FC Groningen verliest met 0-1 van NEC en ligt uit de beker

Door Klaas Willemsen 21 reacties

De trots van het noorden heeft vanavond met 0-1 verloren van NEC. De eindstand werd op slag van de rust bereikt. Een te zachte inspeelpass van Botteghin bij het uitverdedigen op Hiariej zou Grunn uiteindelijk de das omdoen. Hiariej verloor het duel met Rieks die alleen op Bizot af kon stormen en beheerst de 0-1 tegen het net schoot. Ondanks de vele kansen voor FC wist het er niet één ervan te benutten.

Eerste helft

De minuut stilte voor de wedstrijd wegens het overlijden van Martin Koeman was indrukwekkend. De spandoeken van de GF bezorgden kippenvel - “Bijzondere mensen sterven niet, zij gaan wel, maar blijven toch voor altijd”. De spelers droegen rouwbanden. Aankomende zondag komt er een tweede eerbetoon aan Martin Koeman.

NEC begon aan de aftrap. De mooiste kansen waren tijdens eerste helft voor de FC. Chery had de score moeten openen maar stuitte op doelman Johnsson. Ook Botteghin was na een kwartier dichtbij de openingstreffer, zijn kopbal werd onderschept door van Eijden. En wat te denken over de kans de Leeuw, ongeveer tien minuten voor de rust zag hij zijn inzet bij de eerste paal gekeerd worden door sluitpost Johnsson.

De grootste kansen voor de gasten kwamen door toedoen van de thuisploeg. Zo kopte Hiariej bijna een corner in eigen doel, Bizot kon redding brengen. Op slag van rust kon Rieks profiteren na een verkeerde inspeelbal van Botteghin op Hiariej. De Braziliaan had alle ruimte om op dat moment met de bal over rechts naar voren te gaan of naar voren te schieten. De achterstand was geheel onnodig.

Tweede helft

Na de pauze zou het spelbeeld op en neer gaan. Higdon kopte kort na de pauze bijna de 0-2 binnen. Botteghin haalde na een uur wedstrijd de inzet van Jahanbakhsh van de lijn. Bizot kon een minuut later gestrekt naar de hoek op het schot van Stefanik.

Daar tegenover kunnen we stellen dat onze Martinistadbrigade een zeven(!)tal kansen liet liggen op de verdiende 1-1 gelijkmaker. Chery, Kirm, de Leeuw, Botthegin, Adorjan (lat), wederom de Leeuw (lat) en Chery (hij schoot veel te slap in) faalden in de afwerking. Foor had tijdens het groen/witte slotoffensief de kans op 0-2 maar stuitte op Bizot.

FC Groningen is uitgebekerd. Het verloor vanavond totaal onnodig en heeft deze uitschakeling volledig aan zichzelf te wijten. Aanstaande zondagmiddag ontmoeten beide ploegen elkaar weer in de Borg. Dit keer voor de competitie. Het is te hopen dat FC Groningen scherper voor de dag komt en zijn kansen wel gaat benutten. REVANCHE!

Opstelling FC Groningen (met dank aan de clubsite)
Bizot; Magnasco, Botteghin, Kappelhof, Wijnaldum; Hiariej (64’ Adorjan), Kieftenbeld, Chery; Kirm, De Leeuw, Kostic (73’ Zeefuik).
Reserves: Luciano, Burnet, Letschert, Ben Moussa, Zivkovic.

Opstelling NEC
Johnsson, Vermijl, Van Eijden, Disveld, Leiwakabessy (54’ Stefanik), Hemlein (91’ Diarra), Koolwijk, Rieks, Conboy, Jahanbakhsh (84’ Foor), Higdon.

JeffreyP19-12-2013 om 19:46

Is die van de Looij nu helemaal gek geworden. Geeft gewoon wedstrijd na wedstrijd weg door slechte wissels en laat mensen staan die alleen maar roepen maar niks presteren. De leeuw had er al lang uit gemoeten. K$@**oi

19-12-2013 om 19:54

Roep al maanden dat dit FC Groningen maar een middelmatig ploegje is die absoluut geen "body" heeft. Hier lopen teveel "zuurtjes" rond die denken dat ze iedere ploeg wel even kapot zullen spelen. Ziehier het resultaat. We zijn nog maar op de helft en je kunt nu al stellen dat als er niets veranderd dit seizoen, net als de twee vorige, als een nachtkaarsje uitgaat. Jammer, maar zo zie ik het!!!!!:(:(:(:(:(:(

Magician19-12-2013 om 19:56

Nou lekker positief, ik zag genoeg kansen, 2x lat en een aanvallende speelwijze. Dat het niet altijd even goed lukt is prima, ik vind het leuk gaan dit jaar en je ziet duidelijk verbeteringen en spelers die terugkomen van blessures. Stop maar mooi met die negatieve praat aldoor.

JeffreyP19-12-2013 om 20:09

Magician het spel is kut klaar, zet een bril op man. Al jaren zelfde net zoals rob roy al aan geeft. Ik weet niet maar NEC staat ergens onderaan en als je een beetje verstand van voetbal hebt weet je dat dit niet mag gebeuren THUIS!!!

19-12-2013 om 20:20

ben het helemaal mer Rob eens!:agreed:

jvantilt19-12-2013 om 20:24

Echt heel zielig voor de spelers en de club. Met zulk goed en 90 minuten dominant spel onverdiend verliezen. En dat al vele wedstrijden lang. Onbegrijpelijk dat toeschouwers geen seizoenskaart kopen, waardoor meer dan 1 mln verlies wordt geleden. Vervelende supporters. En dat terwijl het bestuur zo'n intelligente visie heeft: goede spelers verkopen die geld opbrengen met de verwachting dat (jonge) nieuw aangekochte goedkope zeer talentvolle spelers de fc tot hoog in de eredivisie brengen. Niet pruimen dat publiek deze tot op het bot gemotiveerde spelers uitfluit.

JeffreyP19-12-2013 om 20:32

haha jvantilt ben je aan de coke of zo:lol:

jvantilt19-12-2013 om 20:34

De FC heeft echt niet de intentie gehad om het publiek te kakken te zetten en het goede spel was allerminst een belediging voor Martin Koeman.

Marco19-12-2013 om 20:38

Met twee verdedigende middenvelders beginnen die voetballend niks brengen is al vragen om problemen. Begin tenminste met 1,5 voetballende middenvelder (Chery en De Leeuw) of met twee Chery en Adorjan. De Leeuw is geen spits maar middenvelder. Voor de rest teveel achteruit lopen, en teveel onnodig balverlies, vleugelspelers leuke acties, maar geen goede voorzetten. Hopelijk komt Koolwijk volgend seizoen die kan ten minste een vrije trap en corner trappen op en manier dat het gevaarlijk wordt. Kappelhof was weer goed bezig.

FCGmijnclub19-12-2013 om 20:53

Kan iemand mij uitleggen als Chery na 5 minuten de score opent, en net als tegen Feyenooit binnen de 20 seconden raak had geschoten wat voor wedstrijd we dan hadden gehad......? FC Groningen heeft vanavond veel kansen gehad, maar het manco van de laatste weken is dat niemand die kansen omzet in doelpunten. Als FC echt wat wil moeten ze z.s.m. een goalgetter halen. Maar dan moet je wel afscheid gaan nemen van een aantal jongens die niets toevoegen. Ik hoop dat de revanchegedachte zondag in alle spelershoofden leeft en verwacht een getergd FC die er voor hetzelfde geld zo met een 4-1 of 5-1 over NEC heen gaat denderen.

19-12-2013 om 21:17

Pffff, pas na een heel dik half uur dat Grunn ging aanzetten. Wat een enorm slechte 1e helft en ook begin 2e niet super. Heb me op de tribune rot lopen ergeren aan de weer zeer slappe instelling.. En ja dan krijg je een aantal kansen en zie je weer dat we een echte afmaker voorin missen. Adjorjan en Zeefuik vielen goed in en mogen van mijn zondag in de basis starten. Kostic heeft al vakantie genomen want er kwam zelfs geen inzet bij hem vandaan. Zo jammer want je ziet in dat als het hele elftal vol gas geeft ze van eenieder kunnen winnen, maar ook als er een paar verzaken we van eenieder kunnen verliezen..........

zaagmuldersweg19-12-2013 om 21:43

seizoen voorbij. niks meer te halen.

19-12-2013 om 21:59

Seizoen voorbij?? We staan 6e in competitie en zondag revanche Vanavond zeer zuur en ongelukkig We missen stootkracht voorin Kan Zeefuik dit zijn??

zaagmuldersweg19-12-2013 om 22:35

zondag revanche hoezo zondag revanche. lekker belangrijk zeg. Voor de beker THUIS tegen de ONDERSTE om je te plaatsen bij de laatste acht. en dan dit resultaat. wat een stelletje armoedzaaiers.

20-12-2013 om 06:50

Tja en dat is bekervoetbal... de betere kansen maar niet winnnen die keeper keepte anders een wereldpot paar keer lat.. dan zit het ook niet mee hoe dan ook gewoon slecht.. en gemiste kans

Don Chaot20-12-2013 om 06:59

Waarom gaat ie er niet in? Stop er aub een echte spits in! Dan maar Zeefuik! Of beter koop een nieuwe en dump de rest!

Marco20-12-2013 om 09:03

Vorig seizoen speelden we 2/3 van de competitie net boven de degradatie streep. Om dan nu even de beker te winnen is wat te optimistisch. Hij gaat er ook niet in omdat van de voorste 6 spelers er slechts 2 makkelijk scoren (Chery en De Leeuw). De Leeuw scoorde vorig seizoen veel als middenvelder, niet als spits, maar als opkomende speler. Chery heeft een dipje maar is misschien ook beter als rechtsbuiten zoals bij Ado. Zet zondag De Leeuw rechtshalf en Chery linkshalf en kieftenbelt er tussen. Krijg je meer doelpunten en voetbal uit het middenveld. Tex in de spits dan heb je drie scoorde spelers. Kun je na een uur Tex eruit doen voor Ziv. en Kirm voor Adorjan, waarbij chery op rechtsbuiten gaat spelen. Veel spelers kunnen idd wel weg. De Leeuw altijd houden, zoveel middenvelders scoren geen 5-10 doelpunten per seizoen.

20-12-2013 om 13:29

Tex scorend...??hahahahahaha.............:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Hertog22-12-2013 om 09:53

Ach heren, ik vond dat onze FC een puike partij speelde. Als je zoveel kansen creëert, de bal tot twee keer toe de lat raakt, kun je eigenlijk alleen maar klagen dat tie er niet in gaat. Jammer van die terugspeel bal van Bothegin. Ik had niet hetzelfde wisselbeleid toegepast als van de Looi: ik had in een zeer vroeg stadium Chery er uit gehaald en Adorjan er in gezet. Tegelijkertijd ben ik blij dat ik geen trainer ben. Samenvattend: goed gespeeld maar het mocht niet zo zijn. UiIteindelijk zal aan het eind van het seizoen het plaatje er uit zien zoals het er al jaren lang uit ziet: eruit in de achtste finale en tussen plek 6 en 9 eindigen. En natuurlijk een hoop negatief gezeik van forum posters rijker. Maar ook dat hoort er bij. Het enige waar ik niet aan kan wennen is dat onze jongens in de rust al worden uitgefloten. Tegen die 'supporters' zou ik willen zeggen: flikker op en ga iets anders doen.

22-12-2013 om 10:48