Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen wint met 2-0 van Capelle en zit bij de laatste zestien

Door Klaas Willemsen 3 reacties

FC Groningen heeft vanavond met 2-0 gewonnen van Topklasser Capelle. Het kwam halverwege de eerste helft op voorsprong dankzij een eigen doelpunt van Valentijn. Een kwartier voor tijd wist Botteghin met het hoofd de marge te verdubbelen na een vrij trap van Chery. FC speelde een matige wedstrijd, Capelle werd niet van het veld geveegd en mag met een trots gevoel het bekertoernooi verlaten. FC Groningen zit in de koker bij de laatste zestien ploegen.

eerste helft

FC Groningen begon aan de aftrap. Een kleine mogelijkheid bood zich na een minuut of tien aan voor de Leeuw. Zijn kopbal werd via een verdediger tot corner verwerkt. Aan de andere kant van het veld eindigde een vrije trap van Capelle in de handen van Bizot. Halverwege de eerste helft zou het dan toch 1-0 worden. Chery schoot hard op het doel, keeper van der Ploeg verwerkte de bal tot corner. Kostic nam de hoekschop en via het hoofd van Valentijn werd de bal in eigen doel gekopt 1-0.

 

FC Groningen zette even aan. De Leeuw kreeg veel ruimte en legde breed op Adorjan die ruim over het doel schoot. Voor de rest viel er tot de pauze weinig te beleven. Daarvoor lag het tempo te laag. De gasten wisten zich geen serieuze kansen te creëren, Bizot had weinig moeite op een schot van Muller. FC kon zich ondanks het overwicht er niet door heen voetballen.

tweede helft

Van de Looi had twee wissels toegepast. Wijnaldum en Adorjan waren vervangen door Burnet en Zivkovic. FC kreeg een vrije trap. Chery’s pegel, ging via de muur over de achterlijn. Uit de corner schoot Kieftenbeld ver over het doel van de gasten. Chery kreeg kort daarna een bijna niet te missen kans. Vanaf de vijfmeter lijn schoot hij nipt naast de paal. Een korte onderbreking volgde hierna, er was een flinke knaller (vuurwerk) in het veld gegooid in het doel van Capelle. Gelukkig werd de doelman niet geraakt en kon hij verder. Wij vragen ons af welke échte Groningen fan belang heeft om onze club te benadelen? De boetes van de KNVB zijn niet mals….

De Leeuw was dichtbij de 2-0. Doelman van der Ploeg wist redding te brengen met zijn benen. FC zette even een tandje bij en de gasten kwamen niet verder dan verdedigen. Toch zou het spelniveau wederom naar een matig niveau zakken. FC wist zich ondanks het overwicht er niet doorheen te voetballen.

Een kwartier voor tijd moest Bizot toch gestrekt. Een vrij trap landde in de zestienmeter. Versluis pegelde kiezelhard in de benedenhoek, Marco Bizot voorkwam de 1-1. Direct hierna verplaatste het spel zich naar de andere kant van het veld. Chery kreeg een vrije trap mee en schoot de bal richting het hoofd van Botteghin die goed inkopte en de prima keepende sluitpost van der Ploeg het nakijken gaf 2-0. Grunn zou even later kort bij de 3-0 komen. Uit een cornersituatie werd de bal door een verdediger van de lijn gehaald. Ook Zivkovic kreeg een grote kans maar stuitte op van der Ploeg.

Opstelling FC Groningen:
Bizot; Magnasco, Botteghin, Kappelhof, Wijnaldum (46' Burnet); Kieftenbeld, Chery, Hiariej; Adorjan (46' Zivkovic), De Leeuw en Kostic.

Opstelling Capelle:
Van der Ploeg; Diao, Jaliens, Blokland, Van Wieringen; Bosscha, Rothman, Ribeiro; Valentijn, Strik en Muller.

 

 

Reacties:
30-10-2013 om 22:29

t'Was nait best,vandoage. Maut zundag beter,aans verlaizn ze van Roda. :)

31-10-2013 om 06:48

:thumbsup: we zijn door.. dat is wat telt op naar zondag, drei punten

JoGro31-10-2013 om 10:44

Vuurwerk incident zo dom! Gelukkig bulkt de FC van het geld...... En dan weer miepen als er binnenkort weer een aantal van die observatie camera's bij het doel staan. Verder geen beste wedstrijd maar resultaat telt. Nu ongeslagen reeks in euroborg tegen Roda doortrekken!

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!