Terug

Deel deze pagina:

Onnodig verlies in Rotterdam, zelf de kansen niet benutten nekt de FC uiteindelijk

Door Klaas Willemsen 8 reacties

FC Groningen heeft vanmiddag met 1-0 verloren van Feyenoord. De eindstand werd binnen zeven minuten bereikt door een doelpunt van (wie anders?) Graziano Pellè. FC Groningen kreeg aanzienlijke kansen, maar met name Chery en Kirm faalden in de afwerking.


Eerste helft

Onder het genot van een flinke portie Bengaals vuurwerk stond FC aan de aftrap. Groen/wit startte met flair. Kostiç, die op rechts begon, kwam aan de bal en slingerde het projectiel het vijandelijke zestienmetergebied in. Vanuit ons perspectief leek het erop dat De Leeuw keihard wilde uithalen op het doel van Mulder. Hij raakte de bal maar half. Het leder belandde wonderwel voor de voeten van de inlopende Chery die de bal voor het intikken had. Tot ons afgrijzen en verwondering in de trant van "hoe krijg je het voor elkaar" zagen we de bal langs de verkeerde kant van de tweede paal gaan. Wat een kans!

Aan de andere kant van het veld beproefde Pellè kort daarna doelman Bizot. Zijn schuiver werd gepakt. Toch was het een paar minuten later wederom de Italiaanse spits die De Kuip nu wel liet exploderen. Zijn ploeggenoot Goossens speelde van het middenveld Boëtius in, die vanaf links een dodelijke voorzet wist af te drukken richting het hoofd van de boomhoge aanvaller. Kappelhof, die op dat moment de dekking had overgenomen van Botteghin, was "gezien".

Na het openingsdoelpunt viel het duel in het slot. Het middenveld was het toneel van het spelbeeld. Magnasco liep tegen een gele kaart aan na een overtreding op Boëtius. Kieftenbeld greep stevige in op Lex Immers, maar ging voor de bal. De middenvelder van Feyenoord kon na een blessurebehandeling verder. De havenarbeiders waren na een half uur dichtbij de 2-0, Vilhena’s inzet werd evenwel door Bizot tot corner verwerkt. Vlak voor de pauze noteerden we nog een boogbal van Goossens, Immers zou kort na dat moment hoog over het doel van Marco Bizot schieten.

 

Tweede helft

Feyenoord hield in eerste instantie het meeste balbezit na de aftrap. Grunn moest even terug. Immers zou tijdens die sterkere fase van de thuisploeg hard overschieten, Botteghin kon Pellè van het scoren afhouden. Na ruim een uur werd de spits vrijgezet door Immers, zijn schot eindigde oog in oog met Bizot kiezelhard op de lat. Andra? Kirm had even daarvoor doelman Mulder al beproefd met een hard schot. Na de kans van Pellè dook Kirm vogeltjevrij voor het Feyenooit doel op. Hij werd op maat bediend door de goed opkomende Wijnaldum die vanaf links een prachtige voorzet gaf. Tot ons grote groen-/witte verdriet produceerde Kirm een bescheiden schuiver die recht op de Rotterdamse doelman afging in plaats van het enige juiste, een klassieke kanonskogel in de kruising! Wat een dot van een kans op de gelijkmaker, hoe mooi wil je ze krijgen? Chery zou iets later met een kopbal achteruit net naast het doel van de gastgevers mikken.

Een kwartier voor tijd kregen de rood/wit/zwarten nog een vrije trap op een aantrekkelijke positie. Marco Bizot onderscheidde zich met een prachtige redding door de bal van Vormer uit de kruising te halen. Daarna waren er nog mogelijkheden voor Pellè en Boëtius. Van de Looi paste twee wissels toe, Adorján (15 minuten voor tijd) en Zivkovic (8 minuten voor het einde) kwamen in de ploeg voor Hiariej en Kirm. Helaas boden deze wissels geen soelaas voor onze Trots van het Noorden en bleef het bij een 1-0 verlies.

FC is nu terug te vinden op de zesde plaats, het gat met nummer vier Feyenoord bedraagt zes punten. Onze westerburen staan vijfde, zij hebben twee punten meer. Komende week speelt de FC twee keer thuis tegen NEC. Te beginnen op donderdagavond voor de KNVB beker. Zondagmiddag is de laatste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar. Daarna is het winterstop. Laten we hopen dat de Trots van het Noorden dit jaar met een positief resultaat gaat afsluiten door in beide wedstrijden te gaan vlammen!

Come on FC!

 

Opstelling FC Groningen (met dank aan de clubsite)
Bizot; Magnasco, Botteghin, Kappelhof, Wijnaldum; Hiariej (78’ Adorjan), Kieftenbeld, Chery; Kostiç, De Leeuw, Kirm (85’ Zivkovic).
Reserve: Luciano, Ekong, Letschert, Lindgren, Texeira.

Opstelling Feyenoord
Mulder, Janmaat, De Vrij, Mathijsen, Martins Indi, Clasie, Immers, Vilhena, Goossens (73’ Vormer), Pellè, Boëtius
Reserve: Lamprou, Verhoek, Kongolo, Bakkal, Te Vrede, Van Beek.

Toeschouwers: 42.800
Score: 7’ Pellè (Boëtius) 1-0

Scheidsrechter: Blom
Overige officials Langkamp, Olde Olthof, Perez
Gele kaart: 25’ Magnasco

Reacties:
jvantilt15-12-2013 om 19:50

Hoe kan je ze missen, prutsers!

Marco15-12-2013 om 21:25

Zo blijven we een dubbeltje.

Don Chaot16-12-2013 om 06:17

Gelijk spel had er echt ingezeten alleen dan moet je je benen er wel goed onderschroeven!!! Wat een kansen hoe kun je ze verprutsen!!!!:o

16-12-2013 om 07:52

met een goede spits pak je punten en die hebben we niet dus is het altijd maar afwachten hoe het uitpakt...

Milko16-12-2013 om 10:57

Kan maar niet begrijpen waarom een coach Kostic op rechts zet en Kirm op links. Ja dat kan wel als je Robben heet maar niet met deze flankspelers. Beide kwamen er niet aan te pas en dan moet je de boel omzetten. Maar goed, Groningen had zeker recht op een punt. Jammer.

16-12-2013 om 12:12

Titel geeft wel aan van onnodig verlies maar ja als je als trainer geen spits gaat opstellen verdien je ook niet meer !!!!!! Toch niet te geloven hoe men hier mee omgaat, ben geen fan van Texeira maar zoals ze nu met hem omgaan hadden ze hem net zo goed aan Nec kunnen verhuren. Nee daar mocht meneer niet heen maar moet hier de bank warmhouden.... Grunn moet echt achter een goede spits aan anders gaat ons dat nog veel meer opbreken. Zivkovic is nog te licht als 1e spits ( geen schande op zijn leeftijd ) maar we zien toch heel duidelijk dat ons dit al aardig wat punten heeft gekost. Veldspel was verder prima maar als we geen afmaker hebben wordt het lastig spelen. Hoop een klein beetje dat we straks een afgetrainde en getergde Zeefuik zien en dat de staf hem dan ook gewoon echt de kans geeft.

Hendrik16-12-2013 om 19:27

Zivcovic kwam er vond ik te laat in. En Hiarijee had veel eerder gewisseld moeten worden kwam er niet aan te pas liep daar als een tuinkabouter rond tussen die grote jongens. Dan heb je nog Lindgren op die positie en Kieftenbeld die wel speelt. Maar ik vind ze alledrie onder de maat. Als daar goede vervanging voor komt volgend seizoenen een goede spits komt het goed denk ik.

17-12-2013 om 07:33

goede spits kunnen we wel vergeten,wederom verlies gedraaid lees ik net...zie het somber in...

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!