Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen ligt op koers

Door Thijs Faber 5 reacties

De eredivisie is inmiddels twaalf speelrondes op gang, FC Groningen heeft 19 punten. Als we terugkijken op de voorgaande seizoenen is dit niet een opvallend hoge score, echter als we naar de stand kijken valt meteen op dat FC Groningen slechts drie punten verwijderd is van de koploper, op dit moment AZ. Deze week, want bij een verlies van de Alkmaarders - staat zomaar een andere ploeg op die koppositie. Dat zou wat zijn als dat eerdaags onze Trots van het Noorden is….

Wedstrijden

FC Groningen is momenteel nog steeds ongeslagen in eigen huis. Even een korte samenvatting: van FC Utrecht werd met 2-0 gewonnen, we deelden de punten met Ajax (1-1), we wonnen met 4-1 van Erwin Koeman’s RKC, AZ verloor hier met 2-1 en PSV verliet het veld met een 1-0 verlies. De meest recente wedstrijd tegen Roda JC werd in de laatste minuut met 3-3 gelijk gespeeld. Dit zijn in totaal 14 punten uit zes wedstrijden. Dit betekent ook dat we in zes uitwedstrijden slechts vijf punten hebben gepakt, winst bij NEC (4-1), gelijkspel bij Go Ahead (3-3) en een gelijkspel bij Vitesse (2-2). Had hier misschien nog meer ingezeten?

Beleving

De vorige alinea was een korte uiteenzetting van het resultaat. Maar wat te denken aan onze clubdoelstelling? Spanning en sensatie moesten terugkeren en dan vooral in onze eigen Euroborg. Het moest meer gaan bruisen, geen gelul meer over randzaken maar over hoofdzaken. Ik denk dat FC Groningen een stijgende lijn vertoond en steeds beter voldoet aan deze doelstelling. Het gaat weer meer over hoofdzaken. En dan met name zo'n wedstrijd als tegen Roda-thuis, daar koop ik mijn seizoenkaart voor! Ondanks dat het resultaat twee punten minder was heb ik, en ik denk ook veel mede-Groningers, me kostelijk vermaakt. Er stond een ploeg die vanaf het eerste fluitsignaal wou vechten, door sommigen (oa. Giliano Wijnaldum) iets té nadrukkelijk. Dit soort wedstrijden maakt een supporter (zoals ik) blij. Natuurlijk wil iedereen, ook ik, graag winnen! Maar het staat vast dat zelfs voor de neutrale toeschouwer dit toch het leukste duel was, van het afgelopen weekend om naar te kijken.

Opvallende spelers

Degene die mij dit seizoen het meest verbaasd heeft is met stip Nick van der Velden. Toen ik vernam dat hij naar Groningen zou komen was ik niet erg onder de indruk. Maar hij begint toch één van de belangrijkste spelers in de selectie te worden.

Ook Eric Botteghin heeft mij dit seizoen positief verrast, ik kan er echt van genieten als er een speler is die boven elke spits uitkomt en vrijwel altijd zijn duels wint. De penalty tegen Roda JC was misschien een beetje onhandig, maar verder speelde hij ook tegen Roda weer prima.

Richairo Zivkovic is misschien wel de allergrootste verrassing dit seizoen, ik citeer Renè van der Gijp in VI: "Richairo Zivkovic heeft op deze leeftijd al het fysiek van een topspits". Misschien is hij af en toe nog wat onrustig en onhandig in balbezit, maar ik denk dat trainer Erwin van de Looi - als hij zich zo blijft door ontwikkelen, binnenkort echt niet meer om hem heen kan. Wat mij betreft is Richairo Zivkovic op dit moment de eerste spits, nu Genero Zeefuik geblesseerd is. Het moet nu nog blijken of hij die rol waar kan maken. Een basisplaats is natuurlijk heel wat anders dan een invalbeurt. Ik zag dan ook dat Richairo na de rust conditioneel al snel afhaakte. Niet dat hij geen goede conditie heeft, maar het is voor hem ook anders op het hoogste niveau.

Al met al kunnen we concluderen dat FC Groningen op koers ligt om de doelstelling te halen met deze selectie. Misschien zal een extra kracht op het middenveld geen overbodige luxe zijn, want ik vind de centrale middenvelder positie nog steeds de achilleshiel. Hiariej, met alle respect, probeert wat hij kan maar tegen PSV viel hij weer geweldig door de mand. Of we Lindgren ooit nog op het oude niveau terug gaan zien? Laten we het hopen want met een fitte en in topvorm zijnde Lindgren is op koers blijven liggen niet alleen een zekerheidje. Het vergroot onze kansen dat ons groen/wit in een flow komt en boven zichzelf gaat uitstijgen….

 

Reacties:
Renze de Vries07-11-2013 om 19:45

:thumbsup:

edje08-11-2013 om 01:37

Ben ik het helemaal mee eens!

08-11-2013 om 15:06

:agreed: :p:p

Hertog09-11-2013 om 14:38

HUP THIJS! Goed en lekker positief stuk!

Woltjer09-11-2013 om 16:42

Goede analysemaar Kostic is natuurlijk de meest opvallende speler. Goede preview Thijs, maar Kostic is natuurlijk de meest opvallende speler tot nu toe.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!