Terug

Deel deze pagina:

Column: FC Groningen heeft geen nieuwe spelers nodig!

Door Thijs Faber 12 reacties

FC Groningen hoeft in mijn opinie geen nieuwe spelers te halen deze transferwindow. Waarom? Voor mij zijn er twee redenen: op financieel gebied is het eigenlijk niet mogelijk om kwaliteit in huis te halen. Daarnaast heeft de FC wat mij betreft al genoeg kwaliteit in huis, al kun je van kwalteit nooit te veel hebben natuurlijk. Met deze begroting is het niet mogelijk om een speler te halen van het kaliber dat we nodig hebben. Vorig seizoen heeft de club afgesloten met een verlies van ongeveer € 1,9 miljoen (DvhN). Daarom lijkt het mij onlogisch dat de FC een aankoop gaat doen voor het einde van de huidige transferperiode (1 februari).

Wat in principe financieel wel mogelijk zou kunnen zijn, is een aankoop doen nadat een speler vertrokken is. De spelers waar de FC in mijn optiek zo snel mogelijk afscheid van moet nemen zijn: David Texeira, Emil Johansson, Luciano da Silva. Alle drie voegen zij momenteel niets meer toe aan de selectie. Misschien David Texeira nog wel een beetje, maar ook hij heeft het helaas niet waar kunnen maken in Groningen, net als zijn vriend Mathías Jones. Allebei wilden zij in de voetsporen treden van hun landgenoot Luis Suarez. Dit is ze helaas niet gelukt, maar sympathiek zijn ze in ieder geval wel.

FC Groningen heeft op dit moment al genoeg kwaliteit in huis om mee te draaien in de subtop. In uitwedstrijden misschien niet , maar zeker in thuiswedstrijden heeft de FC laten zien dat het tegen clubs uit de (sub)top aan het langste end kan trekken (denk aan PSV en FC Utrecht). Voor de winterstop hadden we een kleine dip, maar ik denk dat dit voornamelijk lag aan de afwezigheid van Nick van der Velden. Hij is een speler die altijd op het veld wil staan, geblesseerd of niet. Dit straalt hij ook uit naar zijn teamgenoten en door zijn ervaring is hij misschien wel een beetje 'een aanvoerder zonder band' geworden. Nick heeft ook een andere kwaliteit in huis: een prima voorzet. Iets dat Kirm eigenlijk nog mist af en toe. Ik denk dat als Nick weer fit is, het de ploeg nog een stuk beter zal vergaan.

Broez'n!

Reacties:
MaxFCG11-01-2014 om 16:39

Inderdaad, de financiële omstandigheden van de club laten het niet toe dat er een speler bij komt. Er is voldoende kwaliteit en aangezien de ploeg alleen nog speelt voor de eredivisie, moeten we het gewoon doen met de huidige selectie, die ingekrompen mag worden. Prima Column!

butcher983111-01-2014 om 17:27

Toch heb ik er liever een spits bij,eentje die het afmaakt en een aktie in huis heeft,want dat mis ik bij onze spitsen,maar dan moet er wel wat spelers weg.

timdb1234511-01-2014 om 17:30

Texeira inderdaad weg en dan Mike van Duinen erbij? Vind ik een zeer goede spits. Snel en een goed schot.

timdb1234511-01-2014 om 17:41

Trouwens mooie eerste column Thijs! Doe je goed! Ga zo door!

Thijs_Faber11-01-2014 om 17:52

Is niet mijn eerste column Tim, maar als nog bedankt ;):thumbsup:

Herman11-01-2014 om 18:27

Zeker hebben ze wel spelers nodig scorend vermogen dat ontbreekt wel eens bij Groningen

Woltjer11-01-2014 om 18:40

Een mooie titel van de column, mee eens! Groningen heeft nu, gezien de financiële huishouding inderdaad geen nieuwe spelers nodig. Vraag blijft wel waarom heeft de club een behoorlijk verlies geleden vorig jaar ? Zijn het de aankopen die (te) veel verdienen, en waarvan blijkt dat ze alleen maar in waarde zaken? Zijn er minder investeerders die geld pompen in de club ? En wie is daar verantwoordelijk voor ? Ik zie ook het liefst weer een top spits bij de FC, maar niet ten koste van alles. Dan maar een jaartje (of meerdere) spelen in de middenmoot of daaronder. Ik ben het met Thijs eens dat er een 3 tal spelers zijn die de FC zo snel mogelijk moeten verlaten. Deze spelers zijn opvulling voor de selectie denk dan vooral ook aan groot verdiener Chery, Zeefuik en Lindgren. De eigen jeugd is misschien net wat minder op dit moment, maar een financieel gezonde FC is voor mij tegenwoordig belangrijker.

12-01-2014 om 06:26

spits weg(Tex)spits weer die wel kan voetballen en scoren...Dus wel degelijk een speler nodig:bowdown::bowdown:

Marco12-01-2014 om 17:06

Wil je echt meedoen voor Europees voetbal is een scorende spits noodzakelijk. Zivkovic kan een helft bepalend zijn. Misschien wil een sponsor een half jaartje een speler als John Guidetti, huren voor de club. Wedstrijden als uit bij Rkc ga je dan winnen.

Magician12-01-2014 om 22:10

Ik denk dat je altijd constructief moet blijven bouwen aan een elftal dat staat, ook in de toekomst. Een speler een half jaar huren vind ik dan geen optie, al is het Rooney of een andere topspits.

13-01-2014 om 07:02

Kijk naar PSV Magican. miljoen voor Ruiz voor een half seizoen.. Niet gezond

13-01-2014 om 11:13

Goed stuk; kan me er helemaal bij aansluiten.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!