17:04

Kom heren niet allemaal zo negatief. Was geen goede wedstrijd, veel balverlies aan beide kanten en de meest gelukkige heeft gewonnen. Dat de nummers 1 t/m 8 zo dicht op elkaar staan staan zegt genoeg over deze leuke competitie. PSV heeft kansen genoeg gehad om het eerder af te maken. Maar de FC laat zien dat het een elftal is dat kan groeien. Van der Looi verdiend zeker de complimenten en zolang de resultaten meezitten verdiend hij alle lof. Blijf wel van mening dat zijn speelwijze niet de mijne is. Maar goed dan was ik wel trainer van de FC :thumbsup:

Hertog20-10-2013 om 17:10

En zo is het maar net Milko! :thumbsup:

20-10-2013 om 18:17

Dat er nog mensen zijn die zeggen dat Bizot gekeept heeft als een van Leeuwen vind ik een belediging voor Tonny van Leeuwen.Kijk dat Bizot vandaag goed gekeept heeft is buiten kijf maar beter als Tonny,nee!!! Bizot mag nog niet in de schaduw staan van Tonny van Leeuwen, hij mag z'n schoenen nog niet eens poetsen. Buiten het feit dat Tonny er niet meer is, hebben we nog niet weer zo'n goeie keeper gehad. Azing Griever, Jan Nordström en noem ze allemaal maar op,niemand die beter was dan Tonny. Waarvan akte!!!!!! (L)(L)(L)

Hendrik20-10-2013 om 18:31

Een prima wedstrijd gespeeld, en een prima resultaat, en een prima keeper:thumbsup:

Hendrik20-10-2013 om 18:32

En deze keer wat mazzel

mamorunl20-10-2013 om 19:20

Whaha. Bij OSM (online soccer manager - voor de mensen die het niet kennen) moest ik afgelopen nacht ook tegen PSV en won ik ook met 1-0. Geniaal dit :-)

20-10-2013 om 19:30

Osm bekend... Mooie voorbode geweest dus..

FCGmijnclub20-10-2013 om 19:55

't is stil in Eindhoven:) Bizot m.i. vandaag m.o.t.m. Felicitaties voor Kostic met zijn 1e goal in het eerste. FF nagenieten allemaal en dan opladen voor Vite$$e.... Dat zou wat zijn als je daar een (gestolen) driepunter meeneemt.....

Cantona20-10-2013 om 20:44

Zelf denk ik dat keepers als Van Leeuwen,Griever en Nordstrom , tegenwoordig niet meer mee kunnen doen net als Pelé en Cruyf . Het tempo is veel hoger de gemiddelde voetballer is beter getraint en de ballen vliegen veel harder op de goal. Ze hebben allemaal super gewerkt , nu nog nauwkeuriger. Ik snap de wissel Hiariej -Lindgren en dus van de Looi nog steeds niet.

Marco20-10-2013 om 21:45

prachtige dag voor de FC. Tweemaal op rij gewonnen, van AZ en PSV. Compliment aan de ploeg. Veel kan en moet nog beter. Als ze zo in Arnhem spelen kun je ook met wat pech met 5-0 van Vitesse verliezen.

braveheart21-10-2013 om 06:41

het was een heerlijke voetbal middag, met vooral vechtlust. Het was zeker niet altijd gelijke goed, maar als je als team dit iedere wedstrijd kan opbrengen dan kan het een leuk seizoen worden. Hulde aan het team en niet te vergeten: de supporters die waren de hele wedstrijd super aanwezig. En toch zijn er altijd van die azijn zeikers ( wat kan ik mij daar aan ergeren op de tribune. ( alleen maar commentaar leveren en als onze spelers iets goeds doen hoor je ze niet) gewoon lekker thuis blijven met jullie gezeik. Je ziet het team groeien, maar we zijn er nog lang niet. En wie had het verwacht dat we 6 punten pakken uit deze 3 wedstrijden, en dan moeten we er ook nog een haha.kom op FC :clap:

Gforce21-10-2013 om 08:11

Erwin van de Looi zei voor deze wedstrijd niet naar de stand te kijken, maar de supporters een mooie pot voor te willen schotelen. Ik denk toch wel dat we op onze wenken bediend zijn. Prachtige sfeeractie voor de wedstrijd, heerlijke ambiance, veel kansen (ook al waren de meeste voor de gasten) en veel spektakel. Ik heb me in ieder geval geen moment verveeld. En nu maar hopen, dat het zondag in Arnhem een mooi vervolg krijgt. Ik ben er in ieder geval bij met de Fantour. :fc:

22-10-2013 om 10:13

Titel geeft precies het juiste weer. Puur gewonnen op basis van inzet

jvantilt23-10-2013 om 09:00

Inderdaad met inzet en ook met mazzel gewonnen. Zie hoe slecht de verdedigers van de FC stonden opgesteld bij aanvallen PSV. In plaats van hun man te dekken stonden ze naar de wedstrijdbal te kijken; een euvel die je in elke wedstrijd weer terugziet Het was dat PSV haar dag niet had. Was het 1-5 geworden. Bij andere ploegen wordt dit genadeloos afgestraft (zie verlies tegen Twente).

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!