FC Groningen onderuit tegen NAC

Door Peter van der Wal 0 reacties

De tweede oefenwedstrijd in het Spaanse Oliva is door FC Groningen met 0-1 verloren van NAC. In de 70e minuut maakte Jeffrey Sarpong het enige doelpunt. Dit gebeurde nadat Marco Bizot een schot van de Bredase Chelseahuurling Stipe Perica had gekeerd. Sarpong had er vervolgens geen moeite mee om de rebound achter de doelman te werken.

De krachtsverhoudingen waren keurig verdeeld over beide helften. Waar FC Groningen de eerste helft de overhand had, had NAC -mede door zes (!) verse krachten na rust het betere van het spel. De FC verving in de rust alleen Hans Hateboer voor Lorenzo Burnet als rechtsback. Deze wissel was ingegeven door de schorsing die Stefano Magnasco bij de eerste wedstrijd na de winterstop op zaterdag 18 januari bij RKC dient uit te zitten. Volgens planning keert de selectie morgen terug op Groninger bodem, waar men zich nog precies een week kan voorbereiden op het treffen in Waalwijk.