Terug

Deel deze pagina:

FC Bewijst zichzelf een zeer slechte dienst door thuis te verliezen met 1-2 van ADO Den Haag

Door Lukas van der Wal 14 reacties

FC Groningen heeft zichzelf zondagmiddag een uitermate slechte dienst bewezen. De Groningers verloren van de Zuid-Hollanders. Door de nederlaag tegen ADO is FC Groningen haar ongeslagen reeks kwijt. Groningen speelde met name voor rust nog redelijk. Aanvaller Michiel Kramer bracht de gasten notabene op een 0-1 voorsprong. Kramer had vandaag niet mogen spelen na zijn elleboog tegen 020, maar de Hagenezen gingen onbegrijpelijk in beroep. In het tweede bedrijf scoorde Johan Kappelhof de gelijkmaker. Niet veel later dompelde verdediger Tom Beugelsdijk de Euroborg in rouw. Ondanks de nederlaag, staat de FC nog steeds vijfde op de ranglijst. Volgende week wacht in Rotterdam, Feyenoord. De ploeg van Ronald Koeman won vanmiddag in Huhuveen van de Friezen met 1-2.

 

FC Groningen begon met veel vertrouwen aan de wedstrijd. Grunn was namelijk zeven wedstrijden ongeslagen. Nog niemand had dit seizoen van FC Groningen in de eigen Euroborg gewonnen. De eerste kans was echter voor de gasten. Door een fout van Ex-Ado speler, Tjaronn Chery, stond Danny Bakker vogelvrij. De kans kon gelukkig voor de thuisploeg, niet worden omgezet in een doelpunt, de inzet van Bakker ging rakelings over. Grunn antwoordde gelijk, tot tweemaal toe voorkwam een Hagenees een doelpunt. Eerst was het goalie Gino Coutinho die oplette en daarna wist Tom Beugelsdijk een doelpunt te voorkomen.

Linksbuiten Kostic had zijn vizier ook niet op scherp staan. Tot twee keer toe wist de Serviër FC Groningen niet op een voorsprong te zetten. Na een half uur spelen werd er dan toch gescoord in de Euroborg. Licht tegen de verhouding in was het uitgerekend Michiel Kramer die de Ooievaars aan de leiding bracht. Na half ingrijpen van de verdediging slaagde Kramer erin om het leer in de goal achter Bizot te werken. De Groninger defensie trad slap op, dit resulteerde dat het speeltuig uiteindelijk tergend langzaam over de lijn rolde. De gasten roken meer en kregen nog mogelijkheden om de score uit te breiden. Grunn probeerde haar rug weer te rechten, maar kon de verdediging van ADO niet kraken. De Groningers moesten onder de begeleiding van een fluitconcert de kleedkamers opzoeken.

Na de theepauze wist de FC dus wat het haar te doen stond. Scoren en achterin droog houden was het devies. Toch waren de Groningers niet vooruit te branden. De thuisploeg oogde zeer pover en ADO deed het rustig aan. Het publiek mopperde en de wedstrijd kabbelde voort. Grunn kwam vooral door zichzelf niet in het spel voor. Veel spelers speelde onder hun kunnen. Door de zoveelste waardeloze bal van Chery, kon het publiek niet anders dan roepen om Michael de Leeuw. Aaron Meijers was nog wel dreigend, maar zag zijn pegel in het zijnet belanden.

Pas in de slotfase van de tweede wedstrijd werd het dan toch weer boeiend. Het publiek ging er weer achter staan. In de 79e minuut kon de Euroborg dan eindelijk juichen. Notabene verdediger Johan Kappelhof schoot de gelijkmaker achter goalie Coutinho. Kappelhof was attent na een rebound. Grunn ging door dit doelpunt op jacht na meer. Een storm werd verwacht, maar die ging ook weer snel liggen. Vier minuten na de gelijkmaker konden de gasten weer scoren. Verdediger Beugelsdijk kon profiteren van een zeldzame blunder van keeper Bizot. De doelman ging onder de bal door, waardoor de verdediger de 1-2 kon binnen koppen. Johan Kappelhof was nog dicht bij de gelijkmaker, maar zijn inzet belandde snoeihard op de paal. Invaller David Texeira verknalde de grootste kans door het leer voor de neus van Zivkovic weg te kapen. Texeira raakte de bal half, terwijl Zivkovic klaar stond om de trekker over te halen. Groningen verloor zo van ADO den Haag, terwijl dit helemaal niet nodig was. Een collectief falen was de grootste reden.

Volgende week speelt de Trots van het Noorden in Rotterdam tegen Feyenoord. Rechtsback Magnasco is dan weer terug. De vervanger, Letschert speelde vandaag niet best op de rechterflank. De jongeling moest duidelijk wennen en was meer een stoorzender dan een goede hulp. Groningen staat nog steeds op een keurige vijfde plek. Snel deze wedstrijd vergeten en op naar volgende week zondag. Grunn, recht je rug!

 

Reacties:
jvantilt08-12-2013 om 15:47

Verschrikkelijk wat een prutsers die groningers; kommer en kwel. Zit geen lijn in het spel, veel balverlies. Totaal geen enkele respect voor deze middelmatige ploeg met een mentaliteit van losers. Opzouten die handel.

Lumphie08-12-2013 om 15:49

Wtf jvantilt. Zoiets kan gebeuren. Van der Velden moet gewoon even terug komen en de ploeg weer aansturen. Niet meteen het team gaan haten als het een paar wedstrijden wat minder gaat.

MaxFCG08-12-2013 om 15:53

Zoiets kan inderdaad gebeuren, maar vandaag ontbrak de scherpte toch ook wel. Het zag er slap uit. En je kon duidelijk zien dat Timo Letschert geen echte rechtsback is. Jammer dat dit soort wedstrijden niet gewonnen worden. Volgende week wordt het lastig tegen Feyenoord. Come on FC!

Cantona08-12-2013 om 16:07

Zeer slechte pot voetbal, veel balverlies, geen creativiteit, weinig inzet en geen lijn in te bespeuren. Behalve Kappelhof heeft geen enkele speler een 5 of hoger verdient. Toch een beetje raar dat ze om De Leeuw gaan staan roepen terwijl die er dit seizoen ook niets van bakt. Het uitfluiten van Chery was ook een dieptepunt, iedereen voetbalde dramatisch en elke wissel had je vandaag uit kunnen fluiten. Het was een collectief falen vandaag .

Hendrik08-12-2013 om 16:19

Dit is wel 1 van de slechste wedstrijden die ik gezien heb. Vind met namelijk Kieftenbeld ondanks dat hij aanvoerder is het nivo niet aankan. Letchert niet weer rechtsback kan er werkelijk geen reed van. Kortom zeer onnodig dit.

08-12-2013 om 17:11

Dit collectief falen moet ook de trainer aangerekend worden, die maakt de opstelling en zolang Zivko nog steeds in de basisopstelling kan beginnen heb je aan deze jongen helemaal NIETS. De Leeuw moet in de basis beginnen.Hier heb je veel meer aan.Deze jongen is doelgericht en scoort altijd en overal. Als hij in de tweede helft is uitgeblust dan kan Zivko zich bewijzen.Maar ja, ik ben geen trainer en die weten het altijd zo te praten dat ze toch gelijk krijgen. :(:(:(:(:(:(:(

Sil08-12-2013 om 17:33

@Appie, Het publiek bedanken voor de steun is toch geen verwaand gedrag? Voor de rest erg jammer van deze wedstrijd, had niet gehoeven... Voetbal zal beter moeten, koppies omhoog en op naar de Kuip

08-12-2013 om 17:41

Chery moet zich kapot schamen.. Met zijn kwaliteiten moet ie veel meer kunnen laten zien dat wat hij nu doet. Dan ook nog zo uitgebreid gaan klappen..... PFFFF Desalniettemin een collectie falen. Letschert op back echt drama! Next weer Magnasco.. Zivkovic maar op de bank beginnen, lijkt mij het beste!

jvantilt08-12-2013 om 18:15

Dat Kieftenbeld de beste was zegt iets over het niveau van de ploeg vandaag. Vooral storend de reacties van enkele spelers dat 'we geen team waren vandaag' en 'de volgende week beter'. Als je van Ado verliest hoef je tegen Feyenoord niet veel te verwachten. Je kan verliezen ondanks dat je je best doet; doet pijn, maar zo zij het. Vanmiddag grove belediging van het publiek door verwende spelertjes met een labbekakkerige mentaliteit, hetgeen overigens vaker deze ploeg kenmerkt.

Marco08-12-2013 om 18:19

Beetje overdreven negatieve reacties allemaal. Dezelfde problemen van afgelopen maanden, zorgde vanmiddag voor een teleurstellend resultaat. We hadden evengoed kunnen winnen vanmiddag, we wilden zelf alles of niets. Chery bracht weer lijn in het voetbal, na het drama in Breda was dit een verademing. Letcher deed het heel aardig als debutant op rechts. Verder een sterk spelende Kappelhof gezien. Probleem 1) voorzetten er niet uithalen: zorgde voor 0-1. Probleem 2). Veel te slordig in balbezit: geklungel van Kieftenbelt in de passing leide de 1-2 in, terwijl er op en erover mogelijk was. Probleem 3). geen spelpatronen. Een Kostic rende aan alle kanten zijn man voorbij, de passing, bezetting voor het doel en weten wat de andere spitsen gaan doen, ontbreekt volledig. Tegen F-noord zullen alle voorzetten eruit gehaald moeten worden, en stevig naar voren verdedigen, anders staan we bij de rust al met 5-0 achter. Als we daarnaast rustig zijn in balbezit dan kunnen we ook uitgekookt daar een resultaat halen.

RKR08-12-2013 om 18:40

Letchert kon bijna geen bal goed aannemen en had inderdaad ook 30 keer balverlies als ik Van Halst mag geloven. Chery ontpopt zich eigenlijk tot de speler waar ik al bang voor was; een veel te wisselvallige speler met nare trekjes. Moeilijke jongen, tenminste dat straalt hij uit. En dan met een 1-0 achterstand zo langzaam naar de kant gaan... dat moet je hier echt niet doen. En dan moet de FC het bedrag voor hem nog betalen... :thumbsup: De rechterkant was onze achilleshiel. Alle gevaar van ons kwam dan ook van links. Er was natuurlijk ook wel wat pech, Coutinho stond een paar keer goed, voor hetzelfde geld gaat zo'n inzet van Zivkovic er in. En dan zo'n Texeira die een 100% kans om zeep helpt... tenenkrommend als die jongen voetbalt, maar ergens vind ik het ook triest voor hem.

Flevoman08-12-2013 om 19:48

Na alles wat er de afgelopen tijd met Letschert gebeurt is, vond ik hem vanmiddag helemaal niet zo slecht spelen. Ik erger mij meer aan het uitverdedigen/opbouwen van Botteghin. Dat gaat echt niet zo best. Trouwens, bij de 0-1 ging Bizot ook niet vrijuit. Wat deed hij zo ver uit zijn doel? Helemaal niet nodig. Ik denk dat we vanmiddag de zwakte van Groningen hebben gezien. Gelukkig maar, want dan kan er weer verder opgebouwd worden. Oh ja. Nog zo iets: Was het nou wel of niet hands in de eerste helft? De NOS was niet duidelijk. Wie wel?

09-12-2013 om 08:24

Niet best!!En toch ondanks zijn redelijke spel/inzet vind ik dat Kappelhof te kort komt!hij mist de power en lengte van een echte cv... het middenveld houd ook niet over,Hiariej en Kieftenbeld komen ook te kort,Chery moet ook meer laten zien maar die heeft wel de kwaliteiten ervoor!En Zivkovic is te jong,heeft tijd nodig.Texeira snel van de hand doen en investeer maar in een goede spits!Bizot maakte nu een fout maar heeft ons ook al meerdere keren gered...!prima doelman

Hendrik09-12-2013 om 15:52

:agreed: Robin

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!