Terug

Deel deze pagina:

Marco Bizot: Herhaling uit het verleden?

Door Gerard Postma 5 reacties

FC Groningen won in de afgelopen speelronde thuis van PSV met 1-0. Doelpuntenmaker was Filip Kostiç maar de echte held van de wedstrijd was natuurlijk Marco Bizot. De doelman verrichtte meerdere reddingen, met name die ene redding waardoor FC Groningen uit een counter voor het winnende doelpunt zorgde. Het schijnt nu dat Marco Bizot een clausule in zijn contract heeft, wat inhoudt dat hij voor een bepaald bedrag terug naar Ajax kan. Déjà vu?

Precies! Rasmus Lindgren had destijds ook zo'n clausule in zijn contract staan en keerde in het seizoen 2007/08 terug naar Ajax. Dit zorgde voor veel vraagtekens bij de supporters, want was zo'n clausule nou wel zo'n slim idee? En nu is de kans dus groot dat we komende winter hetzelfde verhaal gaan krijgen met Marco Bizot omdat hij steeds beter in vorm lijkt te raken. De wedstrijd tegen PSV was zijn hoogtepunt. FC Groningen heeft de doelman gehaald voor 125 duizend euro en naar verluidt kunnen de Amsterdammers Bizot terug halen voor het dubbele bedrag. Een fooitje als je het mij vraagt. Uiteraard moet Bizot zelf ook heil zien in een overstap.



Het geeft mij te denken waarom FC Groningen sowieso akkoord gaat met zo’n clausule, vooral als er wordt teruggekeken naar de situatie met Lindgren. Bij Lindgren was er wel sprake van een riant bedrag, namelijk € 2,5 miljoen, maar de club raakte toen wel een belangrijke pilaar kwijt. Het bedrag van Bizot is naar mijn mening zó laag, dat het bij een mogelijke terugkeer naar de hoofdstad voor FC Groningen heel moeilijk wordt om een geschikte vervanger te vinden. Of ze moeten de talentvolle Stefan van der Lei voor de leeuwen gooien, wat de nodige risico’s met zich meebrengt. Gelukkig is de winterstop nog ver weg en lijkt Bizot reëel genoeg om bij FC Groningen te blijven, al dachten wij dat destijds ook bij Lindgren.

Dan terug naar de wedstrijd tegen PSV. FC Groningen liet zien dat het thuis een hecht collectief is en liet met strijd en passie Euroborg weer vlammen. Niet voor niets zijn we thuis vooralsnog onverslaanbaar. De 'kenners' hadden het over een geflatteerde uitslag. Co Adriaanse, Johan Derksen, noem ze allemaal maar op. Een onverdiende overwinning, aldus de heren. Deze 'kenners' kijken echter alleen naar de kansen, maar niet naar de wedstrijd in zijn geheel. Dan zouden ze namelijk hebben gezien dat, ondanks het veldoverwicht van PSV, FC Groningen wel strijd leverde in eigen huis en voor elke meter vocht en daarmee de overwinning in voetbaltermen afdwong. Uiteindelijk gaat het om maken van doelpunten en dit deed FC Groningen, daar waar zo'n opgehemelde Bakkali met een blinddoek vaak vastliep in de verdediging van FC Groningen. Ach, laat die 'kenners' maar roepen dat het een onverdiende overwinning was. Dan smaakt 'ie des te zoeter!

Gerard Postma
Twitter: @GDHPostma

Reacties:
FCGmijnclub23-10-2013 om 17:27

Als het aan Hans Nijland ligt gaat hij binnenkort met Bizot om de tafel. Ik verwacht dat beide heren eruit gaan komen en dat Marco Bizot hier langer blijft.

Sil23-10-2013 om 20:35

FCG heeft volgens mij een optie om te verlengen met 2 jaar als Ajax hun optie niet licht. Ajax heeft momenteel geen keeper nodig maar als Vermeer weggaat is Bizot natuurlijk een mooie optie voor ze... Vooral voor dit geld. Ik zou zelf als ik Bizot was niet naar Ajax willen, op je 22e een basisplek hebben bij een Eredivisie subtopper als onze fc is dikke prima en Ajax heeft net super veel gedoe gehad met hun keepers. Ik denk ook niet dat Cilissen daar makkelijk uit de basis gespeeld gaat worden dus dan zou Bizot daar moeten banken. Je staat liever in de basis bij FCG dan op de bank bij 020 zou je denken... Maarja voor een jongen uit eigen jeugd is het natuurlijk een mooi compliment om door je oude club terug gehaald te worden.

Milko24-10-2013 om 10:41

Weet niet zo goed deze roddel te plaatsen. Bizot is een leuke doelman voor de FC. Cillessen en Vermeer zijn beter dus zie ik niet in waarom ze hem terug gaan halen. Broodje aap verhaal denk ik.

Hertog24-10-2013 om 18:33

Komt nog bij dat ik nog nooit een herhaling uit de toekomst gezien heb.

Hertog24-10-2013 om 18:35

Over het verleden gesproken: we kennen allemaal de manier van zaken doen van Ajax. Dus ik hoop op een broodje aap verhaal maar zou niet verrast zijn als ze Bizot wel terughalen.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!