Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen – PEC Zwolle eindigt in een doelpuntenloos gelijkspel

Door Klaas Willemsen 10 reacties

De kraker tussen FC Groningen en PEC Zwolle is vanmiddag geëindigd in een 0-0. Ondanks een aantrekkelijke eerste helft waarin de thuisploeg de betere kansen had - en had moeten scoren - kwam het maar niet op voorsprong. Absolute scherpte in het afwerken ontbrak. De tweede helft bood qua kansen minder spektakel en verliep stukken rommeliger. De eindpassing en de afronding lieten zwaar te wensen over. Met name Kostic had zijn dag niet. De beste kans kwam in de blessuretijd voor David Texeira. Vanuit een scrimmage voor het doel van de gasten schoot hij via de buitenkant van de paal naast.

 

eerste helft

Grunn trapte af. Het zette vanaf de eerste minuten veel druk naar voren, de eerste mogelijkheid was voor Chery die Broerse in duel wel heel gemakkelijk opzij zette. De voortzetting was niet goed genoeg. De eerste echte kans zou na een klein kwartier voor FC zijn. Tom Hiariej mikte op Zivkovic, die de bal niet goed inkopte. Even later was het Kirm die met een afstandschot het vijandelijke doel onder vuur nam. De bal werd gestopt door doelman Boer.

Ook de gasten kregen een kans. Ryan Thomas zette doelman Bizot aan het werk. Maar de betere kansen waren voor de thuisploeg. Bijna halverwege de eerste helft bediende Hiariej zijn ploeggenoot Kirm die over rechts uitbrak. De Sloveen schoot hard in en via de vingertoppen van doelman Boer ging de bal voorlangs het doel over de achterlijn.

Kort daarna gaf Zivkovic over rechts een mooie voorzet die werd weggewerkt door de Zwolse verdediging. Uit de rebound knalde Kieftenbeld op doel, doelman Boer verwerkte de bal tot corner. Niet veel later zetten de gasten een aanval op die zou eindigen in het zestien meter gebied van groen wit. Uit de tegenstoot werd over de rechterkant een aanval opgezet die links bij Kostic zou eindigen. De Serviër haalde snoeihard uit in het zijnet.

In het laatste kwartier voor de pauze schoot Kostic de bal hoog over het doel van de peperbussen en zou Zivkovic vanuit een frommelsituatie de bal de Zwolse doelman Boer punteren.

tweede helft

Grunn probeerde direct weer druk te zetten. Achenteh ontving al snel na de hervatting een gele prent. Hij beging een smerige overtreding op de enkel van Kieftenbeld. Het eerste kwartier na pauze ging gepaard met meer balbezit voor de FC, het zou niet leiden tot kansen. De gasten wisten Bizot wel te verschalken (Thomas) maar gelukkig werd er bijtijds buitenspel geconstateerd.

Kostic pegelde maar weer eens in de verre hoek, Boer liet zich niet verrassen. Wat Magnasco bezielde door twee man te passeren in het strafschopgebied van de gasten en theatraal vanuit kansrijke (voorzet) positie te gaan liggen, we weten het niet. Feit was dat scheidsrechter Higler geen moeite had dit theaterstukje naar het rijk der schwalbes te verwijzen en een gele kaart te trekken. De Chileen speelde daarna met vuur en zat dichtbij een tweede gele kaart.

FC werkte hard en probeerde van alles. Absolute scherpte ontbrak. Hiariej stoomde hoopvol op en poeierde ver naast. Ook de vrije trap van Kostic bleek geen probleem voor sluitpost Boer. De thuisploeg leed veel balverlies en de gasten hadden tijdens die fase het betere van het spel.

De Leeuw had inmiddels zijn opwachting gemaakt voor Kirm. Benson was namens de gasten nog dichtbij de openingstreffer. Gelukkig miste hij de lage voorzet waardoor Bizot de bal kon klemmen.

In het laatste kwartier kwam Texeira in het veld voor Zivkovic. Chery werd op de bon geslingerd omdat hij doelman Boer teveel hinderde bij een uittrap. De wedstrijd liep door naar het einde. Er vond nog een opstootje plaats waardoor de vlam kortstondig in de pan sloeg. FC Groningen zou hierna nog één kans krijgen. Het was Texeira die diep in de blessuretijd de bal via de buitenkant van de paal naast het doel zag gaan.

Zo kwam er een einde aan een boeiend en meeslepend duel. Voor FC Groningen voelt dit gelijke spel aan als verlies. Voor de brigade van Ron Jans voelt het als een winstpunt. Aankomende zaterdagavond wacht ons de uitwedstrijd tegen NAC Breda. Het is te hopen dat onze trots van het noorden het vizier dan wat scherper heeft staan.

Opstelling FC Groningen (met dank aan de clubsite)
Bizot; Magnasco, Botteghin, Kappelhof, Wijnaldum; Hiariej, Kieftenbeld, Chery; Kirm (62’ De Leeuw), Zivkovic (75’ Texeira), Kostic.
Rest bank: Luciano, Burnet, Adorjan, Letschert, Lindgren.

Opstelling PEC Zwolle
Boer, Gravenbeek, Lachman, Broerse, Achenteh, Hiwat, Mokotjo, Saymak, Thomas (84’ Van Hintum), Nijland (80’ Labylle), Benson.
Rest bank: Borgman, Van Polen, Van der Werff, Rasevic, Fennich.

Toeschouwers: 21.453

Scheidsrechter: Higler
Overige officials: Van Zuilen, Brondijk en Van den Kerkhof
Gele kaarten: 46’ Achenteh (overtreding op Kieftenbeld), 61’ Magnasco (schwalbe), 81’ Chery (spelbederf)

Reacties:
24-11-2013 om 15:40

Je hebt van die dagen dan wil de bal er absoluut niet in.Dit was er één van.Kansen genoeg, maar ja dan staat er bij PEC een keeper in het doel die dan meent alle ballen te moeten tegenhouden.Kostic en Zivko hebben hun dag niet.Eindstand 0-0, jammer!!!!!!!! Volgende week weer een kans.:D

MaxFCG24-11-2013 om 17:09

:agreed:

Marco24-11-2013 om 18:17

Ongeconcentreerd gespeeld. Te laag tempo in balbezit. Teveel onnodig balverlies. Zeker bij corners, ingooien en schoten op het doel, veel onnodig balverlies. Breekpunt was de wissel van Kirm. Daardoor nog maar twee aanspeelpunten bij de voorste 6 (:Chery en Kostic). Mist spelpatronen om als de creaspelers het even het niet lukt, het langs die weg te scoren. Leuke wedstrijd, resultaat kon beter.

Cantona24-11-2013 om 23:53

Bij Heracles was het tempo enorm hoog en was ik bang dat ze dat niet vol konden houden, maar het kon dus wel. Vandaag was het tempo erg laag, veel onnodig bal verlies en enkele spelers die hun dag niet hadden. Dan nog een tegenstander die op voorbaat al voor een gelijkspel ging, een tijdrekkende keeper en een onlogische wissel en je krijgt een slechte pot. Snel vergeten en volgende keer beter.

Milko25-11-2013 om 06:49

Heb, met name in de eerste helft, een uitstekend spelend FC Groningen gezien. Dat er van de vele kansen er geen één ingaat is jammer. Dat ook Zwolle leuk voetbal speelt zagen we direct na de rust. Ondanks de nul - nul heeft de FC wederom aan klantenbinding gedaan :bowdown:. Als ze volgende week tegen NAC drie punten pakken laten ze echt zien dat ze op de goede weg zijn.

Don Chaot25-11-2013 om 09:47

Balen wat een frusti-wedstrijd en wat een kans in de laatste minuten van Teixera die had er echt in gemoeten!:o

Marco25-11-2013 om 10:06

Kans van Teixera had er wel in gemogen. Pech. Toch creëert hij de kans zelf. Enkele seconden er voor krijgt Kieftenbelt de bal, als je ziet wat die met de bal doet, was de actie van Teixera echt een heel stuk beter.

25-11-2013 om 10:19

prima wedstrijd met verkeerde uitslag!jammer,volgende week beter

25-11-2013 om 12:54

Weer een positieve wedstrijdinstelling van ons Grunn, echt jammer dat ze in het begin niet scoorden. Nu bleef Zwolle maar achterin hangen en op de 0 spelen. Begreep niet dat Kirm gewisseld werd, vond hem de 1e helft heel goed spelen. Cherry kan mij nog steeds niet bekoren. Bottegin is verdedigend niets minder dan van Dijk, heerlijk zoals hij daar staat. Wijnaldum blijft wat flets... Volgende week Nac, lastige pot, maar zie toch steeds meer lijn in het spel van Grunn komen en moet nu toegeven dat vd Looij waar ik het in het begin helemaal niet in zag zitten het gewoon goed doet. Qua veldbezetting staat nu iedereen stukken beter dan vorig jaar, heb nu het gevoel dat we naar een groeiend elftal kijken. Misschien in de winterstop afscheid nemen van Texeira en dan de spits van de Graafschap ophalen.

Kwakkie25-11-2013 om 13:05

Kieftenbeld is heel erg belangrijk op het middenveld samen met Hiariej. Kostic had niet zijn dag. Dan zie je toch dat de ploeg hiervan afhankelijk is. Jammer. Ik heb wel erg genoten van de strijd die werd geleverd. Echt heel erg goed!

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!