Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen deelt de punten in Arnhem, eindstand 2-2

Door Klaas Willemsen 18 reacties

Het zou wat geweest zijn in de top van de eredivisie. Alle kopploegen lieten de punten liggen vanmiddag. De winnaar van de wedstrijd Vitesse - FC Groningen zou de koppositie gaan overnemen. Tot zover kwam het voor FC helaas niet. De gasten kwamen na een half uur op achterstand, Havenaar kopte de 1-0 binnen. Pröpper leek een kwartier voor tijd het definitieve vonnis te vellen en schoot Vite$$e naar 2-0. Nog geen minuut later scoorde Zivkovic de 2-1 binnen op aangeven van Kostic. Chery bepaalde de eindstand op 2-2. Daarmee mocht onze FC zich gelukkig prijzen want met name Bizot keepte wederom een fantastische wedstrijd en werd twee keer gered door het aluminium.

 

Eerste helft

De gasten trapten af en de Leeuw werd al snel in stelling gebracht. Zijn schot ging via de lat over. Maar de Leeuw had een overtreding gemaakt, zodoende kregen de geelzwarten een vrije trap. Na een minuut of acht ontstond de eerste kans voor de Arnhemmers. Niet goed ingrijpen van Kieftenbeld vormde de inleiding, Piazon wist bijna te profiteren. Botteghin wist de bal voor de doellijn weg te werken. Aan de andere kant van het veld zou Kostic nog een schotkans krijgen. Zijn pegel ging hard over het doel van Veldhuizen.

Geelzwart kreeg de wedstrijd steeds meer in handen, FC moest terug. Ibarra’s schot op het doel van Bizot kon nog net van richting worden veranderd en tot corner verwerkt. Niet veel later kon Botteghin succesvol Atsu afstoppen die in kansrijke positie was.

Na een half uur was het helaas dan toch raak. Bizot keerde in eerste instantie het harde schot van Atsu. Uit de corner kopte Havenaar de thuisploeg naar 1-0. Even later was Atsu dicht bij de 2-0. Zijn inzet kon ternauwernood van richting worden veranderd. Bizot moest daarna nog twee keer reddend ingrijpen op schoten van Ibarra en Pröpper. Atsu zou op slag van rust kiezelhard voorlangs schieten.

Tweede helft

Vite$$e wou de wedstrijd snel in het slot gooien en ging fanatiek op jacht naar de 2-0. Bizot moest vol aan de bak en stopte een vrije trap. Kort daarna kon de doelman gestrekt op een pegel van Ibarra en Vejinovic teisterde de lat. Van de Looi besloot te wisselen. Zivkovic kwam in het veld voor Adorjan. Moro zag een gele kaart na een overtreding op Hiariej. Magnasco ging op de bon na een actie op van Aanholt.

FC Groningen kon maar niet onder de druk uitkomen, laat staan om in de aanval te gaan. Bizot pareerde een bal van Pröpper, even later verwerkte de doelman een andere hard schot tot corner, een geel/zwarte vrije trap belandde op de lat. Het was billenknijpen voor alles en iedereen dat ons groen/wit een warm hart toedraagt. Hiariej werd gewisseld voor Kirm. Ruim een kwartier voor tijd werd het dan toch 2-0, het was Pröpper die Bizot kansloos liet, de gasten leken geknakt, Vite$$e was de vituele koploper.

Maar - nog geen minuut later (en tegen alle voetballogica in) lag de bal aan de andere kant van het veld in het net van doelman Piet Veldhuizen die niet veel te doen had gehad. Een prachtige steekpass van Kostic bereikte de diepstaande Zivkovic die beheerst en laag kon inschieten 2-1! Het werd nog gekker want kort na dat moment werd het uit het niets 2-2! Chery was het eindstation en zo stond het weer gelijk. Wat een knotsgekke wedstrijd!

Het Russisch speeltje zou nog een paar beste kansen krijgen, een bal ging over het doel van Bizot, Ibarra kreeg in een “shoot out poging” alleen op Bizot af - een dot van een kans maar schoot de bal in plaats van op het doel, over de zijlijn. De spits had daarna nog een fantastisch toneelstukje in huis door zich theatraal te laten vallen over het been van een FC verdediger in het zestien meter gebied van onze trots van het noorden. Scheidsrechter Kuipers die verder een prima wedstrijd floot doorzag dit kunstje maar vergat helaas daarvoor de gele kaart te trekken.

FC Groningen verdient een groot compliment voor de vertoonde veerkracht. Een 2-0 achterstand en nauwelijks aanvallend een vuist kunnen maken werd omgebogen in een 2-2 eindstand. Op grond van de kansen verhoudingen mogen we blij zijn met een punt. FC staat op de zevende plaats met slechts één punt - achterstand - op de koplopers Twente en Ajax. Aankomende zondag wacht thuis Roda JC.

Opstelling FC Groningen (met dank aan de clubsite)

Bizot; Magnasco (77’ Burnet), Botteghin, Kappelhof, Wijnaldum; Chery, Kieftenbeld, Hiariej (71’ Kirm); Adorjan (54 Zivkovic), De Leeuw, Kostic.
Reserves: Luciano, Ekong, Hateboer, Lindgren.

Opstelling Vitesse
Velthuizen, Leerdam, Kashia, Mori, Van Aanholt, Pröpper, Atsu (81

Reacties:
Hertog27-10-2013 om 18:40

Met de eindstand mag ook Vitesse zich gelukkig prijzen! Klaas, niet dat jij dat altijd doet maar ik begin me wel te ergeren. Aan dat gedoe van dat we onterecht hebben gewonnen of blij mogen zijn met een gelijk spel. Een gestolen overwinning of punt. Vanmiddag ook weer. Onze jongens hebben de hele tijd kei maar dan ook keihard gevochten. Bothegin speelde, net als Bizot, een weer eens een wereldpartij. Vitesse werd geacht en was ook sterker dan onze FC. Maar onze jongens zetten er karakter, vechtlust en onverzettelijkheid tegenover. Als je dan aan het eind van de wedstrijd als met een punt van het veld stapt mogen onze jongens niet van gelúk spreken. Dan mogen onze jongens en onze trainer zeggen: "verdomd nog aan toe, dat is voor de tweede keer achter elkaar dat we elkaar een behoorlijke klap op onze schouder mogen geven !" Gefeliciteerd spelers en trainer met alweer een GEWELDIGE prestatie!

27-10-2013 om 19:02

Gestolen punt!!mooi toch...:thumbsup::thumbsup:Botteghin is echt een topper:clap::clap:

27-10-2013 om 19:02

:agreed:

27-10-2013 om 19:04

:agreed:

Sil27-10-2013 om 19:08

@Hertog, dat heet realistisch zijn. Heb jij wat moeite mee. Zelfs als ze keihard hebben gestreden en een fantastisch resultaat hebben neergezet is het alsnog een gelukkig gelijkspel simpelweg omdat Vitesse een stuk beter en dreigender was en FCG meerdere keren gelukkig weg kwam(goede reddingen Bizot, de lat, buitenspel goal, geen penal tegen terwijl 90% van de scheidsrechters hem wel hadden gegeven). Prima resultaat, veldspel was behoorlijk dramatisch. Vooral eerste helft. Zivkovic verdient nu wel echt een keer een basisplaats, echt elke week als hij erin komt is er direct meer aanvallende dreiging dat voorheen...

27-10-2013 om 19:18

:agreed::agreed:

Hertog27-10-2013 om 19:22

O, Sil, heet dát realistich zijn? Volgens mij heet het meer je elftal op een plek neerzetten waarin elke punt die ze binnenhalen niet aan zichzelf te danken is maar aan de tegenstander en aan geluk. Op zich is het ook heel begrijpelijk dat dit door veel van de mensen die hier regelmatig posten gebeurt. Veel van deze mensen hebben namelijk al weken lang getoond geen sikkepitje vertrouwen te hebben in onze trainer en in onze jongens. En vaak is het moeilijk om je ongelijk toe te geven. En jij, Sil, jij bent daar ééntje van. Echter, beste Sil, jouw realiteit wat betreft ons team is een hele andere dan de mijne. Jouw realiteit is dat ze eigenlijk niet kunnen voetballen, dat onze trainer er ook niet veel van bakt en dat we bij elk punt wat we halen zwijnen. Mijn realiteit heb ik hierboven al opgeschreven. En dat is de realiteit waar ik me aan houdt. En de laatste resultaten laten zien dat mijn realiteit meer hout snijdt dan de jouwe. Kom maar op met je zuurpruimerij. Ik weet en zie wel beter!

MaxFCG27-10-2013 om 19:52

Het was een gekke wedstrijd. Aan inzet van beide ploegen in ieder geval geen gebrek. Bizot en Botteghin waren zeer belangrijk voor de FC! Volgende week weer knallen met passie en strijd tegen Roda!

FCGmijnclub27-10-2013 om 20:10

@ Hertog Geluk dwing je af:) En het heeft niets met negativiteit te maken maar met hetgeen je waarneemt. Zet de kansenverhoudingen maar tegenover elkaar....... dan mogen we toch zeker niet klagen...... Zelfs van de Looi en Lukkien zullen dit met mij beamen:thumbsup: Die zullen net als ik weinig fiducie meer hebben gehad in een goede afloop toen het 2-0 werd. En geloof me, ik ben net zo blij als jou met de punten zoals een week terug tegen de lampen en nu tegen dit Russische speeltje.

Sil27-10-2013 om 20:46

@Hertog Als onze fc een goede pot speelt(zoals bijvoorbeeld tegen AZ) zal ik de eerste zijn die over het spel positief is. In mijn ogen was dit helaas vandaag niet het geval en was Vitesse(iets) beter. Dat is niets om je voor te schamen want ze hebben best een behoorlijke ploeg en hebben de duurste spelers van de Eredivisie(o.a. Piazon van 7 mljn). Als onze club dan toch nog een punt uit het vuur sleept is dat fantastisch, maar hoeft dat in mijn ogen niet geheel terecht te zijn. Als jij dat anders ziet is dat niet erg, geen mens is gelijk en het is juist leuk aan dit soort fora dat je meningen met elkaar kan delen. Ik ben persoonlijk nog niet overtuigd door van de Looi's tactische vermogen maar hij heeft ook zeker voordelen(zoals de omgang met spelers) en ik heb hem nog zeker niet afgeschreven. Verder is het duidelijk dat de fc dit seizoen weer een paar pareltjes heeft rondlopen(o.a. Bizot, Botteghin, Kostic, vd Velden). Ook vind ik dat Chery steeds beter gaat spelen. Verder heeft Hiariej mij positief verrast

dabeetle27-10-2013 om 21:26

Competitie is knotsgek aan het worden. De hele top 7 weet niet te winnen, en het verschil tussen de nr 1 en de nr 8 is 1 punt. Van den Zotte. Bij winst volgende week stijg je hoe dan ook 2 plekken aangezien Ajakkes tegen Vite$$e en pisVee tegen zwolle spelen en dus in elk geval 2 clubs niet meer dan 1 punt gaan halen. Voor een uitwedstrijd van de FC vind ik deze 2-2 gewoon een lekker resultaat. 3 7 punten uit 3 zware wedstrijden is super. Nu alleen hopen dat ze ook eindelijk eens punten gaan pakken tegen clubs met een minder aanzien. Daar geven we nog steeds veel te makkelijk en veel te veel weg.

Boer27-10-2013 om 22:14

@ Sil Ik vind Chery de laatste weken juist de zwakste schakel, ondanks zijn belangrijke goal. On: Wat heb ik zitten schreeuwen bij de 2-2! Leuk feestje in Arnhem. Jammer dat we in uitduels niet zo spelen als in thuisduels. Ik heb me kapot zitten ergeren tot de laatste 20 minuten.

Gforce28-10-2013 om 09:00

Je kunt het negatief bekijken, dat onze tegenstanders de laatste drie wedstrijden veel meer kansen hebben gecreeerd dan wij, maar het positieve is wel dat onze FC veel effectiever omgaat met de kansen. Neem gisteren in Arnhem. Van de vier echte kansen gaan er twee in en eentje op de paal. Dat Vitesse een Havenaar voorin heeft lopen is leuk voor hen bij corners etc. maar een afmaker met de voeten was het gisteren (gelukkig voor ons) weer niet. Tuurlijk was ik blij met het puntje, maar het kan zo maar eens heel mis gaan als de tegenstander meer rendement haalt uit al hun kansen. Toch gaan we zondag tegen Roda weer voor de drie punten. Forza Grunn:thumbsup:

Hertog28-10-2013 om 11:44

Sil, ik wil mijn excuses aanbieden aan jou. Wat betreft de inbreng op deze site heb ik je verward met iemand anders. Dus deze zin: " Veel van deze mensen hebben namelijk al weken lang getoond geen sikkepitje vertrouwen te hebben in onze trainer en in onze jongens. En vaak is het moeilijk om je ongelijk toe te geven. En jij, Sil, jij bent daar ééntje van" trek ik in zijn geheel terug. Sorry.

Don Chaot28-10-2013 om 12:10

Heerlijk, hoe de arrogante Vietstas-vereniging is afgestraft!:clap::clap::clap::clap::clap::clap:

Sil28-10-2013 om 15:10

:bowdown:

jvantilt28-10-2013 om 21:57

Oeps, mazzel op vele fronten Wat stonden de li en re back weer te schutteren, hoe langzaam.

29-10-2013 om 04:28

ben het helemaal met Sil eens!!:thumbsup:

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!