Jong FC blijft op kop na 0-1 zege op Jong Heerenveen

Door Klaas Willemsen 0 reacties

De Beloften hebben vanavond de kraker tegen Jong Heerenveen met 0-1 gewonnen. David Texeira was de doelpuntenmaker. Hij opende na 5 minuten de score. De gasten hadden tijdens de eerste helft het betere van het spel zonder tot grootse kansen te komen. De Friezen begonnen na de pauze meer te drukken. Zij kregen kansen op de gelijkmaker. Jong FC kreeg evengoed de kansen op meer. Tijdens de slotfase was het nog even billenknijpen. Een bal werd van de Groningse doellijn gehaald en er werd geclaimd voor hands. Ook de doelman van de Feaners was voorin te vinden tijdens het Friese slotoffensief. FC counterde zich onder de druk uit en had uitzicht op 0-2. Dit feest ging helaas niet door vanwege buitenspel.

Omdat Heracles Almelo vanavond ook won hebben de Almeloërs en FC evenveel punten. Het doelsaldo van FC is iets beter. Aanstaande maandag speelt Jong FC uit tegen Jong Fortuna.

Opstelling FCGroningen: Van der Lei, Letschert, Payne, Ekong, Burnet, Lindgren, Saban, Adorjan, Texeira, Ben Moussa en Boutzamar.