Beloften vergeten te winnen van Jong Vitesse. (3-3)

Door Lukas van der Wal 0 reacties

Vanavond hebben de beloften van de Trots van het Noorden op het trainingscomplex van FC Hollywood, Papendal met 3-3 gelijkgespeeld tegen Jong Vitesse. Jong Groningen kwam twee keer op een voorsprong, maar kon deze tot twee keer toe niet vasthouden. De wedstrijd tussen de beide ploegen stond eerst op het programma voor 4 november. Deze wedstrijd werd echter afgelast door het zwembad op de sportvelden. De Groningers traden onder andere aan met Ekong, Letschert en Texeira. Bij de thuisploeg maakten de A-spelers Van der Struik en Kakuta hun opwachting. De verbannen Reis maakte vanavond ook zijn minuten tegen Jong FC Groningen.

Na rust ging de FC voor de volle winst. In de 57e minuut kwamen onze beloften dan ook op een 1-2 voorsprong. Arjen Hagenauw voltrok het vonnis vanaf elfmeter. Een gunstige tussenstand en de FC probeerde de stand te continueren. Dit lukte helaas niet, opa van de selectie, Cijntje schoffelde doelpuntenmaker Tighadouini onderuit in het zestienmetergebied. De Braziliaan, Jonathan Reis liet goalie Potveer kansloos achter (2-2). Verdediger Cijntje moest de kleedkamers opzoeken en de FC moest met een man minder zich opmaken voor een Arnhemse storm.

Met tien man is het altijd lastig voetballen. Een voetballende ploeg weet meestal een man meer situatie uit te buiten. Vite$$e kon dit echter niet bolwerken. In de 64e minuut bracht Kevin Mennega de beloften weer op een voorsprong. De jongeling scoorde op een fraaie wijze, zijn schot ging door de benen van goalie Hop ( 2-3 ). Met tien man moest de FC gaan proberen om stand te houden tegen de thuisploeg. Grunn opereerde als een team, maar moest in blessuretijd toch capituleren. Mohamed Hamdaoui verpeste het Groningse feestje in Arnhem door de gelijkmaker op het scorebord te brengen.

Door het gelijke spel staan de beloften nu op gedeelde tweede plaats. Deze tweede plaats moeten ze delen met NEC/FC OSS. Op 25 november ontvangt Jong FC Groningen voor de competitie de beloften van PEC Zwolle. Bij een winst kunnen de Groningers goede zaken gaan doen op de ranglijst.