Terug

Deel deze pagina:

FC wint in Almelo met 0-3

Door Klaas Willemsen 12 reacties

FC Groningen heeft vanavond met 0-3 gewonnen van Heracles Almelo. Alle doelpunten vielen in de tweede helft. De gasten kwamen na een uur op voorsprong via Zivkovic. Kostic schoot zes minuten later de 0-2 binnen. In de slotfase brak Zivkovic uit en schoot kiezelhard op het doel van Pasveer. De doelman redde, uit de rebound schoot Kostic vanuit een moeilijke hoek de trots van het noorden naar 0-3. Grunn is opgeklommen naar de derde plaats, na de wedstrijden van zondag is dit voor de komende twee weken op een eervolle vierde plek op de ranglijst.

eerste helft

FC Groningen trapte in een regenovergoten ambiance af en zocht de weg naar voren. Dit resulteerde in twee voorzetten van Kirm, die een gemakkelijke prooi waren voor doelman Pasveer. Spits Marc Uth kreeg al snel een gele kaart. In duel met Botteghin viel de aanvaller over het been van de Braziliaan. Scheidsrechter Liesveld oordeelde schwalbe. We mochten vanavond niet klagen dat de heren Makkelie en Wiedemeijer andere wedstrijden kregen toegewezen. De wedstrijd had onder hun leiding spontaan een ander verloop kunnen krijgen. Heracles zette kort aan maar kon niet echt gevaarlijk worden. Een uitbraak van de gasten zou door Kirm nipt voorlangs worden geschoten.

Kostic zou even later gevaarlijk doorkomen op links. Zivkovic die niet scherp genoeg positie nam kopte “onder de bal” slap in. De kans op 0-1. De spits zat de eerste helft niet goed in de wedstrijd. Hij leed tevens veel balverlies.

Ook de Almeloërs zouden een beste kans krijgen. Marc Uth schoot van dichtbij op Bizot die de bal tot corner verwerkte. Het spelbeeld golfde op en neer, beide teams leden veel balverlies. Op slag van rust waren de gasten opnieuw dichtbij de openingstreffer. Een strakke voorzet van wederom Kostic werd gelost door doelman Pasveer. Zivkovic miste voor open doel.

tweede helft

Linssen was kort na de hervatting namens de zwart/wit gestreepten dichtbij de openingstreffer. Marco Bizot verrichtte een prima redding. De thuisploeg zette wederom aan via Davidson. Ook hij miste de scherpte.

Na een uur zou onze FC toch op de bevrijdende openingstreffer komen. Kieftenbeld gaf een dieptebal die terechtkwam in de zestien meter voor Pasveer. De bal werd van richting veranderd door oud FC-er Veldmate. Zivkovic kreeg opnieuw een kans en faalde nu niet 0-1! Binnen zes minuten hing de 0-2 tegen de touwen. Kostic schoot op het doel van Pasveer, de bal veranderde via het been van een Heracles speler iets van richting en lag weer in het doel.

De thuisploeg probeerde een korte fase het tij nog te keren. Een gevaarlijke hoekschop leidde bijna de 1-2 in, Bizot bracht uitkomst. Heracles geloofde er daarna niet meer in. De Ten Cate brigade was geknakt en rijp voor de sloop. FC Groningen domineerde. Vijf minuten voor tijd zocht Zivkovic met de bal de diepte. Hij drukte een vlammend schot af op Pasveer. De doelman kon redding brengen maar keerde het projectiel het veld in. Kostic dook op en schoot vanuit een moeilijke hoek de 0-3 tegen het net.

 

Opstelling FC Groningen: Bizot; Magnasco, Botteghin, Kappelhof, Wijnaldum; Hiariej, Kieftenbeld, Chery; Kirm, Zivkovic, Kostic.

Reacties:
09-11-2013 om 21:10

Heerlijk!!! Trots

Marco09-11-2013 om 21:43

Prachtige overwinning. In de ontwikkeling van Kostic en Zivkovic een belangrijke avond. Wie de wedstrijd heeft gezien; zijn we met drie doelpunten verschil wel erg goed beloond. In balbezit was het in de eerse helft zeer zwak, na rust iets beter maar in het vervolg weer ongeconcentreerd en slecht. We doen boven mee!

dabeetle09-11-2013 om 22:19

Vorig seizoen 36 goals in 34 wedstrijden (alleen Willem 2 en VVV scoorden minder), nu al 28 uit 13 (alleen Heerenveen heeft er al meer in liggen). Gelukkig nu ook eindelijk weer eens de 0 gehouden. Matige wedstrijd om te zien. Kunstgras is al een ramp, maar kunstgras bij regen wordt helemaal erg.

Hendrik09-11-2013 om 23:49

Ten eerste moet zeggen chapoo voor Kieftenbeld heeft een goede pot gespeeld maar het hele team heeft het goed gedaan. Op basis van de 2e helft hebben ze verdiend gewonnen. Zijn goed bezig

dennis12010-11-2013 om 09:18

ondanks een paar foutjes is onze fc een goed team.centraal staat het keurig met bottegin,kiefftenbelt en hieraij.kostic word een topper.cherry is een heerlijke speler ondanks soms zijn mindere momenten.ben supper trots op dit fc.

Milko10-11-2013 om 09:25

Matige wedstrijd, mede door regen én kunstgras, maar een ge-wel-dig-e teamprestatie. :thumbsup:

Hertog10-11-2013 om 09:45

:clap::clap::clap:

MaxFCG10-11-2013 om 09:48

In de eerste helft ontbrak de scherpte, dat was overduidelijk. Tweede helft al een stuk beter! Kieftenbeld was erg sterk, veel duels gewonnen! Over twee weken PEC, come on!!

greenhart10-11-2013 om 11:56

het kan nog veel beter maar de wedstrijden zijn veel leuker om naar te kijken.veel meer snelheid creativiteit en goals.helaas nog vwel teveel goals tegen.maar het is een goede mix van ervaring en jonge spelers.en we draaien ook nog eens bovenin mee. geweldig !!!!!!!!!!!!

RKR10-11-2013 om 14:26

Wel opmerkelijk dat FC Groningen bijna de meeste productieve ploeg van de Eredivisie is. Terwijl we toch met een soort spitsenprobleem zitten. Maar er lopen nu veel meer scorende spelers rond, Nick en Chery hebben er beide 3 inliggen en ook Kostic is nu in de vorm waarvoor hij is gehaald.

11-11-2013 om 10:33

niet goed maar weer de punten,hebben nu geluk wat er vorig jaar aan ontbrak...:thumbsup: lekker doorgaan zo!:thumbsup:

11-11-2013 om 11:40

Hele slechte 1e helft, maar als je dit soort wedstrijden wint.... Bottegin is niets minder dan van Dijk verdedigend Tegen Pec kunnen we echt zien waar we staan

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!