FC ontsnapt aan nederlaag in Breda, wedstrijd eindigt tijdens blessuretijd in 2-2

Door Klaas Willemsen 10 reacties

De Trots van het Noorden heeft vanavond met 2-2 gelijkgespeeld tegen NAC Breda. De gasten kwamen binnen een minuut of tien op een 1-0 achterstand door een treffer van Verbeek. Ongeveer een kwartier voor tijd zette invaller Perica zijn ploeg op 2-0. De wedstrijd leek gespeeld. Toch was het Wijnaldum die niet veel minuten later de 2-1 achter ten Rouwelaar schoot. In blessuretijd kregen de gasten een penalty. De Leeuw schoot vanaf de stafschop stip de bal onberispelijk langs Ten Rouwelaar. Zo eindigde de wedstrijd in een 2-2 eindstand.

eerste helft

FC verrichtte de aftrap en begon de eerste minuten redelijk aan de wedstrijd. Kostic kreeg al snel zijn eerste schotkans maar schoot ruim naast het NAC doel. Ook de thuisploeg kwam aan de andere kant van het veld gevaarlijk door, een scherpe voorzet van rechts in het zestien meter gebied van de gasten werd door iedereen gemist. Bizot zou even later adequaat optreden. In een één op één situatie met aanvaller Poepon was hij net iets eerder. Poepon blesseerde zich en zou een kwartier later worden gewisseld door Lurling.

Ondertussen was het 1-0 geworden voor de geelzwarten. Balverlies op het middenveld vormde de inleiding. De voorzet kwam uiteindelijk van links (Sarpong) en Verbeek kon vogelvrij voor Bizot de bal in tikken.

Naarmate de eerste helft verstreek werd steeds meer duidelijk dat FC Groningen niet goed genoeg in de wedstrijd zat. Kees Kwakman kreeg nog een dot van een kopkans uit een vrije trap van Hadouir. Gelukkig kopte Kees ruim naast. Pijnlijk was het om te zien hoe corners voor de martinistad brigade een simpele prooi waren voor de geelzwarten. Ook de vrije trappen op aantrekkelijk posities voor het doel van Ten Rouwelaar waren simpele vangballen voor de doelman. De Trots van het Noorden creëerde geen enkele kans, de eindpassing liet zwaar te wensen over.

tweede helft

FC Groningen begon met meer drang naar voren te voetballen. Kirm kwam gevaarlijk door over rechts en werd in het vijandelijke stafschop gebied ten val gebracht. Hij kreeg een flinke zwieper in de rug, scheidsrechter Braamhaar zag er geen overtreding in. Iets verder in de wedstrijd slingerde Kostic een mooie voorzet in het doelgebied van Ten Rouwelaar. De Leeuw die inkwam was net te laat. Aan de andere kant van het veld zou Lurling namens de thuisploeg hard over het doel van Bizot schieten, zijn ploeggenoot Verbeek schoot hard voorlangs vanuit kansrijke positie.

Na ruim een uur was het Kirm die een scherpe voorzet gaf op Zivkovic. Richie die de bal naar binnen wou sliden ziet zijn inzet naast het doel gaan. NAC ging wisselen, Perica kwam in de ploeg voor Verbeek. Een paar minuten later zou Texeira - Zivkovic gaan vervangen. Magnasco bezorgde zijn verdediging nog even een benauwd moment voor het doel van Bizot, Kappelhof kon nog net de riskante terugspeelbal tot corner werken. De corner leek in eerste instantie goed te worden weggewerkt. Maar de thuisploeg bleef tijdens die fase de druk erop te houden. Hadouir gaf de bal voor, Seuntjes verlengde met het hoofd, Perica was het eindstation die beheerst de 2-0 inschoot. De wedstrijd leek gespeeld..…

Adorjan kwam in het veld voor Hiariej. FC Groningen zou zich de rug gaan rechten en nog harder gaan strijden. Tien minuten voor tijd was het dan eindelijk raak. Kirm trok de bal goed voor die op de handen van de Leeuw kwam. De bal ketste voor de voeten van Wijnaldum en Texeira. Het was Wijnaldum die de bal achter Ten Rouwelaar schoot, 2-1. In de slotminuten was het nog bijna 3-1. Doelman Bizot werd nog bijna verrast met een stiftbal. In de blessuretijd was het Sepp de Roover die een overtreding binnen zijn eigen zestien meter gebied beging op Wijnaldum. Scheidsrechter Braamhaar oordeelde penalty. De Leeuw schoot feilloos binnen en zo eindigde deze wedstrijd in een 2-2 eindstand. Op basis van de tweede helft zeker verdiend.

Zondagmiddag 8 december speelt de trots van het noorden thuis tegen ADO Den Haag. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Opstelling FC Groningen (met dank aan de clubsite)
Bizot; Magnasco, Botteghin, Kappelhof, Wijnaldum, Hiariej (78’ Adorjan), Kieftenbeld, De Leeuw, Kirm, Zivkovic (72’ Texeira), Kostic.
Reserve: Luciano, Burnet, Letschert, Ben Moussa, Lindgren.

Opstelling NAC Breda
Ten Rouwelaar, De Roover, Drost, Kwakman, Van der Weg, Buijs, Hadouir (81’ Gilissen), Seuntjens, Verbeek (65’ Perica), Poepon (19’ Lurling), Sarpong.
Reserve: Babos, Hooi, Suk, Bodor.

Toeschouwers: 18.100
Scores: 10’ Verbeek (Sarpong) 1-0, 74’ Perica (Seuntjens) 2-1, 80’ Wijnaldum (De Leeuw) 2-1, 92’ De Leeuw (strafschop) 2-2

Scheidsrechter: Braamhaar
Overige officials: Lobbert, Kleinjan en Berben
Gele kaarten: 29’ Magnasco (vasthouden), 91’ De Roover (overtreding op Wijnaldum)