Terug

Deel deze pagina:

Column: Klantonvriendelijkheid

Door Martin Stahl 6 reacties

Doordat bij de bouw van Euroborg totaal geen rekening gehouden is met een degelijke en ruime parkeergelegenheid voor de bezoekers – wie heeft dat in hemelsnaam verzonnen? - staat een bezoek aan een wedstrijd van FC Groningen gelijk aan het speuren naar een parkeerplaats waar je niet door steeds maar rondracende motoragenten beboet wordt. Parkeerplaatsen van (semi)overheidsinstellingen die de hele week, van maandag tot en met vrijdag 24 uur per dag, voor het publiek geopend zijn, worden in het weekend plotseling met behulp van palen gebarricadeerd; toegang uitgesloten.

Het gevolg van het ontbreken van een nette parkeergelegenheid bij Euroborg met de daaruit voortvloeiende verkeerschaos – taxi’s, bussen, fietsers, scooters, brommers en voetgangers vliegen al jarenlang door elkaar heen zonder dat er verbetering optreedt – is dat stadionbezoekers, die met de auto gekomen zijn een parkeerplaats zoeken die vaak om onduidelijke redenen niet als een parkeerplaats aangemerkt wordt. Een kennis uit München die ik een keer meegenomen had en toch heel wat gewend is, keek zijn ogen uit. Zo’n verkeerschaos rondom een voetbalstadion had hij nog nooit meegemaakt.

De verkeerschaos is voor meneer de motoragent echter kat in 't bakkie. Hij kent alle artikeltjes en ziet meteen of er ook ruimte is om een flinke bekeuring uit te delen. Het stadhuis is de verkeerschaos en de ontbrekende parkeerplaatsen een rotzorg, men ziet deze rondtollende verkeersmallemolen waarschijnlijk glimlachend aan. De bonnenproductie van de agenten zorgt er namelijk voor dat de begrotingstekorten, die door politieke grootheidswaan ontstaan zijn, op een gemakkelijke manier enigszins gedicht worden.

Weet iemand of er de komende jaren iets aan de belabberde parkeergelegenheid rondom Euroborg gedaan wordt? Ik nodig de “beleidsmedewerkers” van de gemeente Groningen uit een keer met mij mee te gaan naar de voetbalarena waar Bayern München zijn thuiswedstrijden afwerkt. Van de ruim 65.000 toeschouwers die met de auto bijvoorbeeld uit Oberbayern gekomen zijn, kunnen hun vehikel vlak bij het stadion ondergronds kwijt. Fietsers en ander langzaam verkeer parkeren hun vervoermiddel kosteloos - over klantvriendelijkheid gesproken - in een nette fietsenstalling. Een wereld van verschil met die chaos rondom Euroborg. Je waant je vaak in een derdewereldland!

Reacties:
graaf26-01-2014 om 22:44

De politie is al jaren belastingambtenaar. Dus inderdaad dit zal wel nooit veranderen. Ik ben het met de schrijver eens . Slecht geregeld ook door de Fc. Bussen vanaf de carpoolplekken waarvoor je moet betalen vind ik ook niet echt overlopen van supportersvriendelijkheid. Gemiste kans dus.......

butcher983127-01-2014 om 15:32

Vind het allemaal wel mee vallen,je moet gewoon slim zijn en je eigen plekje opzoeken.

liefhebber27-01-2014 om 18:20

Parkeren al vanaf de opening van de borg op dezelfde plek. Nog nooit geen gedonder gehad dat we er niet konden staan. plm. 10 minuten lopen en we zitten op onze plaats. Na afloop gaat het ook prima, behalve als de zogenaamde verkeersregelaars de boel in het honderd laten lopen!!!!!

Magician27-01-2014 om 22:08

Uberhaupt is de euroborg (sorry dat ik het als fanatiek groningen supporter moet zeggen) een dombouwval 1) je bouwt een nieuw stadion maar maakt niet voor 30-35 duizend mensen plek 2) de infrastructuur zuigt 3) er kunnen geen concert oid gebouwd worden, de entree is overal te smal 4) het ziet er van de buitenkant absouluut niet uit Zo zullen er ongetwijfeld nog veel meer punten zijn, ondanks dat de euroborg FC Groningen vast ook veel goeds gebracht heeft al. Ondanks dat we verder kunnen kijken dan vanuit het oosterpark is de euroborg in mijn ogen een dikke dikke flop en moeten de mensen die dit gerealiseerd hebben maar es goed kijken wat anders had gemoeten.

Cantona28-01-2014 om 22:56

Hé Liefhebber, dit komt me bekent voor. Die verkeersregelaars maken er een potje van. Ook ik parkeer de auto al sinds het begin op dezelfde plek. Maar zodra die gasten met die lichtgevende "dildo's" alles in goede lijnen willen gaan leiden ,gaat het echt mis.

Thijs_Faber29-01-2014 om 17:10

Altijd al geparkeerd bij Kemkensberg, naast het DUO gebouw. Je moet wel op tijd zijn maar prima plek. Vraag is wel: DUO heeft altijd zo'n hyper-modern bord voor het gebouw zijn met een grote 'P' van Parkeren, maar ik heb er nog nooit iemand in zien gaan tijdens de wedstrijden, kan ik daar parkeren?

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!