Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen in een negatieve spiraal?

Door Thijs Faber 10 reacties

Het is een ruime maand geleden toen ik mijn artikel 'De FC ligt op koers' schreef, waarin ik mijn mening uiteenzette dat alles goed ging en dat we op koers lagen de doelstelling te halen (mooi voetbal, sensatie etc). Dit is in mijn optiek nog steeds het geval, maar de doelstelling is wel dat er gewoon drie punten gepakt moeten worden in thuis- en ook in sommige uitwedstrijden, en al helemaal tegen (met alle respect), “laagvliegers”.

Met 24 punten uit 16 wedstrijden kunnen we stellen dat FC Groningen -volgens de statistieken-bezig is aan een goed seizoen. En ondanks het gegeven dat statistiek zeker niet mijn ding is, spreken de cijfers voor zich: FC Groningen beleeft ook een goed seizoen! Laten we kijken naar de hoofdzaken: het voetbal en de sensatie is terug met af en toe een negatieve uitschieter. Hierbij wil ik het hebben over de afgelopen periode (Roda-thuis t/m ADO-thuis).


Tegen Roda zagen we een strijdbaar elftal dat het lef had om te voetballen, en -ondanks het 3-3 gelijkspel- hebben we genoten van de wedstrijd. Na Roda-thuis speelden we in Almelo tegen Heracles: een sensationele 0-3 overwinning. Daarna leek er een soort van “omslagpunt” over het team te komen. Tegen PEC Zwolle hadden we dan wel het overwicht, maar misten we de échte kansen en het lef om te voetballen. Een speelronde later kregen we het avondje NAC, ook aan die avond moeten we maar niet te veel woorden vuil maken. Ik vond het punt wat we uit Breda meenamen een 'gestolen punt'. Maar FC toonde wel karakter en boog een 2-0 achterstand om naar 2-2!

ADO-thuis was qua schouwspel en supportersbelevenis wel de slechtste thuiswedstrijd van dit seizoen. De eerste helft liep het ondanks die tegengoal nog redelijk, na de pauze draaide onze trots van het noorden vierkant. De mannen van coach Van de Looi hadden het duidelijk erg taai en creëerden vrijwel niets meer. Onnodig veel balverlies, gepaard met persoonlijke duels die te vaak verloren werden, vormden de inleiding voor deze nederlaag. Onderschatting? Collectieve off day? Toch het gemis aan ervaring?

Bevindt FC Groningen zich in een negatieve spiraal? Ik denk van niet. Ik ben van mening -zoals al eerder vermeld in mijn artikel 'Groningen's got talent'- dat de ploeg even een terugval heeft. Maar als een belangrijke speler als Nick van der Velden (hopelijk binnenkort) weer terugkeert van zijn blessure en het elftal weer bij de hand neemt, dat we nog veel spanning en sensatie gaan beleven.

 

Broez'n!

Reacties:
09-12-2013 om 08:16

ik vind de laatste wedstrijden al niet best,sinds vd Velden weg is gevallen...tegen nac hadden we nog mazzel maar gister was het schrijnend om te zien...wat slecht!!hoop niet dat dit doorzet,komend weekend halen we ook geen punten aangezien Feyenoord het weer aardig op de rails heeft...nou dan kan je je blik naar beneden werpen in plaats van naar boven!ik vind dat we scorend vermogen missen,Zivkovic is te jong en texeira hoeven we het niet over te hebben...

Papa Werny09-12-2013 om 09:56

Vd Velden missen we zeker. Wat een energie en vertrouwen geeft die jongen ons team. Wat mij betreft in de informele aanvoerder. Dit verlies heeft volgens mij ook te maken met onderschatting. ADO staat laag en is al jaren bijna garantie op 3 punten. De mannen zijn er onvoldoende scherp ingegaan. En dat buig je niet zo maar even om in de rust, blijkt. ADO was de underdog en heeft met lef en kracht gespeeld. Zondag zijn wij de underdog, zeker na dit weekend. Dus; we weten wat ons te doen staat. We hebben in die Kuip zeker nog niet verloren.

09-12-2013 om 11:20

Eens dat we vd Velden missen, maar je ziet nu ook dat Kostic iets wegzakt en er te weinig beweging in het elftal zit. Het lijkt erop dat ze aan de winterstop toe zijn... Gelukkig durft Erwin Cherry nu ook te wisselen alhoewel de Leeuw niets maar dan ook niets brengt. Wat dat betreft liever Adjorjan erin voor de creativiteit. 2e seizoenshelft doen we nog gewoon mee indien iedereen fit blijft.

Lumphie09-12-2013 om 12:44

vd Velden is gewoon de vader van het elftal die iedereen bij de les houdt. Ik vind niet dat Kostic echt wegzakt, maar meer dat ie elke keer hetzelfde blijft proberen, op een gegeven moment trapt zijn tegenstander daar natuurlijk niet meer in. Kostic kon er tegen ADO nog best vaak langs komen, maar dat komt meer doordat die ADO verdediger niet zo heel snel was. Als Kostic iets creatiever wordt dan doet ie het ook weer super :D

greenhart09-12-2013 om 13:00

het is gewoon makkelijk.je mist het hele seizoen al een echte spits ( die goals maakt en een balletje vasthoud).2 keepersfouten van bizot. zivkovic was slecht.kostic en kirm zijn uit vorm.kieftenbeld en botteghin hadden alleen maar balverlies bij het opbouwen.letschert rechtsback is het domste wat je kunt doen.hij heeft opbouwend geen goede bal gegeven,hijheeft alleen maar balverlies geleden.de beste aanvallers waren wijnaldum en kappelhof.dit zegt toch genoeg.chery speelt het hele seizoen al dramatisch maar als je dan ook nog niet eens je best doet.eruit met die gast en voorlopig mooi bij de beloften ballen.wat een lul.dan speel je tegen een drama ado maar als zij meer strijd en inzet tonen dan grunn dan win je dus ook niet van een ploeg als ado.en je had nooit met 2 controleurs moeten spelen.de coach en de ploeg hebben gigantisch gefaald.na deze week staan we gewoon weer waar we horen.rond plek 10,11.

dennis12009-12-2013 om 13:54

greenhart 100% mee eens.ook een x leuk,hoef ik niks te zeggen.nee geintje,maar denk er precies zo over.

greenhart10-12-2013 om 11:49

:thumbsup: ok dan dennis120 helaas maar waar idd.

graaf10-12-2013 om 22:13

We misten tegen ado de drive van magnasco. De rechterkant was volledig lam. Bottegin die de bal niet meer kwijt kon.

11-12-2013 om 13:32

:agreed::agreed::agreed:

Woltjer13-12-2013 om 16:12

:agreed: maar dat maakte zeker niet het verschil. ADO zette constant druk, en Groningen had niet het vermogen de vrije man te vinden. De handeling was te matig, net als bij bijvoorbeeld bij Cambuur uit. Onderschatting of geen echte mannen op het middenveld die de bal kunnen veroveren ( Chery ). ? Op de ranglijst staan we mooi 5e, boven verwachting. dus wat mij betreft een pluim voor v/d Looij !

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!