Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen geeft overwinning volkomen onnodig uit handen

Door Klaas Willemsen 13 reacties

FC Groningen heeft met 1-1 gelijk gespeeld tegen RKC. De trots van het noorden kwam in de 31e minuut op een dik verdiende 0-1 voorsprong. De Leeuw wist voor zijn man te komen na een fantastische voorzet van debutant Hans Hateboer en tikte de bal beheerst achter doelman Van Dijk. Er leek geen vuiltje aan de lucht. De gasten waren heer en meester. Met nog eenentwintig minuten te gaan zou RKC een man meer situatie krijgen. Hans Hateboer zette een sliding in op de rand van het strafschopgebied. Scheidsrechter Higler oordeelde dat de debutant dit onreglementair deed en trok een rode kaart. Tien minuten voor tijd lag de bal op de stip. Kieftenbeld maakte wel heel opzichtig hands in het eigen zestienmetergebied. Evander Sno wist wel raad met dit presentje en benutte de eerste (!) kans namens de thuisploeg. Lamey was namens de geelblauwen dicht bij de 2-1. Zijn voorzet werd aangeraakt en raakte de paal. De aanval liep door. Bizot kon nog één keer gestrekt op een inzet van Schet.

 

Eerste helft

Een droomdebuut leek in de maak. Hans Hateboer die de diepte werd ingestuurd en een assist gaf op Michael de Leeuw. De 0-1 voorsprong na een half uur wedstrijd was een logisch gevolg. Grunn had het meeste balbezit, zette heel veel druk en combineerde naar hartelust. De FC had na ruim een kwartier al op voorsprong moeten staan. Kostiç bediende De Leeuw in de diepte. Zijn schot werd gekraakt, ging voor het RKC-doel langs en vervolgde zijn weg nipt langs de verkeerde kant van de paal. Op slag van rust was er nog een dot van een kans voor De Leeuw. Wijnaldum kwam goed door over links en gaf een prima voorzet. De Leeuw schoot naast. Kieftenbeld schoot een paar minuten voor deze situatie een rebound hoog over het doel van de Waalwijkers.

Tweede helft

De gasten bleven nog lang de bovenliggende partij. Tjaronn Chery schoot venijnig op het doel van Van Dijk, die de bal tot corner verwerkte. Ook Kostiç was dichtbij een doelpunt, zijn inzet werd eveneens tot corner verwerkt. De mooiste kans was voor Tom Hiariej. Een goedlopende aanval liep door bij Chery die een prachtige voorzet gaf. Hiariej had de hoek voor het uitzoeken, maar schoot tegen doelman Van Dijk.

Waar iedereen met een groen/wit hart in afwachting was van de genadeklap (RKC had nog geen kans gehad), kreeg de wedstrijd spontaan een andere wending. Evander Sno gaf een dieptebal op Amieux die vanaf links bij de achterlijn het Groninger strafschopgebied wilde binnendringen. Hans Hateboer zette een sliding in en nam daarbij in de val zijn tegenstander mee. Volgens scheidsrechter Higler was er sprake van gevaarlijk inkomen, de debutant kon met direct rood het veld af. Vanaf dat moment kantelde de wedstrijd. FC Groningen raakte van slag en het team ging meer en meer achteruitlopen.

Een van richting veranderde voorzet (tien minuten voor tijd) in het doelgebied van Bizot kwam op de arm van Kieftenbeld terecht. Arbiter Dennis Higler beoordeelde dit voorval als reden voor een strafschop. Evander Sno schoot beheerst de 1-1 tegen het net. In de slotfase zouden de gasten twee keer ontsnappen. Lamey's voorzet werd aangeraakt en zou de paal treffen. Bizot kon kort daarna redding brengen op een schot uit de draai van Schet. Aan de ander kant van het veld was Kieftenbeld nog dicht bij de 1-2. Schuin voor het Waalwijkse doel eindigde zijn volley op de parkeerplaats buiten het stadion.

Opstelling FC Groningen (met dank aan de clubsite)

Bizot; Hateboer (69’ rood), Botteghin, Kappelhof, Wijnaldum; Hiariej (85’ Zivkovic), Kieftenbeld, Adorjan (72’ Burnet); Chery, De Leeuw (80’ Letschert), Kostiç.

Reservebank: Van der Lei, Ben Moussa, Kirm, Zeefuik.

Opstelling RKC Waalwijk

Van Dijk; Apau (46’ Lamey), Van Hoevelen, Gouano, Amieux, Najah (92’ Beauguel), Sno, Duits, Jungschläger (67’ Braber), Schet, Joachim.

Reservebank: Seda, Ivens, Anderson, Van Weert.

Toeschouwers: 6.319

Score: 31’ De Leeuw (Hateboer) 0-1, 82’ Sno (strafschop) 1-1

Scheidsrechter: Higler

Overige officials: Van Zuilen, Brondijk, Pérez

Rode kaart: 69’ Hateboer (overtreding op Amieux)

Video fragment RTV Noord - Erwin van de Looi in gesprek met Elwin Baas

Video fragment RTV Noord - Hans Hateboer in gesprek met Elwin Baas

 

 

Reacties:
Marco18-01-2014 om 20:49

Aardig gespeeld, ook al stonden de linies erg ver uit elkaar. Adorjan deed het heel goed. Ze maakten de kansen niet af, dan maak je je zelf afhankelijk van de Knvb-leiding dan weten we het wel: de scheidsrechter maakt weer een bepalende fout door rood te geven.

Magician18-01-2014 om 21:01

Je slaat de spijker op zn kop Marco. Wil er wel aan toevoegen dat ik schrok van Kappelhof, die zich daarna goed herstelde en dat ik wederom genoot van Botteghin.

Sil18-01-2014 om 21:07

Kut Hiariej

Eggie7818-01-2014 om 21:24

Higler bedankt...amateur. Geel oke maar toch geen rood man. Penal was wel terecht en dom. tot aan de rode kaart niks aan de hand..ja een ding je had al minstens op 0-2 moeten staan..na de rode kaart kantelt het volledig en mag je zelf nog weer blij zijn met de 1-1. FCG heeft aardig gespeeld en twee punten verloren/weggegeven

Hendrik18-01-2014 om 22:01

Zie net de herhaling maar Hateboer komt wel als een idioot inglijden, dan denk ik wat heeft dat voor nut. En Kieftenbeld moet met zijn poten van de bal afblijven. 1-1 kom je nog goed weg.

JoGro19-01-2014 om 00:51

Verlies te danken aan rode kaart ....... Wederom zeer dure punten....

19-01-2014 om 09:03

Ben er bij geweest,matige wedstrijd waarin Fc de betere was!Een doldwaze actie van Hateboer veranderde de wedstrijd volledig...volledig onnodig een punt verspeelt!!!snap niet dat die Hiariej er nog steeds in loopt...

jvantilt19-01-2014 om 09:42

Typisch Groningen; hoe sukkelig kan je zijn.

Milko19-01-2014 om 10:38

Vond ze de eerste helft goed spelen. Na die werkelijk domme overtreding van Hateboer (kan rood wel begrijpen, lompe actie op de grens van het strafschopgebied) kantelde de wedstrijd volledig. Ten eerste door de wissels van v/d Looi. Burnet inbrengen omdat je een verdediger mist snap ik maar waarom? En dan ook nog voor de goed spelende Adorjan. Waarom niet met drie verdedigers verder? Kappelhof naar rechtsachter. Kieftenbeld zakt tijdens de wedstrijd toch elke keer als extra verdediger naar achteren. Vervolgens breng je ook nog Letchert voor De Leeuw. Nou dan weet je zeker dat je de stront terecht over je heen gaat krijgen. En ja hoor het gebeurde ook nog. En bijna nog met lege handen ook nog. Onbegrijpelijk maar hopelijk dit keer een leerfase voor onze trainer. Gelukkig krijgen we de komende 3 wedstrijden ruim de gelegenheid :( om de punten te pakken.

dennis12019-01-2014 om 10:53

klopt 100% milko

19-01-2014 om 12:48

Gestraft voor de zeer zwakke wissels van vd Looi, onbegrijpelijk om zo te wisselen. Verder een goede 1e helft en krijgen weer de bevestiging dat we een goede spits missen...

Thijs_Faber19-01-2014 om 20:20

Higler heeft weer laten zien dag hij een Competitie-vervalser 1ste klas is. Wat ben ik klaar met die kerel zeg...

jvantilt20-01-2014 om 17:02

De zoveelste keer schlemielig verliezen; om je rot te ergeren. Zelfs een uitgelezen mogelijkheid vlak voor tijd van Kieftenbeld en opnieuw gepruts; weg met die zak.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!