Terug

Deel deze pagina:

Ondanks 2-2 gelijkspel Jong FC, blijft de koppositie gehandhaafd

Door Klaas Willemsen 0 reacties

Beloftentrainer Paul Raveneau zag de bui aankomen tijdens de warming up. Hij had genoeg gezien en gaf in niet mis te verstane woorden aan dat de instelling bij een aantal jongens niet goed zat. Jullie kunnen allemaal geweldig voetballen maar als jullie je zo slap inzetten, spelen jullie vanavond een verloren wedstrijd. Ik eis van jullie meer beleving, strijd, scherpte in de duels en de drang naar voren.

VVV begon aan de aftrap en liep dwars door de linies heen. De gasten waren dichtbij de openingstreffer maar de bal kon wonderwel nog in een uiterste poging achterin worden onderschept en weggewerkt. Jong FC was gewaarschuwd! Grunn herpakte zich en zou daarna een goed eerste kwartier op de mat leggen. Richaro Zivkovic opende na ruim 10 minuten de score, er leek geen vuiltje meer aan de lucht. Een paar minuten voor de openingstreffer zagen we een bal van Zivko op de paal terechtkomen.

Toch zou de Venlose Helmond combi binnen een half uur op 1-1 komen. Grunn verloor tijdens het tweede kwartier het initiatief. Joeri Schroijen wist met een mooi afstandschot op links net buiten de zestienmeter doelman van der Lei het nakijken te geven. De bal vloog in de verre hoek. Kort daarvoor was VVV/Helmond ook al dichtbij de 1-1. Een bal op het groen/witte doel werd van richting veranderd en belandde net naast de paal. Het laatste kwartier drong de ploeg van Raveneau meer aan. Een ware omsingeling rondom het VVV doel leverde helaas niets op.

Na de pauze waren er mogelijkheden voor Zivkovic. Zijn eerste aanname op aangeven van Lindgren (vrij voor de keeper) was niet goed. Kort daarna kreeg hij een voorzet op maat, zijn schot ging keihard naast het doel van de gasten. Aan de overkant van het veld zagen we een vrije trap die verlengd werd nipt naast het doel van doelman van der Lei gaan. En even later was het 1-2 na een geslaagde counter van de uitploeg.

Jong FC probeerde van alles, maar was voorin niet scherp genoeg. Mogelijkheden waren er zeker maar de eindpass liet vanavond zwaar te wensen over. Toch zou het in de slotfase 2-2 worden via de voet van Rasmus Lindgren. Een vrije trap van Burnet ging hieraan vooraf.

Doordat medekoploper Heracles Almelo met 3-3 gelijkspeelde tegen PEC Zwolle blijven onze Beloften lijstaanvoerder.

Aankomende maandagavond staat het oefenduel tegen Heerenveen op het programma. De wedstrijd begint om 18.30 uur.

Opstelling Jong FC Groningen (met dank aan de clubsite)

Van de Lei; Cijntje, Ekong, Letschert, Burnet; Saban, Lindgren, Ben Moussa; Kirm, Zivkovic (71’ Hagenauw), Zeefuik (71’ Mennega). Rest bank: Potveer, Van Leijenhorst, Janzen.

Scoreverloop: 12’ Zivkovic 1-0, 27’ Schroijen 1-1; 66’ Van Geffen 1-2, 89’ Lindgren 2-2

 

 

 

Reacties:
U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!