Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen revancheert zich tegen NEC (5-2) / Indrukwekkend eerbetoon aan Martin Koeman

Door Lukas van der Wal 5 reacties

De Trots van het Noorden heeft het kalenderjaar 2013 op stijlvolle wijze afgesloten tegen NEC en revancheerde zich daarmee voor de bekernederlaag tegen dezelfde club van afgelopen donderdag. Het elftal van Erwin van de Looi creëerde vandaag wederom legio kansen tegen de Nijmegenaren, deze keer waren het geluk en de scherpte wel aan de zijde van FC Groningen. Door de 5-2 overwinning gaat de FC als zesde geklasseerd de winterstop in.

Voor aanvang van de wedstrijd was er een indrukwekkende minuut eerbetoon aan de afgelopen woensdag overleden Martin Koeman. Een minuut lang werd er luid geapplaudisseerd, er werden fakkels ontstoken en zijn naam werd gescandeerd. In de 75e minuut werd dit weer dunnetjes overgedaan. Een indrukwekkend moment, dat voor kippenvel op de armen zorgde. Zoons Ronald en Erwin Koeman waren vanmiddag ook in Euroborg aanwezig. De gebroeders waren zichtbaar geroerd en geëmotioneerd.

Na dit prachtige eerbetoon zette de thuisploeg meteen de turbo aan. In de openingsfase hield NEC nog stand, maar na een kwartier spelen was het bij de eerste kans wel raak. Aanvaller Michael de Leeuw opende de score. De Leeuw werd aangespeeld, draaide na een schijnbeweging knap weg bij Van Eijden en liet keeper Johnsson kansloos. De goalie was afgelopen donderdag een kwelling voor de FC, maar kon dus nu binnen een kwartier vissen.

Het doelpunt gaf vertrouwen, al kwam dit het spel nog niet helemaal ten goede. Desondanks kwam de FC vrij vlot op 2-0. Na een snelle tegenstoot (dieptepass Botteghin) belandde de bal bij Filip Kostiç, die zijn tegenstander Kevin Conboy uitkapte en de kans koelbloedig afrondde. Twee minuten later konden de groen/witten alweer juichen. Middenvelder en aanvoerder Maikel Kieftenbeld kreeg ruimte en aarzelde niet. Zijn schot leek een gemakkelijke prooi voor de keeper, maar verdediger Van Eijden toucheerde de bal. Hierdoor veranderde het speeltuig van richting en was de goalie kansloos. Een vrije trap van Jantscher belandde nog op de paal. FC Groningen ging zo met een 3-0 voorsprong de kleedkamers in.

Na de theepauze werd het mooiste doelpunt van de middag gescoord. Dit doelpunt is misschien wel het mooiste van 2013. Een lange bal van Chery, kwam terecht bij Magnasco. Vanaf de rechterkant gaf de Chileen een goede voorzet die licht werd getoucheerd. Daardoor kwam de bal terecht bij De Leeuw. De aanvaller scoorde op een fabelachtige manier. Vanuit een draai in de lucht, beroerde hij het leer met zijn hak. Zijn inzet was weergaloos en keeper Johnsson kon voor de vierde keer naar zijn netje lopen. Zlatan Ibrahimovic zou jaloers geweest zijn op het technische hoogstandje van Michael de Leeuw. Na dit geweldige doelpunt liet de FC de teugels wat vieren.

De gasten maakten hier dankbaar gebruik van. Door geklungel achterin kon Hemlein vrij uithalen. Marco Bizot was kansloos op de inzet van de aanvaller. Niet veel later kwamen de gasten terug tot 4-2. Alireza Jahanbakhsh scoorde op fraaie wijze. Na balverlies van Chery kon Alireza opstomen. De aanvaller schoot van afstand en zijn schot ging richting de rechterbovenhoek. Bizot vloog nog naar de bal, maar kon de inzet niet pareren. Het uitvak maakte dan eindelijk wat lawaai, dit was evenwel van korte duur.

Kort daarna voor het doel van de gasten dacht Tjaronn Chery dat hij de score verder zou uitbreiden. Zijn vrije trap ging over de muur en belandde op de binnenkant van de paal. Het leer danste van de ene paal naar de andere toe. Hoe het kon, is nog immer een raadsel, maar het speeltuig ging als door een mirakel niet over de lijn. Keeper Johnsson was kansloos geweest. De middenvelder verdiende dit doelpunt zeker, maar het geluk had hij niet mee. Even later scoorde de Trots van het Noorden dan toch. Een vrije trap van Krisztián Adorján schoot door op het gladde veld. De Leeuw ving de bal op en kon simpel zijn derde doelpunt van de middag maken (5-2). Veel gebeurde er niet meer na dit doelpunt. FC Groningen won dus met ruime cijfers van NEC. Door de overwinning gaat de FC met een goed gevoel de winterstop in. Groenwit heeft vandaag gewonnen en hierdoor op passende wijze meegewerkt aan het eerbetoon voor een icoon. Martin Koeman we zullen je nooit vergeten!

Eerbetoon aan Martin Koeman> http://www.youtube.com/watch?v=9ckWluNOOd4

 

 

Reacties:
Milko22-12-2013 om 15:56

Mooie pot, mooi eerbetoon. :thumbsup:

FCGmijnclub22-12-2013 om 21:41

Indrukwekkend filmpje, mooi eerbetoon voor Martin. Echt top! Over het elftal, bij vlagen genoten dat FC een paar geweldige voetballers in huis heeft. Uitslag 5-2 al met al dik verdiend!

22-12-2013 om 21:52

Schitterend, mooie middag, Martin bedankt!

23-12-2013 om 06:41

En ik steeds zo negatief over de Leeuw in de spits. Sorry Michael !!! Geen supervoetbal maar een top resultaat

23-12-2013 om 13:49

niet super gespeeld alleen gingen de ballen er nu wel makkelijk in...!wereldgoal de Leeuw,vond zijn 1e trouwens ook niet verkeerd!:thumbsup:

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!